11

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

stiletto wrote:

Misschien eens proberen met aan onderwater drone. Iets zoals dit » www.bol.com

Mss. kunnen we met het forum een GoFundMe opzetten om zo’n ding te sponseren. Ik wil gerust een donatie doen.
Ik denk dat er wel een aantal watertjes zijn waar dit dingetje wel eens kan losgelaten worden op zoek naar de Bende van Nijvel-bewijsstukken.

12

(118 replies, posted in Bende Farcy)

vhs1240 wrote:

Geloof je écht dat PDS niet wist waarom hij daar in die Delhaize kwam observeren?
Come on…

En Mincky mag PDS verdedigen zoveel hij wil, maar als je een beruchte gangster van de Bende Van Baasrode die DEZELFDE dag in die Delhaize aanwezig was omschrijft als “erin geluisd” en “niks mee te maken”, dan ben je bewust mist aan het spuien.
De feiten zijn de feiten, en 1+1=2

Mincky is lang niet de enige die in deze richting denkt hoor.

Dat PDS een aandeel had in (enkele van) de aanslagen die worden toegeschreven aan "de bende van Nijvel" is zeer waarschijnlijk, maar het lijkt er sterk op dat men in Aalst heeft geprobeerd alle schuld op De Staerke & co te schuiven.
Denk bijvoorbeeld aan dat telefoontje naar radio Mi Amigo, dat was een overduidelijke hint richting de bende van DS en het zou wel heel dom geweest zijn moesten DS en/of zijn companen dit telefoontje zelf gemaakt hebben.

Ik ben persoonlijk ook van mening dat het de bedoeling was dat DS moest gepakt worden met die koffer wapens, en dat zou ook gebeurd zijn maar DS had het plannetje door, is de koffer weer gaan opgraven en die is daarna verdwenen.

PDS moest ervoor opdraaien en het onderzoek zou daar eindigen. Dit is niet gelukt, en wat volgt is een hele recem valse sporen, maniplaties, verdwenen bewijsmateriaal, gezelfmoorden etc. 35 jaar lang!

Wat ook moet gezegd worden, ik denk dat PDS heel goed weet wie of wat "de bende van Nijvel" is/was.
Volgens mij was zijn "bekentenis" een dreigement: "Laat me hierover met rust of ik ga eens vertellen hoe de vork echt in de steel zit".
Het heeft ook gewerkt want men heeft hem direct buiten vervolging gesteld in deze zaak, iets wat helemaal niet nodig was, maar op die manier kon hij er zeker van zijn dat men in de zaak BVN hem niet meer ging lastig vallen.

Als men hem idd. heeft proberen laten opdraaien voor de hele BVN zaak zou het mij niet verwonderen dat de man zich ergens van een "levensverzekering" heeft voorzien in de vorm van bewijsstukken waarmee hij anderen kan impliceren, met de dreiging dat als hem iets overkomt, deze stukken zullen naar boven komen.

13

(109 replies, posted in 1983)

Dit leek me altijd zo’n ongeloofwaardig toeval:

Zijn vriendin uit Ath noemt Patricia L. In de nacht van de feiten volgde Paul L., de pooier, de Golf van de politie van Eigenbrakel, tijdens de achtervolging die eindigde voor zijn bar, met het spervuur. Hij reed met een witte wagen, waar een oranje band overheen geschilderd stond en waarop een rijkswachtantenne gemonteerd was, net als bij een politiewagen. Toen de echte politiewagen door het spervuur reed, braakten de wapens van de moordenaars van Nijvel kogels.

Als Paul L. onmiddellijk daarna hetzelfde manoever uitvoerde, werd er niet op hem gevuurd. Eigenaardig. Hoe konden de bendeleden weten dat het niet ging om een politiewagen? En nog, waarom heeft Paul L. zijn wagen als een politiewagen geschilderd? Dat zijn vragen die de gerechtelijk expert zich stelt, zonder dat er eigenlijk een bevredigend antwoord op komt.

Bron » Feiten

Wat deed die wagen daar en waarom werd die niet beschoten? 1 ding is zeker, de bende is nooit spaarzaam met kogels geweest, ze schoten op alles en iedereen die hun pad kruisten. Het is dus echt niet te geloven dat ze deze wagen zomaar laten voorbij rijden, tenzij ze wisten wie erin zat.

Maar als je ervan uitgaat dat het scenario van de valse rijkswachters die het paar Fourez-Dewit tegenhielden op de snelweg klopt, dan verklaart dat maar al te goed wat die daar deed en waarom die niet werd beschoten, dat was gewoon dezelfde valse rijkswachtwagen die eerder op de snelweg het echtpaar tegenhield, waaruit dan een valse rijkswachter is gestapt en ingestapt in de Mercedes van Fourez-Dewit om hen naar hun uitijndelijke noodlot te begeleiden.

Op zowel de valse rijkswachtwagen als de Saab waren radio-antennes geïnstalleerd, dit staat vast, die waren dus met mekaar in verbinding en zo kon de valse rijkswachtwagen de daders in de Saab, die aan de Colruyt stonden te wachten, laten weten wanneer ze met het koppel Fourez-Dewit in aantocht waren en de schijndiefstal kon beginnen.

