41

(7 replies, posted in Gladio)

Toch eerder een lachwekkende verklaring van de PLO: de PLO weigert samenwerking met extremistische Europese organisaties. Baader Meinhoff vinden ze dus niet extremistisch. Abu Jihad verklaarde ook dat ze de samenwerking met Hoffman hebben stopgezet omdat ze niet akkoord konden gaan met het antisemitisme van Hoffman. Wat een lachertje. De oom van Jasser Arafat was Amin al Hoesseini, de groot moefti van Jerusalem en goede vriend van Hitler en Himmler. Arafat bleef hem tot zijn dood zijn grote inspirator noemen.

De Libanese Falangisten werden trouwens gesteund door Israël.

42

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dan is er nog kans dat ze bestaan, lol. Bij die amnestieperiodes zijn er ingeleverde wapens die vernietigd moesten worden meegenomen door politie agenten die ze vervolgens zelf hielden als zwart wapen of ze doorverkochten op de zwarte markt. Zelfs de directeur van de proefbank van Luik is gearresteerd voor deze praktijken.

Directeur van Wapenproefbank in Luik gearresteerd » Nieuws

43

(7 replies, posted in Gladio)

Ik heb ooit eens een docu over de Brigate Rosse gezien waarin lid en ontvoerder van Aldo Moro vertelde dat de groep geïnfiltreerd was. Hij was een activist die bevelen opvolgde maar wist niet dat hij gebruikt werd door een geheime dienst. Dit gebeurde volgens mij frequent in de jaren 70-80 denk ik. Of het nu  Brigate Rosse, CCC, Hoffmann of WNP is, ze werden gebruikt zonder dat de gewone leden het doorhadden. Of dit ook het geval is bij de Bende van Nijvel is natuurlijk nog altijd een open vraag.

Er is overigens een zeer goede vrij recente film over de Baader Meinhoff groep. Daarin komt het conflict met de groep op het PLO terroristenkamp ook aan bod » YouTube

Hoffmann en de PLO » www.digibron.nl | www.digibron.nl

44

(7 replies, posted in Organisaties)

Shooting Gallery zit in dezelfde schietstand in Aals als Lion d'or. Deze is pas in 92-93 gebouwd. Je had in de jaren 80 wel een schietstand in Erembodegen, een deelgemeente van Aalst. Daar was schietclub Mamba, ik denk dat die practical shooting deed wat zeldzaam was in Vlaanderen in de jaren 80.

Wat ze trouwens nog zouden kunnen vinden in Lion d'or is mij een compleet raadsel. Bonkoffsky is al twee jaar dood en volgens mij was hij ook geen actieve schutter meer de laatste jaren. Om je wapenvergunning te behouden moet je minstens 12 keer per jaar gaan schieten. Als ik lees over de gezondheidstoestand van Bonkoffsky dan lijkt me dat toch niet realistisch. Waarschijnlijk hebben de onderzoekers gewoon een bezoek gebracht aan Lion d'or om leden te ondervragen die Bonkoffsky daar gekend hebben, routine onderzoek. De media hebben het dan waarschijnlijk weer opgeklopt tot huiszoeking of speurtocht...

45

(7 replies, posted in Gladio)

De aanslag » www.flabber.nl

Feit is dat de Sportwehrgruppe Hoffmann geïnfiltreerd was door de Stasi, o.a. door Stasi agent Peter Weinmann. Deze zou na het openen van de Stasi-archieven in 1994 veroordeeld worden voor spionage voor de DDR. Uit recentere opzoekingen blijkt dat de Stasi was geïnfiltreerd in verschillende extreem rechtse groeperingen. Er wordt nu zelfs gesuggereerd dat ze betrokken zou zijn bij de aanslag op het Oktoberfest » www.berliner-kurier.de

Na het verbod op Sportwehrgruppe Hoffmann in 1980 trok de harde kern naar Libanon om er samen met de PLO en Abu Jihad (Salah Khalaf) te trainen en aanslagen voor te bereiden in West Duitsland. De PLO werkte toen samen met het RAF/Baader Meinhof dat gesteund werd door de Stasi. Heeft Beijer ook ooit niet verklaard dat hij voor de Soviet Unie geïnfiltreerd was bij de rijkswacht en dat de overval op Zwarts niet ging om het goud en diamanten maar om een diplomatiek koffertje dat uit Rusland kwam?

