1 (edited by Boemerang 07-10-2010 18:32)

Topic: Theorie van Boemerang

De bende is een Gladio-doodseskader

Deze hypothese is misschien wel een van de donkerste maar alles behalve een ondenkbare. De loden jaren wegen niet alleen in het Belgische. Andere landen in Europa maar zeker ook in Latijns Amerika hebben eveneens te maken met linkse opstand en rechtse repressie.

In Argentinië en Chili martelt en dood men alles wat ook maar naar subversie ruikt (de zgn.Vuile Oorlog). In Nicaragua en El Salvador heerst de terreur van de doodseskaders. Er is in die tijd geen land in Latijns America waar het niet diep bedroevend mis is. (alhoewel Cuba? roll ) Dit alles met de hulp, zo niet onder de aanvoering, van ... de Central Intelligence Agency!

Leger, Politie,Veiligheidsdiensten, alle opleiding is gedaan door de US en hun vele verschillende diensten. De structuren zijn al te vaak opgebouwd met geld uit de States. De directe banden met doodseskaders zijn maar al te vaak bewezen! De verbindingen van de CIA met ultra-rechtsen/rijken en de Kerkleiding is er een vast gegeven. De politiek en vakbonden maar al te vaak vergeven van mensen die geld uit de geheime pot krijgen en beschreven is hoe zij vaak al als jong aanstormend talent worden omgekocht of gechanteerd.

Verkiezingsfraude en staatsgrepen of pogingen daartoe vinden aan de lopende band plaats. Christen-democratische vakbonden en alternatieve mensenrechtenorganisaties worden door de CIA opgericht dan wel betaald als tegenhanger van die welke zij niet (geheel) onder controle kunnen krijgen. Het bekende rijtje internationale organisaties tegen communisme passeert ook nog even de revue.

http://lh3.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK31uovbldI/AAAAAAAAACA/bFUls1RkvI4/Deathsquad%20El%20Salvador.jpg
Een doodseskader in El Salvador.

Gelukkig gaat het er in Europa iets rustiger aan toe ... of zijn er parallellen? Ook hier mort de bevolking. Linkse "stadsguerrilla's" zijn in vrijwel ieder Europees land actief en hebben een behoorlijke aanhang. Dan is er nog een aanzienlijk deel vredesactivisten/pacifisten die zich net als de gewapende linkse groepen druk maken over de NAVO.

Een nucleaire oorlog dreigt en Europa zit in het midden. Warschau-pact spionnen en dan vooral de wat minder opvallende STASI stiekemerds zitten natuurlijk in deze tijd ook niet stil. Voor in het geval de Russen mochten binnenvallen maar naar later bleek ook in het geval van Communistische regeringsdeelname door verkiezingswinst of door binnenlandse revolutie, had men de inmiddels wel bekende GLADIO stay behind forces bedacht.

Feit: Een van de opdrachten was om, in het geval van een Russische inval, een dodenlijst af te werken met daarop de namen van mensen van wie zij vermoeden dat deze zouden collaboreren met de Russen. Aangezien men in de States al begint te gillen bij het woord "sociaal-democraat" zal het jullie niet verbazen dat op deze lijsten ook nogal wat politieke prominenten stonden, naast die van alles wat hun niet aanstond (schrijvers, actievoerders, bepaalde priesters).

Nu was dat doden waarschijnlijk niet voor iedere GLADIOol weggelegd. Nee, fatsoenlijk en meedogenloos killen en wegkomen is een specialisme waar je voor moet oefenen. Bijvoorbeeld door aan Practical shooting te doen, of aan Rally rijden. En af en toe voor het echt. Dan kun je niet even een kraakpandje uitmoorden of  een yakuzi vol met Socialistische politici en dames van plezier lek schieten. Dan zou meteen duidelijk zijn uit welke hoek het komt.

Naast "real targets" oefende de Stay behinds ook met "simulated targets". Zei een Belgische soldaat ooit nadat hij bij een oefening een zwembad had bewaakt. Wellicht waren de supermarkten aanvankelijk "simulated targets".

