11

(11 replies, posted in Bewijsstukken)

Volgens mij zijn het wel cartouchen i.p.v. hulzen! Allemaal mooie omgeplooid vanboven. Waren dit gebruikte cartouchen waren ze imo vanboven allemaal niet zo egaal maar een wirwar van vorm. Imo gaan ze die hulzen ook niet mooi terug plooien om erna terug open te doen om te herladen. In de herlaad theorie van de cartouchen geloof ik ook niet, kogels tot daar aan toe.

In sommige gevallen sneden ze zelfs met risico n gewone cartouche in om een brenneke te maken. Foto is inderdaad van slechte kwaliteit maar volgens mij zijn ze niet leeg. Zien er imo zelfs brennekes en hagel dooreen gemixt, als mijn ogen juist zijn natuurlijk.

12

(1,219 replies, posted in 1985)

Schieten op een wegvluchtende auto mag niet, maar als er in een open kofferbak iemand uithangt met een wapen om te schieten is dit imo een reële dreiging LEO. En als de reactie van agent Nevens hierop onmiddellijk was om de bedreiging t.o.v. zichzelf of derden te counteren is er geen probleem! Hij schoot niet naar een vluchtende chauffeur hé om maar het bv. van juwelier T. te noemen.

13

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Straf!

14

(211 replies, posted in 1985)

Hej Boem, je hebt gelijk. Volgens mij is het op de foto meer dan waarschijnlijk 9 mm maar zo volgens foto is 45 niet uit te sluiten! Ik heb het dan ook op de reden waarom en er een kogelhuls tussen de cartouchen zou kunnen liggen. Op de foto van Overijse zie ik alleen cartouchen! Als dit uw punt is liggen ze volgens mij nog beter in groep in Eigenbrakel. smile

Mijn punt was dat de schutter met de 9 mm niet vlak naast de riot gun schutter moest gestaan hebben! Maar mogelijk wat meters ernaast! Nu ik de foto van Overijse zie met de lege cartouchen op de grond en deze van Eigenbrakel nog een pak korter bijeen met een kogelhuls tussen begin ik zelfs te twijfelen wat deze er zo wel bijlagen of daarnaast bv. door de politie "bijeen gesmeten".

15

(211 replies, posted in 1985)

Dit is een 9 mm huls of een 45 en geloof mij de schutter van de riot gun zal niet juist naast de schutter van de 9 mm gestaan hebben! De schutter van de riot gun zal zo een meter of 2 a 3 naar gelang het rollen van de huls rechts gestaan hebben (meeste semi auto pistolen werpen de hulzen langs rechts uit). Dus wel in de buurt ma zeker niet naast mekaar! Een automatisch 9mm wapen a la ingram bv. werpt de hulzen nog veel verder uit! Wel toevallig dat de hulzen bij mekaar liggen.

16

(35 replies, posted in Getuigen)

Is het misschien een dwaalspoor mannekes? Dus na Overijse en Aalst hebben getuigen dus naast/in een auto een vermeende dode reus gezien. Dus 2 keer zou de bende een lange persoon op de grond hebben laten zien al dan niet half in een auto! En zonder paniek he, nu zelfs op klaarlichte dag!

Ze waren zo te zien zelfs niet verschoten van eventuele getuigen ze hebben ze zelfs niet aangevallen met een patatten meske en ondertussen maar keuvelen met de dame "des huises?" euhm gene stress er ligt gewoon nen dode reus half uit den auto met zen gezicht naar beneden op de weg op klaarlichte dag

Begint da hier ni stillekes op een theater te lijken van kijk de reus is dood? Ofwel daarmee dat er miss (vermoedelijk) verschillende reuzen waren?

Skyper dikke mercie vr de info en hopelijk blijf je vragen beantwoorden want getuigen als u hebben we nodig! dikke mercie

Maar die mannen kenden precies veel van afleidings manoeuvers :-) en was B. de "gebuur" daar gene krak in met valse gedaantes enz? Mijn vraag hebben de getuigen in overijse/aalst dan met zekerheid wel een dode mens gezien en geen pop of dergelijke? Het is vergezocht ma ik verschiet van niks meer.

17

(110 replies, posted in 1982)

Geronimo, ge neemt de woorden uit mijne mond. wink

18

(717 replies, posted in 1982)

Klein detail: Chef Romeyer heeft niks te maken met comme chez soi! Onze vriend had geen 3 sterrenzaak in Brussel maar in, ja ja, Hoeilaart (maison de bouche). Ring ring, de omgeving! Au Trois Canards in dien tijd ook een ster. De elite kende mekaar precies soms van in de chique zaken!

19

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

Beste boemerang, aangezien het wat stil is rond de andere wapen "kenners"/"liefhebbers" is omdat ik/wij nog altijd mee lezen en omdat geronimo zeer goed werk verricht waar ik/we in 99 percent van de gevallen mee kunnen leven! Ikzelf ben meer een schutter dat met kogels schiet en imo is geronimo meer thuis in het "jacht", "klei", ... gebeuren met hagel patronen!

Wel kan ik u vertellen dat u niet correct bent als u zegt een gewone cartouche heeft een "gladde" omhulsel en een brenneke een "geribbelde" omhulsel! Dat is aan de fabrikant en de meeste hebben een geribbelde omhulsel! zeker remington! Wel correct dat men een slug of brenneke kan herkennen aan het feit dat de kop (glad, geribbeld, met ne punt uit naargelang fabrikant herkenbaar is omdat dit zichtbaar is) een hagelpatroon is bijna altijd van voor toegeperst en indien niet van voor een kartonneke in plaats. Maar over dit herkennen van slug of hagel: men kan dit niet als ze al in het geweer zitten.

Imo zijn er hagel en brennekes gebruikt om elkaar aan te vullen! Afgewisseld in het magazijn eerst hagel om te stoppen en een slug om te "elimineren"bekende techniek. Een slug insnijden i.p.v. een gewone cartouche zou oerdom zijn! Dit is een techniek om van een gewone cartouche een slug te maken. De hierboven vertoonde foto's  zijn dan ook niet van een ingesneden brenneke maar van gewone hagelpatronen.

Weer mijn theorie dat het hier om specialisten gaat en zeker uit het schutters milieu (weet niet meer waar het gelezen hebben maar bij de .22 munitie waren alleen subsonic en zimmer patronen). Het is te zeggen, high velocity .22 patronen zijn sneller aan de mondingsloop dan sub sonic (dit wil zeggen snelheid onder de geluidsmuur, subsonic patronen zijn veel accurater dan de high speeds in .22). In schutterskringen voor wedstrijden schieten ze er allemaal mee. Vergelijk het met een pluim loeihard naar een doel te gooien en om het kalm naar een doel te gooien.

Interessant is dat er ook Zimmer-patronen bij waren: deze worden gekocht door de sportschutter omdat ze zo een zwakke lading hebben dat men er thuis me kan oefenen op bv. 10 m (kelder/zolder zonder problemen of geluid). Dus deze mannen waren geen bijeengesmeten bende. Ze wisten hoe van een cartouche een brenneke maken, subsonic een heel preciese kogel in .22 en zimmers om binnenshuis thuis te trainen op korte afstand en heel belangrijk bijna geen lawaai!

Dus in het toenmalige schutters wereldje is gaan neuzen: Mendez, Bouhouche, Dekaise, ...

20

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Ik volg K&. Voor 1 miljoen bef doe je het niet.