Baader Meinhof PLO Training Camp » YouTube
Horst Mahler, voormalig Stasi-agent en Baader Meinhof lid, nu kopstuk bij de extreem rechtse NPD » www.theguardian.com

46

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De Belgische wapenwet is de afgelopen decennia een paar keer strenger geworden. Zo waren tot 1991 riot guns en long rifles vrij te koop. Tot 2006 waren ook vrijwel alle niet semi-automatische geweren te koop met een simpele registratie. Bij elke verstrenging kregen de bezitters van zulke wapens een paar. maanden tijd om deze wapens aan te geven bij de politie. Nieuw vanaf 2006 was dat je voortaan een wettelijke reden moet hebben om een wapen te bezitten, dus jager of lid van een schietclub.

Degene die geen wettelijke reden hadden, maar tot 2006 nog legaal een wapen hadden, zaten nu plots met een illegaal wapen dat ze moesten inleveren bij de politie zonder compensatie. Velen hebben dit niet gedaan en hun wapens gehouden, dit zijn nu dus zwarte wapens. Na sterfgevallen worden nabestaanden dus dikwijls geconfronteerd met zwarte wapens. Sommige mensen brengen deze naar de politie, anderen dumpen deze uit vrees voor vervolging. Vooral wanneer er nog een partner van de overledene is. Om deze situatie te verhelpen plant minister van justitie Geens volgend jaar een nieuwe amnestie periode om deze wapens en munitie in te leveren bij de politie zonder schrik voor vervolging.

47

(7 replies, posted in Organisaties)

Lion D'or bestaat pas vanaf '92-'93 dus het is onmogelijk dat Bouhouche en Beijer daar ooit gaan schieten zijn want toen waren ze al veroordeeld voor moord.

48

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

amateurspecialist wrote:

Het kunnen kogels zijn die in de tijd van de bende aangeschaft zijn om een nog groter oproer te veroorzaken, maar die wegens het niet doorgaan van die plannen toch eindelijk eens ergens gedumpt moesten worden, omdat ze niet via de reguliere weg konden worden afgevoerd.

Er zat militaire 9mm munitie bij. Op de huls van zo'n munitie staat normaal een jaartal van productie. Als ze dat zouden vrijgeven dan weten we al meer. Ik weet niet hoe waterdicht die kisten waren maar ik vond dat die 9mm er nog zeer goed uit zag.

Overigens wil het feit dat er militaire munitie bij zit niet zeggen dat ze gestolen is. Deze munitie wordt geregeld als surplus verkocht en kan zo gekocht worden in een gewone wapenwinkel.

Ik herinner me net dat er een paar jaar geleden zo'n lot oude rijkswacht munitie werd verkocht in Belgische wapenwinkel. Deze was echter zo oud en slecht bewaard dat er veel patronen tussenzaten die niet afgaan

49

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik dacht dat De Ridder de bijnaam rode Ridder had vanwege zijn socialistische signatuur.

50

(2 replies, posted in Westland New Post)

In West Duitsland had je in dezelfde periode Sportwehr Gruppe Hoffman die ook banden zou hebben met Gladio. Hoffmann was echter geïnfiltreerd door de Oost Duitse Stasi. Na het verbod op Sportwehrgruppe Hoffmann is de harde kern naar Libanon getrokken om er in de burgeroorlog samen met de PLO te strijden tegen Israel en Christelijke Falangisten.