Enkele punten ten faveure van deze hypothese:

  • Er zijn uitlatingen van Libert en bewijzen dat Beijer en (Legionair) De Staerke supers uitgebreid hebben geobserveerd. Volgens Libert heeft hij "klussen"gedaan bij supers onder bescherming van staatsveiligheid/Rijkswacht (zodat ze onderweg niet toevallig werden aangehouden om te blazen).

  • Veel van de bekende gezichten voldoen aan de perfecte GLADIO voorwaarden. (Bouhouche en Co., Latinus en Co., De Staerke)

  • Dezelfde namen keren steeds terug als spilfiguren.

  • Zelfvoorzienend zijn met wapens (Dinant, Waver) en geld of daarop oefenen (weinig buit).

  • Het liquideren van bepaalde personen uit een groep.

  • De Practical shooting, trainingen in de bossen, banden met gevangeniswezen, rijkswacht, leger, extreem-rechts en CEPIC zowel als de criminaliteit passen in het Doodseskader-scenario als wel in het GLADIO-scenario.

  • De connecties met foute landjes in Latijns Amerika;

  • De relatieve onschendbaarheid en de onwil om enerzijds de bende zaak op te lossen en anderzijds helderheid te scheppen rondom GLADIO en zijn duistere zaakjes.

  • Het feit dat GLADIO in Italië en Turkije voor honderden doden aansprakelijk is en er dus niet vies van is om onschuldige slachtoffers te maken.

  • Het feit dat dit scenario perfect in de strategie van de spanning-theorie past als ook in veel van de andere theorieën.

Vele dingen spreken voor een al dan niet op hol geslagen GLADIO doodseskader. Misschien dat NATO/CIA zich door lieden als CEPIC/Cercle Pinay (als tussenpersonen) een loer hebben laten draaien in het kader van spanningsstrat/verkiezingswinst. Misschien is de boel pas ter hoogte van Bouhouche losgeslagen. Of kwamen de orders toch rechtstreeks van Ronald Reagan?

Was de bende een GLADIO-cel gebaseerd rond Brussel en ten zuiden daarvan met als doel het (be)oefenen van moorden?

2 (edited by Boemerang 07-10-2010 18:24)

Re: Theorie van Boemerang

Onder de kop CCC, False flag of linkse terreur komen inzake de overval op kazerne Vielsalm de Amerikaanse 10th Special Forces Group in beeld als zijnde de "overgemotiveerde" instructeurs/ondersteuners van de  onofficiële (!) "overgemotiveerde" Gladio agenten. Op hun website staat dat zij o.a. zijn gespecialiseerd in Unconventional Warfare en Foreign Internal Defense Missions. Een hoge pief zegt er dat zij een ruime ervaring hebben in o.a. Nicaragua en Honduras met het trainen in "onconventionele oorlogsvoering (lees: de Contra's en de Deathsquads).

Enkele Patches van 10th SFG vielen mij, wegens afwijkende symboliek en kleur, nogal op tussen de verder veelal groene Patches. Als men verder zoekt op deze specifieke SFG onderdelen loopt het spoor op deze Legersite en elders, veelzeggend dood.

http://lh4.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3dvhrMI/AAAAAAAAAB0/j_ZLpR7B1is/PP-10th%20SFG%20ODB%20030.jpg
Operational Detachement B-030. C Company 1st Battalion. De tekst op deze opnaaier verwijst duidelijk naar GLADIO.

http://lh6.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3SwXfDI/AAAAAAAAABs/SEEdjToOpW4/PP-10th%20SFG%20ODA%20032.jpg
Operational Detachement A-o32. C Compagnie 1st Battalion.

http://lh6.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TK3x3b4LdZI/AAAAAAAAABw/P345v0qtHpA/PP-10th%20SFG%20ODA%20051.jpg
Operational Detachement A-051 Airborne. B Company 2th Battalion. Wat denken jullie bij het zien van deze symboliek?

