1

(1,050 replies, posted in 1983)

C.P. wrote:

Een zekere VITAL LAVISE het café "L'AMAZONE" plaats E. Lalieux in Nijvel runde. Deze voormalige fietser was ook een gokplaatser (BINGO, enz.) voor cafés. Hij zou bevriend zijn met Thierry sliman, en hij was ook de uitvoerder van een bar “La Bicoque” genoemde. Die bar stond op de N5 te Gembloux. Tiens donc…

Opmerkelijk is dat V.L. soms op de steenweg in Eigenbrakel woonde in de buurt van de "DIABLE AMOUREUX".

Wetende dat de spelomgeving vaak verbonden is met die van helers, moeten we dan een verband zien met de zoekopdrachten die op 18 en 19 februari 1984 in opdracht van JI Schlicker zijn uitgevoerd???

Het blijkt ook dat Thierry Sliman in Frankrijk opereerde als uitvoerder van lage werken voor het midden van het spel. Dit doet ook denken aan de executie van JULES MONTEL (drie kogels in het hoofd) op 11 augustus 84 en die van Giuseppe RALLO doodgeschoten in maart 83.

Er is hier een spoor dat naar mijn mening onvoldoende is benut.


Inderdaad!
En dan is de heer Adam niet ver uit de buurt en daarmee bedoel ik dat hij wel eens heel erg goed kan zitten wat de denkpiste Franse "killers/zware jongens " betreft.

2

(1,065 replies, posted in Andere)

vhs1240 wrote:
P-51 wrote:

Bepaalde pistes afsluiten ... dat hebben ook goede speurders mogen ervaren; die werden gewoonweg uitgerangeerd. Misschien heb je wel gelijk, hoor, maar dergelijke conclusies trekken is not done. Het onderzoek is van in den beginne al gemanipuleerd tot en met ... ook op dit forum werden getuigen, pistes en noem maar op binnen de kortste keren al gecounterd.

Wie door het bos de bomen nog kan zien :  goed stel ogen, denk ik dan.

Qua “bewijslast” tegen Bonkoffsky kunnen we héél summier zijn.
Buiten dat hij “zogezegd” die bewering heeft gedaan op zijn sterfbed en hij een beetje op de robotfoto lijkt is er werkelijk niets.
Dat hij al een paar jaar dood is, helpt er alleen maar bij om deze kwakkel in leven te houden.

Deze piste is voor mij al lang afgesloten.

Zo is dat ook voor mij en vele anderen!
Overigens dat argument van " te zat "? Komaan zeg: het zouden zogezegd allemaal overvallen zijn geweest gestuurd van "hogerhand". Uitgevoerd door professionals dan ook. En dat "commando" zou dan met personen opereren waarop je niet altijd kan op rekenen. Wegens te zat!
Onzin en een kwakkel inderdaad.

3

(925 replies, posted in Bende De Staerke)

Mincky wrote:

“Moussa zegt ook Philippe De Staerke te hebben vervoerd naar Eigenbrakel ten tijde van de Bende-aanslag daar (27 september 1985, drie doden, ddc). Hij maakt ook melding van een incident dat moeilijk te geloven valt.

Hij zegt dat hij en Philippe De Staerke op een dag na een overval, allebei tot de tanden bewapend, in een wegversperring terecht kwamen met rijkswachters en militairen. Hij zei: ‘Nu zijn we erbij.’ Waarop De Staerke hem geruststelde: ‘Maar nee, maak je geen zorgen, je zal wel zien.’ De wagen stopte, de rijkswachters keken binnen, moeten de wapens hebben gezien, en deden teken dat ze moesten verder rijden. Toen begreep Alain dat De Staerke bescherming moet hebben genoten.”


Waarom beschuldigt Alain, Philippe?
Waarom zegt hij niet: "Ik heb ook deelgenomen aan De Bende van Nijvel"

Maar in plaats daarvan beschuldigd hij hem.


Minky:

Dit van die controle en de rijkswachters (plus militairen) kan nooit waar zijn! De controles/wegversperringen werden secuur uitgevoerd die tijd en dit met de riotgun en UZI op scherp hoor. Dit op vele plekken te lande! Dat een wagen vol wapens zo maar zonder verpinken en met goedkeuring werd doorgelaten is puur fantasie! Mocht dit werkelijk zo zijn gegaan dan betekent dit dat zowat alle brigades mee in jullie complot zitten. Dit is wel heel erg veel en hard bij de haren getrokken!

4

(66 replies, posted in Onderzoeksdaden)

LEO wrote:

Stenguns ? Verbazend , want in 1982 was de Uzi reeds de standaard pistoolmitrailleur van de Rijkswacht . Ook bij een vluchtige waarneming lijken ze niet op elkaar .

