841

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik doelde wel degelijk op de woning te Rebecq-Rognon, aan de Chemin Royal nummer 13. Het is wel degelijk de verblijfplaats geweest van Farcy. Via de Chaussee Bruxelles bereikt men eenvoudig het Bois de la Houssière. Een huiszoeking zou er uitgevoerd geweest zijn in 1980 in samenwerking met de Franse Gendarmerie. Enkele jaren nadien werd de woning geschaduwd door BOB of Gerechtelijke Politie. Ook de gemeente Ecausinnes was een verblijfplaats van Farcy. Op een steenworp van Bois de la Houssière.

842

(104 replies, posted in Magistraten)

Bekijk hoeveel speurders het onderzoek is ontnomen, overgeplaatst, misnoegd en/of vervroegd op rust zijn gegaan. Ik begrijp niet dat de hoogste magistraat van het land nooit is tussen gekomen. "Als men mij laat doen..." zijn woorden die nog steeds nazinderen en met recht en rede uitgesproken. Er zijn voldoende bekwame personen om de zaak op te lossen en een duidelijk zicht hadden. Met onderlinge voortreffelijke samenwerkingen en aanvullingen. Die niet schuwden om er met volle moed en inzet er tegenaan te gaan. Dikwijls en meermaals ten koste van hun gezin en hun sociaal leven. Er zijn voldoende elementen voorhanden dat zowel politiek, magistratuur en Rijkswacht zichzelf als verdacht hebben opgesteld. Het zijn deze drie instellingen die er onmiskenbaar toe bijdragen dat het gerechtelijk onderzoek faalt en zal blijven falen.

Niet beschermende handen hadden al reeds jaren zorg kunnen dragen dat vanuit deze drie instellingen voorleidingen en aanhoudingen hadden kunnen geschieden. Schriftelijke eigenhandige verklaringen en getuigenissen die geen gevolg kennen noch enig verder verhoor is geen nalatigheid of een vergetelheid. Het heeft een duidelijk opzettelijk karakter met een aanwijsbaar resultaat dat we tot op heden kennen. Ontegensprekelijk dat er een maffia heerst achter onze schermen. Daarvoor stuit men o.a. op bizarre verklaringen in de bendecommissies die nooit een verder gevolg hebben gekend. De houding van een persoon verontrust mij soms meer dan de verklaring van de betrokkene zelf. Een reden te meer om dan juist door te gaan met het onderzoek en de zaak niet te laten rusten. Hieruit blijkt al eveneens een duidelijke aanwezigheid van politieke bescherming.

843

(1,219 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

Ergens op het forum staat een verklaring van een vrouwelijk huispersoneel in verband met feestjes in een Waalse villa. Soms landden er Rijkswacht Puma's (helikopters) met een oranje RW neus. Colonnes van 3/4 auto's kwamen dan op bezoek. Het huispersoneel kreeg dan vrijaf! Ik kan het om de liefde God's niet meer terugvinden! Iemand?

Staat ook ergens tussen mijn berichten. Buurtbewoners merkten daar destijds een huiszoeking op. Ook het Bos van Houssiere kwam ter sprake gelet op de afstand met Rebecq.

zenga wrote:
Aubanel wrote:

Ik heb altijd ooit meermaals gehoord en gelezen dat de opdracht om de post te verlaten van de chef van de RW Aalst kwam, kapitein Millecam.

Dat heeft hij zelf aan David Vanden Steen bekend, ~2 jaar geleden.

Ik dacht dat men op zoek was naar welke Rijkswachtofficier de opdracht had gegeven?

LEO wrote:

Ik denk dat het niet de bedoeling is om het ganse onderzoek te herdoen maar om vast te stellen waar het misliep in het officieel onderzoek. Waarom werden speurders die een bepaald spoor volgden van de zaak gehaald? Waarom werden de X-dossiers en de 'Roze Balletten' losgekoppeld van het Bende-onderzoek? Waarom werd het Delta-team in de hoek gedreven? Als je daar bewezen antwoorden op vindt, is de oplossing nabij!