Dit zijn voor zover ik kan nalopen de instructeurs en ondersteunende legereenheden van zowel de paar officiële als vele onofficiële Stay behind netwerken in tenminste België en Luxemburg.

(Ik lees net op de site Not My Tribe dat de 7th SFG betrokken is bij deathsquads in vele Latijns Amerikaanse landen, waar zij overigens vaak niet officieel op missie waren.)

Re: Theorie van Boemerang

Dag Boemerang, bedoel je dat de symbolen nogal extreem (Duitse SS) zijn. Kan je wel zeggen dat meerdere eenheden dit soort symbolen gebruikt. Kijk maar naar het symbool van de BOPE groep in Rio De Janeiro. Waarschijnlijk moet de bende een of andere opleiding gekregen hebben (GLADIO), dit kan je afleiden aan het gebruik van de munitie die speciaal geprepareerd werd. Gewone burgers die in een schietstand gaan kopen hun munitie ter plaatse maar gaan deze nooit prepareren. Het is toch maar om op papier te schieten. Maar als je andere bedoelingen hebt moet je de munitie prepareren (inkeping maken in de kogel, kogel opvullen met kwik, cartouche in het midden doorzagen, ...) dit kan je allen leren bij speciale eenheden.

Re: Theorie van Boemerang

Een verschil met het BOPE-logo is o.a. dat je voor deze zeldzame collector-items veel eurootjes mag neerleggen. Ik heb deze ongeautoriseerde patches (military-insignia.us) met honderden andere vergeleken op meerdere sites en je ziet zelden deze schedel op deze manier getekend. Een dolk met twee pijlen is een vast SFG-logo, echter hier zijn het tweezijdige zwaarden (ook het GLADIO-logo). De kleur zwart betekent dat het een veldunit is (alles heeft in deze patch-wereld zijn specifieke betekenis).

De verwijzing naar GLADIO is tot nu toe uniek (agenten heten Gladiatoren). Natuurlijk blijft het maar een zinnetje maar toch valt hierdoor een specifieke eenheid te koppelen aan GLADIO. Wat de onderste betreft, deze tekens heb ik nog nergens anders gezien. Alhoewel die schedel niet wijst op de SS lijken de tekens wel degelijk op rüne-tekens die ook op de SS-tötenkopfringe staan. De omgedraaide N betekent "sig" oftewel "strijd" en de pijl betekent zoiets als "god". De "N" is echter spits, gekanteld en niet synchroon, mmmh... Genoeg van dat mystieke nu! Misschien vertelt een expert ons straks dat het gewoon betekent dat dit een patch is van een kantoorunit.

Nog even melden dat je van de SFG niet alleen alles krijgt geleerd over de behandeling van kogels maar dat zij ook cursus "geavanceerd autorijden" geven en je er alles kan leren over Escape & Evasion (zoals o.a. in welke magistraat zijn gebied pleeg ik mijn misdaden en hoe zorg ik dat ik niet op te sporen ben).

Re: Theorie van Boemerang

Dag Boemerang, merci voor de uitleg, ben zelf een ex paco. Je uitleg zal vast wel kloppen, maar toch betwijfel ik of deze types zo'n opleiding hebben gekregen. Ben nog maar pas op het forum en heb nog niet alles gelezen, maar heb wel al een aantal fouten gezien van de Bende van Nijvel wat een getrainde unit zich niet kan permitteren. De bende had wel een enorm voordeel, ze waren allen zeer koelbloedig en daar komt jou verhaal dan weer aan te pas. Dit moeten ze ergens getraind hebben.

Schieten op een bewegend doel (practical shooting) of schieten op een mens (kind) is heel iets anders. Pas als men weet waar ze hun training hebben gekregen, zal men de daders kunnen vinden. Een geluk dat er nog mensen zijn zoals jullie, want ik heb de indruk dat de politie toch niet zo goed zoekt. In het bos in Sint-Pieters-Leeuw hebben ze amper gezocht, maar ze hebben wel de tijd genomen om een smiley op de bomen te tekenen.

Re: Theorie van Boemerang

geronimo wrote:

Ze hebben wel de tijd genomen om een smiley op de bomen te tekenen.

