1

(77 replies, posted in Andere feiten)

"Ultieme oproep tot getuigen in 25 jaar oude moordzaak op rijkswachter Peter De Vleeschauwer"

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/11/12 … usXFN4-iak

2

(216 replies, posted in Zaak Dutroux)

Kenniz05 wrote:

Ook vrij bizar: als men de naam 'Michel Nihoul' intikt op google krijgt men 6 pagina's, met in totaal 55 resultaten.

Ik krijg 114.000 resultaten te zien en tientallen pagina's...

3

(370 replies, posted in Plaatsen)

kenza wrote:

Tueries du Brabant - Du Delhaize d'Overijse jusqu'au 36 Eikenlaan Jezus-Eik » YouTube

Hij rijdt nu gewoon via de Brusselsesteenweg richting Eikenlaan. Men kon vroeger ook via kleine wegen en een extra brug over de autostrade richting Eikenlaan. Perfect trouwens voor iemand die achter de Delhaize geparkeerd stond.

Brug is nog te zien op Google Streetview.

En hier snel even getekend op kaart:

http://i68.tinypic.com/534n79.jpg

4

(58 replies, posted in Westland New Post)

Deze foto staat in topic overWNP:

https://toetproject.files.wordpress.com/2013/06/bel-17-05.jpg?w=860

Wie is de rechtse persoon op de foto? Waarschijnlijk een vage schijn of schaduw, maar het lijkt een wijnvlek in zijn hals. roll

5

(27 replies, posted in Foto's)

the end wrote:

Foto van de plaats waar de Santana stopte en de nummerplaaten werden gewisseld:

Is het zeker dat de Santana op die plaats stopte en de bende de nummerplaat wisselden? In het boek "Beetgenomen" van Hilde Geens lees ik hetvolgende:

De Santana sloeg de richting in van Tombeek, waar de chauffeur de omgeving opmerkelijk goed leek te kennen. In Overijse schoot hij in rallystijl door de smalle straten. Op een bepaald moment verloren de achtervolgers de wagen uit het oog, maar hij dook weer op uit een parkeerruimte en toen was de Franse nummerplaat vervangen door een Belgische met het kenteken DSN 237.

Als ik dat lees, werd de nummerplaat pas ergens in het centrum van Overijse vervangen en niet op de plaats van de foto (tenzij hier een loopje werd genomen met de chronologie). De parking op de foto begint trouwens nog op grondgebied Waver, maar komt terug op de N4 op grondgebied Overijse.

6

(846 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Kogels herladen gaat toch wel. Zie filmpje (9mm Luger) » YouTube

Een zware Belgische gangster is in Frankrijk omgekomen tijdens een spectaculaire overval op een geldtransport. Concetto ‘Tino' Cianciolo (51) werd verrast door de voortijdige ontploffing van zijn eigen springstof op de deur van de gepantserde wagen. Hij was op slag dood.

vaarde professionals die donderdagochtend het geldtransport van de firma Brink’s in Signy-le-Petit, in de Franse Ardennen, overvielen. ‘Om de gepantserde wagen tot staan te brengen, hadden ze springstof begraven in het wegdek’, klinkt het bij de cel banditismebestrijding in Rijsel. ‘De lading werd tot ontploffing gebracht op het ogenblik dat het voertuig passeerde.’

De springstof in het wegdek was bedoeld om de banden van het voertuig aan stukken te rijten, zodat het vanzelf zou stoppen. Maar de lading die in Signy-le-Petit werd gebruikt was wellicht te zwaar. Door de knal werd de gepantserde vrachtwagen in de berm naast de weg geslingerd, waar hij op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand kwam.

‘De overval op het geldtransport van de firma Brink's in Signy-le-Petit in de (Franse) Ardennen is het werk van professionals’, zeggen de Franse speurders van de cel banditismebestrijding in Rijsel. ‘De daders wisten niet alleen dat de transportwagen tijdens zijn ronde de Route Départementale 20 zou gebruiken, een weg die er tussen Signy-le-Petit en Saint-Michel verlaten bij ligt. Zij wisten ook wanneer hij daar zou passeren.’