De getuigenis van BOB'er Cdt Paul Calluy in verband met een huiszoeking in Herbeumont:"Toen we ter plekke kwamen kregen we plots verbod van de generale staf om het domein te betreden."

Kan men een grondig onderzoek voeren wanneer men op ontbrekende dossierstukken en overtuigingstukken stuit? We kunnen er toch vanuit gaan dat net deze dossiers belangrijke, nuttige en te gevoelige informatie bevat. Dat men nooit een zoeking en aanhouding heeft verricht bij en van een Procureur is door de tussenkomst en bescherming vanwege de politiek. Ik laat me zeker niet leiden door emoties of sterke emoties die gespeeld worden door de beste comédiennes.

De overheveling van gans het dossier is een beschermingsmaatregel geweest ter verdoezeling en bescherming van leidinggevenden hun onmiskenbare betrokkenheid. Hiermee is de kans geboden naar het resultaat wat we tot op heden kennen.

845

(109 replies, posted in Speurders)

Het doet me herinneren aan een zaak dat in Nederland is opgelost. Indien ik me niet vergis in 2004 of 2006.

846

(223 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Wat bewijst dat de opdrachtgever(s) van de manipulaties héél hoog moet gezocht worden . Zo hoog dat een ( weliswaar afpersbare ) rijkswacht generaal een ja-knikkertje wordt .

Te weten wat onmiskenbaar de onenigheid vormt en vormde tussen de speurders en magistraten. In elke overheid zijn politiek benoemde pionnen aanwezig. Deze pionnen voldoen aan de vragen en aanbevelingen. Zulke personen bieden meestal ook geen ondersteuning aan hun ondergeschikten indien nodig. Dergelijke onderzoeken die we kennen maken het er ook niet eenvoudiger op. Rekening houdende met nog talrijke verklaringen en getuigenissen die gegarandeerd een totaal ander doel beogen. Ik durf ook te zeggen dat amateurisme en onkunde ook veel onderzoeken op een vrijspraak of niet vervolging doen stuiten. Het ontbreekt ook aan controle en ernstige opvolging vanwege magistraten die de leiding hebben in het onderzoek.

Is het niet ergerlijk dat men als vaststeller bij voorbaat weet om een bepaald magistraat van dienst niet te contacteren omdat je negatieve respons zult bekomen? Dit werkt absoluut niet bevorderlijk.

847

(223 replies, posted in Hypotheses)

kenza wrote:

Bossi, deze info was enkel informatief. Linken of verbanden leggen op het forum wordt heel veel gedaan. En inderdaad, niets wijst dat Bernaert een link heeft met de Bende van Nijvel. Maar hij was wel big Boss van de rijkswacht en met wat er nu aan het ligt komt is het overduidelijk dat er bescherming was van heel hogerhand. Een uitspraak die de laatste tijd in de mond wordt genomen is: "We zoeken niet de soldaten maar de generaals". Nogmaals, niets linkt deze persoon aan de Bende van Nijvel, was enkel informatief.

De bescherming van hogerhand is al vele jaren duidelijk, Kenza. Daarover is geen betwisting mogelijk. Er valt trouwens iets belangrijks op dat de verklaring kan zijn van politieke bescherming. Wees maar zeker dat er heel wat personen die in dit dossier hebben gewerkt met zware bakstenen in hun maag zijn achter gebleven. Zelfs met psychische gevolgen. Tenminste die de wilskracht en de moed hadden om het op te lossen.

848

(223 replies, posted in Hypotheses)

Het is niet omdat er een mijnenveger in Zeebrugge aanmeerde dat de Bende van Nijvel vanuit de Noordzee opereerde. En de Seaking-ploegen gaan we nu ook even niet in aanmerking nemen of de Special Air Forces aan de kust.

849

(102 replies, posted in Speurders)

Ik kan je momenteel niet verder helpen naar welke persoon men verwijst.

850

(109 replies, posted in Speurders)

Helaas zéér normaal. Vanwege de politieke tussenkomsten. Medeopdrachtgevers met de beschermende hand. Politieke sturingen die het onderzoek boycotten.