Ben ik toch maar effies snel weze kijken of er niet een smiley op die SS-ring stond. Gelukkig niet! smile

geronimo wrote:

Een geluk dat er mensen zijn zoals jullie

Deze bal tik ik graag door aan de dames/heren ervaren forumleden en Ben in het bijzonder.

geronimo wrote:

Je uitleg zal wel kloppen - komt jou verhaal dan weer aan te pas.

Begrijp goed, dit is een hypothese, een veronderstelling, niet iets wat ik per se als waarheid zie. Er zijn tot nu toe wel een aantal gronden waarom deze hypothese uitgezocht zou moeten worden. Wellicht komen we meer te weten over het nog steeds grote mysterie GLADIO. Wellicht komen we in deze hypothese op de usual suspects in de bende uit. Misschien komen we iets tegen waarmee we kunnen uitsluiten dat er een link is naar de bende. Dus alles wat serieus - kan bijdragen aan/helpt ontkrachten van - deze hypothese is dan ook welkom!

Re: Theorie van Boemerang

Boemerang wrote:

Begrijp goed, dit is een hypothese, een veronderstelling, niet iets wat ik per se als waarheid zie. Er zijn tot nu toe wel een aantal gronden waarom deze hypothese uitgezocht zou moeten worden. Wellicht komen we meer te weten over het nog steeds grote mysterie GLADIO. Wellicht komen we in deze hypothese op de usual suspects in de bende uit. Misschien komen we iets tegen waarmee we kunnen uitsluiten dat er een link is naar de bende. Dus alles wat serieus - kan bijdragen aan/helpt ontkrachten van - deze hypothese is dan ook welkom!

Ik vind dit een gezonde houding. Even voor alle duidelijkheid, in sommige landen zijn dubbele operaties bewezen. Maar zijn ze ook voor België echt ooit bewezen? Nadeel van deze theorie vind ik dat de Bende van Nijvel 1982/1983 er geheel niet in past.

8 (edited by Boemerang 09-09-2010 17:04)

Re: Theorie van Boemerang

noorderling wrote:

Ik vind dit een gezonde houding.

Dankjewel, echter het is niet zozeer mijn houding maar gewoon de betekenis van hypothese.

noorderling wrote:

In België ooit bewezen?

Niet in de zin dat zo'n zaak ooit voor de rechter is geweest (of ooit zal komen). Er zijn wel verklaringen hierover, o.a. de getuigenis Jean-Claude Marlair.

noorderling wrote:

Bende van Nijvel 1982/1983 er geheel niet in past.

Dit durf ik te bestrijden. Van de 5 bekende feiten gepleegd in '82 past alleen Dinant (feit1) er moeilijk in vanwege slechts 1 wapen gestolen en zonder geweld. Lembeek (feit 2) verzorgt de mobiliteit voor feit 3 & 4.

Maubeuge (feit 3) past in het GLADIO-perspectief want men breekt opzichtig in met veel lawaai op 100 meter (!) van het politiebureau en als die niet komt lijkt het dat men zelf maar even belt. Het geweld is "over the top". Buit is symbolisch. Politie staat in zijn hemd. Gevolg... Een nieuwe uitrusting voor het gehele (?) Franse politieapparaat.

In Waver (feit 4) zijn de nodige verwikkelingen tussen Dekaise (dempers) en internationale wapenbedrijven (lees geheime diensten).

In Beersel (feit 5) vermoord men een man met extreem-rechtse banden. Hij wordt gemarteld (verhoord) en zijn koffertje met "interessante" documenten verdwijnt. Zo'n 2 weken ('83) later vermoord men zijn oud collega Angelou, die ook al banden heeft met extreem-rechts.

