1

(75 replies, posted in Andere Personen)

De naam van de auteur was/is eenvoudig te achterhalen door een mailtje naar de redactie van autowereld (zoals ik indertijd gedaan heb om hem rechtstreeks te mailen, zie eerder in dit topic).

2

(75 replies, posted in Andere Personen)

P-51 wrote:

Het bewuste artikel in Autowereld dateert al van een hele tijd terug ....

Inderdaad. Komkommertijd zeker ...

3

(75 replies, posted in Andere Personen)

Bij deze verwijs ik nogmaals naar de mail die ik aan de desbetreffende journalist stuurde indertijd, en het antwoord dat ik ontving. Het P.V. is dus spoorloos ... » Forum

4

(167 replies, posted in Organisaties)

Ik denk dat dit vooral gewoon wetgeving is (waarrond ogenschijnlijk heel wat politieke discussie was ook).

  1. Artikel 69 van de wet op de Rijkswacht, waarbij de rijkswachtreserve opgericht wordt, houdt voor de dienstplichtigen die ervoor bestemd zijn, de mogelijkheid in hun militaire dienst bij de Rijkswacht te vervullen;

  2. Er bestaat geen enkele wettekst waarbij de aanwijzing van dienstplichtigen bij de Rijkswacht verboden is;

  3. Aangezien de Rijkswacht een krijgsmacht is, kan de indienstneming geschieden in het raam van de verdeling van het contingent, dus naar aanleiding van de jaarlijkse goedkeuring van de wet tot vaststelling van de legersterkte

Bron » www.dekamer.be (pagina 6-7)

Ik vermoed dat die lijsten dan ook dienden om eventuele dienstweigeraars op te sporen, of mensen die hun plicht niet vervulden/wilden vervullen.

Hiermee wil ik niet gezegd hebben dat deze lijsten (zoals veel lijsten trouwens wink) niet kùnnen gebruikt zijn voor andere doeleinde, maar zó mysterieus lijkt het me allemaal ook niet. Zoals aangegeven maakte de Rijkswacht inderdaad deel uit van Defensie.

Blijkbaar nogal wat schrijffouten als ik de reviews op Amazon lees ... Geen eindredactie gebeurd blijkbaar. En als het geschreven is zoals zijn 'rant' op zijn kunstenaarswebsite kan ik me er wel één en ander bij voorstellen. Ook bekende namen die terugkomen als (positieve) reviewers wink

6

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik denk dat we dan in de eerste plaats misschien moeten kijken wié in staat is/was tot dergelijke manipulatie. In minstens één geval (de journalisten) komen we dan toch uit op Staatsveiligheid vermoed ik. Ik zie eerlijk gezegd ook niet zo heel veel individuen/organisaties met een dergelijke invloed.

Volgende vraag is dan: wie (personen) en waarom ...

7

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wel ongelofelijk, na het bizarre verhaal van baron de Bonvoisin, opnieuw beschuldigingen die volledig uit de lucht gegrepen blijken te zijn.

Dergelijke verhalen doen natuurlijk niet af aan de mogelijke betrokkenheid bij bendefeiten van sommige verdachten, maar het creëren van een aura van 'ze waren overal bij betrokken' rond bepaalde personen kan natuurlijk wél vragen oproepen ...

8

(35 replies, posted in Getuigen)

Heel dit topic nog een doorlezen. Een zoveelste getuigenis waar, buiten de getuigenis op zich, geen enkel spoor van is. Getuige zelf (Skyper) reeds overleden, zijn zoon Koen (mogelijk onder deze naam ook even aanwezig op de site, laatste post in 2015) heeft over de getuigenis voor zo ver ik kon zien (en voor zover hij effectief dié Koen was), in geen enkele van zijn posts over gerept.

Er is hier waarschijnlijk ook geen PV van terug te vinden (Skyper zou dit gemeld hebben toen men kwam telefoneren in zijn villa bij oefeningen, maar dit lijkt me ook nogal 'informeel').

Ik trek zeker niks in twijfel maar stel alleen maar vast dat bij veel van dergelijke en mogelijk interessante getuigenissen ieder tastbaar spoort onbreekt. Zo valt er helemaal niks te toetsen en begint de twijfel al bij het bestaan van de getuigenis (op het moment van de feiten) zelf. Spijtig!

9

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ongelofelijk, maar Charles Masy (*1925) leeft nog steeds en is ondertussen 99.

10

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Mijn theorie - en blijkbaar ook die van Vos - is anders dan die van LEO. Mijn theorie gaat over gewezen huurlingen die in Congo gevochten hebben, terug in België komen en dan in de criminaliteit belanden. Ze werken dus niet als huurling voor één of andere organisatie om de Bende van Nijvel op te richten. Ze zijn gewezen huurlingen die in de misdaad belanden. Lees zeker mijn post van vorige maand.

Dag Ben, ik begrijp dat je dit dan ziet als een criminele 'bende' op zich, met enkel een winstoogmerk als motief (en mogelijks de bijkomende kick - zich niet kunnen aanpassen aan het burgerleven)? Zou zomaar eens kunnen. Eén vraagje hierbij : zie jij de structuur dan militair ? Hierbij bedoel ik : zou er een aangewezen leider zijn?