De valse rijkswachtwagen bleef natuurlijk niet al te ver uit de buurt en toen het daar aan de Colruyt helemaal mis was gegaan en de daders op de vlucht waren geslaan, waren de inzittenden van de valse rijkswachtwagen ook onmiddelijk op de hoogte gebracht via de radio. De valse rijkswachtwagen snelde hun companen te hulp en ze kwamen elkaar uiteindelijk tegen aan die blokkade die de daders hadden opgezet. Waarom de daders dan niet vuurden op die valse rijkswachtwagen terwijl ze seconden ervoor die echte politiewagen wel compleet aan diggelen schoten is dan wel duidelijk.

Als ik er namen zou moeten op plakken dan is dit mijn gok/hypothese:

De gebroeders S wachtten in de Saab aan de Colruyt om de valse inbraak en de executie van het echtpaar uit te voeren. (Het moest op een domme inbraak lijken die was misgelopen, uitgevoerd door enkele geweldadige straatcriminelen, geen slecht idee dus om hiervoor deze broers in te huren). CA en MB zaten bij PL in de valse rijkswachtwagen en stopten het koppel op de snelweg.

Het was CA die in de Mercedes is gestapt, hij is in Nijvel ook herkend, het plan was dan dat die later weer op een afgesproken plaats terug in de valse rijkswachtwagen zou stappen, vandaar dat die in de buurt is gebleven, en zo zouden onze valse rijkswachters en de gebroeders weer hun eigen weg gegaan zijn (maar gezien de echte rijkswacht an de Colruyt is komen opdagen is het natuurlijk niet helemaal zo verlopen).

14

(378 replies, posted in Andere Personen)

Voor degene die dit nog niet gezien hadden, in dit filmpje op 19:25 zie je een stuk uit een interview met Thierry Sliman » YouTube

15

(35 replies, posted in Andere Personen)

finn wrote:

Is Van Camp nu vermoord omwille van bovenstaande connecties of omwille van dat Golfke van zijn dochter? En is Ronald Rossignol nog actief?

Alleszins niet enkel omwille van de Golf, dat houdt geen steek. Ze hadden een zwarte Golf nodig, waarom zouden ze dan een rode gaan stelen bijeen gewapende overval waarbij ze iemand doden, om daarna door alle moeite te gaan om die Golf te laten spuiten? Waarom niet gewoon ergens zonder veel kabaal een zwarte GTI stelen? Er was zeker keuze genoeg en gezien die dingen ook dagelijks gestolen werden had niemand hiervan wakker gelegen.

16

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Lol, je gelooft nu toch echt niet dat the end meer zou weten dan een gemiddelde googelaar met een beetje tijd en goesting kan te weten komen. Dat is trouwens recent ook nog eens heel duidelijk gebleken net voor hij een weekje op gedwongen respijt mocht gaan.

17

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CleverTrevor wrote:

Als ze maar goed 24 uur hebben gezocht, kan het onderzochte terrein niet groot zijn. Eerdere zoektochten in dit en andere dossiers duurden vaak veel langer. Het is mogelijk dat de tipgever wel oprecht is, maar niet de juiste plek aanwijst omdat het geheugen na 35 jaar niet perfect is. Hopelijk hebben ze daar rekening mee gehouden en een ruime zoekperimeter ingesteld, maar als ze zo snel stoppen, krijg je toch het gevoel dat ze zich wel erg beperkt hebben.

Dat was inderdaad wel heel kort maar de vraag is: Zouden ze het ons laten weten moesten ze iets gevonden hebben?

En het antwoord daarop is: Enkel als dit in het belang zou zijn van het onderzoek, of op zijn minst, als ze er zeker van zouden zijn dat dat het onderzoek niet zal hinderen, nu of later.

18

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dit houdt absoluut geen steek. Wilden ze een kopie van haar dossier of wilden ze haar dossier afnemen?

Ik zie niet in waarom mevrouw Palsterman haar dossier niet zou laten kopiëren, ook al heeft ze geen vertrouwen dat er ooit iets nuttigs mee gaat gebeuren.

19

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Meegluurder wrote:

Is Michel Libert linkshandig?

Ik denk niet dat het uitmaakt.

Als je ervan uit gaat dat Libert effectief een foto van zichzelf zou overhandigd hebben, vermomd met pruik en donkere bril, dan heeft hij dit gedaan om speurders op een vals spoor te zetten en is het ook niet ondenkbaar dat hij om dezelfde reden het wapen als linkshandige vast houdt hoewel hij rechtshandig is.

20

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Buck wrote:

Op basis van de fysionomie van het gezicht, neus (opstaand) en vooral de oren tip ik op Roger Beuckels (draagt op andere foto's steevast een hangertje onder het hemd, op opsporingsfoto boven het hemd). Foto is in duidelijke WNP-stijl. Op alle publiek bekende foto's van hem draagt hij sterk gelijkende militaire kledij. Software zou dit toch kunnen bevestigen.

Ik denk ook nog steeds dat het Beuckels is. Maar, er is me nog iets anders opgevallen aan die ene wazige foto. Volgens mij is de man in kwestie niet enkel goed in het omgaan met zeldzame wapens, deze linkshandige man heeft ook heel regelmatig een gitaar vast. Kijk nu een eens naar de rechterhand en let vooral op de plaatsing en de kromming van de vingers. We hebben hier dus te maken met een linkshandige gitarist van redelijke proportie, die graag trots poseert zoals ik eerder stelde.