De feiten in '83 zijn er teveel om stuk voor stuk te bespreken hier (maar liefst 12 feiten tegen 5 in '82 en 4 in de herfst van'85, incl. autodiefstallen). Hier beginnen de overvallen op de supermarkten. Als je ze allemaal eens met de datum erbij onder elkaar schrijft ontkom je (ik) niet aan de indruk dat het hier om een echte campagne gaat, daarbij is de buit minimaal en het aantal doden/gewonden (men schoot om te doden) neemt per overval toe. Van de 10 doden hebben er 3 directe connecties (Fourez en Dewit, Angelou) en 3 vermeende connecties (Van Camp, echtpaar Szymusik). Er valt natuurlijk over ieder feit nog meer te vertellen maar wetende dat ik al van de lange stukken ben tracht ik het nu eens zo kort mogelijk te houden.

Re: Theorie van Boemerang

Wie denkt dat de jongens van de 10th SFG toch gewoon net als iedereen over enige nuchterheid beschikken met dat verschil dat zij af en toe een kip de keel doorbijten dan wel een doodseskadertje trainen zo hier en daar en in Libanon (hè!), moet nu vast even slikken. De jongens van "wild Bill Donovan" (ook de oprichter van de CIA) gingen namelijk na WW2 in innige omhelzing met enkele elitejongens van de SS.

Volgens onbevestigde (!) verhalen op sites van ex SFG'ers en aanverwanten heeft men met een "operatie Ungeklugelte Wehrwolf" een fusie bewerkstelligd tussen een onderdeel van de 10th en enkele elite SS'ers die zich samen bekwaamden in een keur aan vechtkunsten en op schoolreisje ging naar oorden als Nepal. Wie wat weet over Himmler en zijn esoterische en spirituele hobby's zal het niet verbazen dat het clubje niet alleen trachtte uit te vinden waar "Indiana Jones" de heilige graal had verstopt maar dat zij ook samen aan Rüne-Yoga deden! (????)

Net als iedereen die dit leest dacht ik, "ja kom nou", maar ik heb toch eens Rune-Yoga ge-googelt. Bestaat het ook nog » www.runes-for-health-wealth-love-now.com Staan die tekens van ODA 51 er ook nog eens bij:

http://www.runes-for-health-wealth-love-now.com/images/runechartpic.jpg

Back to reality. Er is dus een link tussen de 10th met extreem-rechts, Libanon en foute Latino landjes. Iets wat ook in het Bende van Nijvel-verhaal terugkeert.

Re: Theorie van Boemerang

Nu heb ik net mezelf even een lamme arm gescrold op het rapport van de Gladio-commissie waarbij ik ook nog eens tussen de lettertjes door probeer te lezen en een aantal dingen vallen me op (ik ben nu halverwege en hou het ff voor gezien). Dit is een link naar het PDF-bestand » www.senate.be

  • De STC/MOB (civiele Stay Behind) wil wel zijn rekenkundige en samenvattende staten overleggen   echter die zijn in beslag genomen door een Nijvelse onderzoeksrechter (Luc Hennart?) i.v.m. de zaak Mendez (waarom en wat zou daar dan mee gebeurt zijn?).

  • Naast de 2 Stay Behind netwerken van SDRA8 en STC/MOB is er sprake van een netwerk van SHAPE en (vermoedelijk) een netwerk genaamd CATENA. Men denkt dat er nòg meer waren.

  • Documenten van de State Department (USA) wijzen erop dat voor ieder gezamenlijk Stay Behind netwerk er nog een tegenhanger bestond van de USA alleen. Dit wijst dus al op tenminste 8 verschillende Stay behind netwerken in België.

  • De training door de 10th SFG wordt bevestigt echter geen specifieke ODA, ODB of ODC.

Als iemand het Commissie rapport ook heeft gelezen en correcties/aanvullingen heeft, graag. Zo heb ik, ook omdat ik nog moet wennen aan de opbouw en structuur van overheid/veiligheid/magistratuur in het complexe België, nog niet door of SDRA6 of 9 voorlopers/nakomers zijn van SDRA8 of dat zij gelijktijdig bestonden.

Voor wie nog denkt dat onze "bevrijders en beschermers van de democratie" in Europa wel netjes en integer handelden staat er op pagina 82 van het Gladio-rapport nog een leuk stukje uit "de nota van Westmoreland".