Inderdaad zoals LEO schrijft! De UZI is het automatische wapen van de Rw/Gd toen. Als je er niet geleerd had mee te schieten was je lader in 1 optrekkende beweging leeg in drie seconden.

5

(43 replies, posted in Gladio)

Mincky wrote:

@Spectator Of Life:

Inderdaad, op dit forum worden zovele misdaad structuren blootgelegd, dat ze onmogelijk allemaal te passen zijn in het kader van De Bende van Nijvel.

Inderdaad! Zowat alles wat crimineel is/was wordt er bij betrokken en toegeschreven aan de bende. Het is voor diegenen die zo tegen de zaak aan kijken één groot complot. " Alle misdadigers verenigt U onder de vleugels van de justitiële, politionele en politiek overheid " zoiets. Terwijl dit uiteraard onmogelijk zo kan zijn!
(ik zeg dit wat cru weliswaar maar dààr komt het wel op neer)

6

(22 replies, posted in Andere)

luk paard wrote:
Kurosawa wrote:

ik heb het boek van JP Adam eergisteren al uitgelezen en zijn vorig boek over de Dutroux affaire las ik een hele tijd gelede nal.
@ luk paard: "helaas voor jou", wat denk je dat dit is, een spel?


Ben jij daar weeral met je kinderliike gedoe? Triestig zeg als je niet eens doorhebt dat dit slaat op hoe halsstarig jij in jouw " geloof " blijft hangen. Jij speelt al heel de tijd een spel. Het spel van de grote theorie!
Niet diegene die een andere kijk dan de jouwe heeft speelt een spel hoor.


Overigens bijzonder dat jij nu plots weer opdoemt!

7

(22 replies, posted in Andere)

Kurosawa wrote:

ik heb het boek van JP Adam eergisteren al uitgelezen en zijn vorig boek over de Dutroux affaire las ik een hele tijd gelede nal.
@ luk paard: "helaas voor jou", wat denk je dat dit is, een spel?


Ben jij daar weeral met je kinderliike gedoe? Triestig zeg als je niet eens doorhebt dat dit slaat op hoe halsstarig jij in jouw " geloof " blijft hangen. Jij speelt al heel de tijd een spel. Het spel van de grote theorie!
Niet diegene die een andere kijk dan de jouwe heeft speelt een spel hoor.

8

(22 replies, posted in Andere)

Kurosawa wrote:

Het gaat niet om geloven, het gaat om weten. Geloven doe je in de kerk.

Zijn piste ziet er geloofwaardig uit op het eerste zicht, maar als je het nader gaat bekijken zijn er wel heel veel veronderstellingen die je ook zo kan doorprikken omdat veel verdachten er in passen (bv. er waren wel heel veel gangsters die zich bezig hielden met gokken in die tijd en het N5 autoweg argument is wel een heel zwak argument, er zijn ook wel meer gangsters met een tatoo op hun linkeronderarm).

Het enige indirecte bewijs dat er dan over blijft zijn de mogelijke herkenning van Xavier Sliman bij Dekaise en de mogelijke stemherkenning van Thierry Sliman.

Wel ik denk dat jij heel veel gelooft en misschien zelfs meer dan je denkt.
Bekijk de interviews met de heer Adam en zie hoe hij een en ander helder etaleert.
Bekijk dan eens alles waarin jij gelooft en wat dit na al die veel te lange jaren aan concreets heeft opgeleverd.
Helemaal nog niets! Toegegeven: er is nog niks bewezen in heel de bende affaire!
Dus ja: ik geloof in de piste Adam. Jij gelooft in een andere piste. Tot op de dag van vandaag is er helemaal niets bewezen.
Kortom: we geloven beiden in iets waarvan niks aantoonbaar is bewezen.
Dus zeg ik: de piste van de heer Adam is de moeite waard om op door te gaan. De complottheorie-onderzoeken hebben immers en helaas voor jou nog tot niets geleid.

9

(22 replies, posted in Andere)

C.P. wrote:

Nog een foto van Masson jonge :

https://i.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/masson11.jpg


Kijk eens goed aub?!
De piste van de heer Adam wordt me steeds plausibeler. Ik geloof in zijn piste al lang.

10

(22 replies, posted in Andere)

Inderdaad heel wat over deze man te lezen op "les tueries ".
Kortom zoals ik al lange tijd geleden schreef: de piste (Slimans en co) die door de heer Adam wordt uitgerold lijkt me echt wel heel erg mogelijk. Lees aub eens op het forum " les tueries" aangaande deze man.
Dit met al de info die de heer Adam geeft lijkt mij echt wel een goed spoor.