51

(784 replies, posted in 1982)

amateurspecialist wrote:
gloacoster wrote:
  1. Ik veronderstel als je aan partouzes meedoet waar mogelijk minderjarigen bij betrokken zijn dat je dan heel discreet moet zijn.

  2. Ga je dan eeen taxi bestelen waar je je naam en adres moet geven aan de taxi-centrale? Of ga je met je eigen auto?

  3. In de hypothese van de taxi : de chauffeur zet zijn client af aan het adres die hem gevraagd is. Hoe kan je als chauffeur weten wat er zich afspeelt achter gesloten deuren nadat je uw client afgezet hebt?

  4. In de hypothese dat de chauffeur ten weten te komen is van die partouzes (men vraagt zich af hoe): ik ken heel goed de taxi wereld. Chauffeurs hebben specifieke kroegen waar ze samen een koffie drinken en waar er meestal gepraat werd over de ritten die ze gedaan hebben. Als Angelou kennis zou gehad hebben van die partouzes, dan zou die huurmoordenaar niet alleen VDE moeten vermoord hebben maar de helft van die taxibedrijf.

Als er geen motief voor een complot gevonden kan worden duiken er altijd wel vage geruchten op over seksfeestjes of sekstapes, die de complotdenker kan creëren of aangrijpen om zijn theorie aan op te hangen. Voorts kan de complotdenker naar hartenlust rommelen met de feiten en het bewijsmateriaal, want de bende is in zijn ogen immers zó slim geweest dat ze valse sporen hebben aangebracht om de politie op een dwaalspoor te zetten. De complotdenker denkt echter precies te weten welke sporen vals zijn en welke echt, maar dat is slechts afhankelijk van de theorie waar hij op dat moment in gelooft en wat daar dan het beste bij past. Door (zo) selectief met de feiten om te gaan kom je al snel tot de meest ongelooflijke en bizarre complotten, die voor iedere individuele complotdenker net weer even anders in elkaar zitten, waardoor ze het ook nooit (volledig) eens zullen worden met elkaar. Het complot dat ze in hun hoofd hebben bestaat immers uit een eigen samenraapsel van "bewijzen", dat voor iedereen net even anders is.

Ook ik heb, achteraf gezien, mezelf veel te lang laten misleiden door het idee dat er meer achter de BVN moest of kon zitten dan een ordinaire dievenbende, mede door alle speculaties die hierover de ronde doen en de enorme omvang van dit dossier, zoals ook hier op het forum te zien is. Daarom dacht ik dat het allemaal heel ingewikkeld was, totdat ik me realiseerde dat het onmogelijk huurmoorden geweest kunnen zijn, ondermeer omdat de werkwijze van deze bende daar totaal niet mee strookte. Daartoe moest ik echter eerst andere verdachten in het oog krijgen, die me toelieten om het amateurisme van deze bende in te zien. Dat het zigeuners zouden zijn zou wel een aantal zaken verklaren, zoals verschillende sporen die achtergelaten werden en het feit dat de overheid nauwelijks vat kon (of wilde) krijgen op de daders. Het is immers een gesloten gemeenschap die niet snel naar de politie zal stappen om openheid van zaken te geven. Stuur je er een wijkagent op af dan heeft die een eenzaam bestaan, want niemand gaat met hem praten op zo'n kamp en wie het wel doet kan represailles verwachten van de overige bewoners. Ze staan ook meteen in vuur en vlam als je daar iets gaat onderzoeken, want dat wordt door helemaal niemand geapprecieerd, terwijl je nooit weet waar je precies moet zoeken, tenzij je het hele kamp binnenstebuiten keert. Dat staat de wet echter niet toe, want er moet eerst een verdenking zijn tegen specifieke individuen, alvorens de politie in actie mag komen. Daarom had men veel liever dat het geen zigeuners waren uiteraard en is er ook nooit veel werk van gemaakt om die te onderzoeken.