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/12/02/geldtransport.jpg.h380.jpg

‘Om de gepantserde wagen tot staan te brengen, hebben de overvallers bovendien een methode gebruikt die nooit eerder in ons land noch in onze buurlanden is vertoond. Zij hebben springstof in het wegdek begraven en hebben de lading tot ontploffing gebracht op het ogenblik dat het voertuig van Brink's passeerde. Zij kozen de plek waar zij dat wilden doen met zorg uit: in een bocht, waar de chauffeur vaart zou minderen.’

De drie geldkoeriers raakten daarbij gewond, twee van hen zelfs vrij ernstig. Terwijl twee gemaskerde gangsters hen met kalasjnikov-machinepistolen bedreigden, liep Concetto ­Cianciolo (51), de bommenmaker van de bende uit de streek van Charleroi, naar de achterkant van het geldtransport. Hij kleefde een kader met semtex —?een kneedbare springstof uit ex-Joegoslavië?– tegen de achterklep om er een opening in te maken waar een man doorheen zou kunnen klauteren.

Bijna onthoofd

Daarbij moet iets fout zijn gegaan. Ofwel was de lont in de springstof te kort, ofwel is Cian­ciolo gestruikeld toen hij wegliep om dekking te zoeken. Hoe dan ook, Cianciolo werd door het weggeslagen stuk van de achterklep omzeggens onthoofd en was op slag dood.

Toen zijn medeplichtigen ­Cianciolo roerloos op het wegdek zagen liggen, hielden ze de overval nog niet meteen voor bekeken. Ze graaiden eerst de helft van de 500.000 euro mee die in de wagen van Brink's lag. Pas daarna legden ze het lichaam van hun vriend in de koffer van hun zwarte Mercedes coupé, om weg te stuiven in de richting van de Belgische grens.

Onderweg beseften ze dat ­Ciancolo overleden was. Net voor de grens, in La Neuville-en-Joûtes, dropten ze zijn lichaam in een bos. Daar werd het de volgende dag aangetroffen door een jager.

De zwarte Mercedes die voor de overval werd gebruikt, werd uitgebrand teruggevonden in een bos van Aiseau-Presle, bij Charleroi. Dat is volgens de speurders waarschijnlijk ook de thuishaven van de overvallers. Van de twee kompanen van Concetto Cianciolo ontbreekt voorlopig elk spoor.

De spectaculaire overvalmethode van het trio is volgens de Franse speurders ‘nooit eerder gebruikt in ons land, noch in onze buurlanden’. De daders waren uitstekend voorbereid: ‘Ze wisten dat de transportwagen tijdens zijn ronde de Route Départementale?20 zou gebruiken, een weg die er tussen Signy-le-Petit en Saint-Michel verlaten bij ligt. Ze wisten ook wanneer hij daar zou passeren. En ze kozen hun plek met zorg uit: in een bocht, waar de chauffeur vaart zou minderen.’

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/12/02/4e411bca-3cb5-11e2-b0ef-90f5274be766_original_tablet.jpg.h380.jpg

8

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

luckyiron wrote:

Toch wel zwaar foutje door de hold-up op de Delhaize van Overijse op de verkeerde Brusselsesteenweg aan te duiden.

Doorgeven via Contact op de website. Ze reageren alvast vrij snel: "Bedankt om dit foutje te signaleren. Dit wordt doorgegeven voor verbetering." Nu nog even zien hoelang het duurt eer het foutje is rechtgezet.

9

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Toch wel zwaar foutje door de hold-up op de Delhaize van Overijse op de verkeerde Brusselsesteenweg aan te duiden.

http://i41.tinypic.com/2lt0h8k.jpg

10

(2 replies, posted in Nieuws)

Misschien komt er wel iets naar boven:

Brusselse politie propt drie combi's vol met wapens tijdens één huiszoeking

De Brusselse federale recherche heeft tijdens een razzia bij een twintigtal wapenverzamelaars een indrukwekkend wapenarsenaal in beslag genomen. De politie viel binnen op 25 adressen in onder meer Brussel, Bergen, Namen, Charleroi, Luik en 's Gravenbrakel en nam een indrukwekkend aantal wapens, springtuig en munitie in beslag, inclusief kalasjnikovs en handgranaten.

Meer » Nieuws