Hoe het ook zij, het beeld dat het geen geslepen huurmoordenaars waren maar klunzige amateurs zal ik niet snel meer loslaten, nu ik eenmaal gezien heb dat dit een veel betere verklaring is voor wat er allemaal gebeurd is. Daarmee hou je nog maar weinig over van alle theorieën die te vinden zijn op dit forum en dat ruimt lekker op. Ik zie ook dat er nog maar weinig belangstelling is voor deze theorieën, sinds ik mijn theorie gelanceerd heb hier, en het lijkt alsof er hierdoor een soort impasse is ontstaan. Het heeft nu immers geen zin meer om je te verdiepen in allerlei vage sporen en valse, gemanipuleerde informatie over auto's die zijn afgezonken in een of ander Italiaans meer hier ver vandaan, nu gebleken is dat de oplossing van dit raadsel veel eenvoudiger is (of kan zijn) dan gedacht . Aan de andere kant is het wel gevoelige materie, omdat ik met een beschuldigende vinger naar bepaalde verdachten wijs waardoor meteen een hele bevolkingsgroep in diskrediet wordt gebracht, althans, zo zou je het op kunnen vatten. Er zijn hier al vele mensen en zelfs instanties van deze misdaden beschuldigd uiteraard, en die zijn daar ook niet blij mee, zoals onlangs bleek uit de aanklacht van een rijkswachter tegen de Franse versie van dit forum, die de beschuldigen aan zijn adres meer dan zat was. Dat men (en vooral Ben) voorzichtig is om zich hierover uit te spreken is dan ook logisch, maar het gebrek aan tegenspraak laat wel zien dat men/hij er ook weinig tegenin te brengen heeft. Het wordt dus geloofd, maar praten erover is voor veel mensen nog een taboe, het moet eerst nog wat bezinken en er moeten nog wat meer schapen over de dam voordat de rest zal volgen. Gebeurt dat niet dan zal dit forum een langzame dood sterven, nu de vele complotten niet interessant genoeg meer zijn om je er eens goed in te verdiepen en de (meest waarschijnlijke) oplossing nauwelijks besproken kan of mag worden. Hetzelfde moet immers met het hele onderzoek naar deze bende zijn gebeurd, zo is mijn theorie, daar er op bepaalde (gevoelige) plekken gewoon niet gezocht mocht (of kon) worden, waardoor het onderzoek doodbloedde.


En zo vind ik dit ook! Het is een spijtige (zeer spijtige) samenloop van omstandigheden geweest. De door gebrek aan middelen (al genoeg aangehaald te hier elders, de jaren 80 zijn in niets te vergelijken met de opsporingsmiddelen van nu) gevoerde onderzoeken, het geklungel (door gebrek aan kennis want nooit eerder was er zo bloeddorstig en groot door een bende te werk gegaan), ja dus de deels onkunde vd speurders/gerecht, de moeilijkheid al dan niet ingegeven door angst voor bepaalde milieus en/of de geslotenheid van bepaalde milieus (kwasie ondoordringbaar zoals amateurspecialist ook stelt) en ja dan het besef dat er dus geblunderd is en daardoor heel veel mensen gedood zijn en dus moet dat potje dichtgehouden! Want ja, een overheid die door dit alles er niet in slaagde erger/meer te voorkomen moet koste wat kost het gezicht toch proberen te redden (althans zo werkt dat mij dunkt).
Kortom: wat amateurspecialist hier al meerdere keren stelde is heel erg aannemelijk maar het is nu eenmaal zo dat complottheorieën het perfecte schild zijn om die "blunders " (noem ik het in het algemeen) te verdoezelen en toegedekt te houden.
En ja dat een aantal "zotten " die lijden aan grootheidswaanzin daar garen van pogen te spinnen (god weet waarom eigenlijk want dat is pas van de gekke toch) en er blijkbaar trots en prat opgaan dat hun obscure clubje(s) waarvan zij in de waan verkeren dat het machtige instrumenten zijn in een nog machtiger Europees/wereldwijd zelfs geheel is begrijpelijk. Dat ook dit psychopaten zijn die dan kicken om/op hun zogezegde sterke organisatie bij zoiets gruwelijks begrokken te willen zien zegt dan heel erg veel over hen. Alsof zij er fier op zijn deel uit te maken van een bloeddorstige bende overvallers.
Ah, zo zijn de verhalen de wereld niet uit en lijkt het zelfs erg op het "woeste wilde westen " waar outlaws zegevierden (kort door de bocht sorry).
Het kan zoveel eenvoudiger zijn dan al te vaak wordt gesteld! Dat is ook hoe ik het zie.

52

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:

Er valt daar niet veel over te bespreken. Begin met respect voor het slachtoffer zo zal je zien dat hij niet zomaar een slachtoffer is. Zal dit  lukken?

Ik vind dat dit niet zomaar kan gezegd worden. Er is inderdaad nog niets concreet bericht hierover. Ja ieders speculatie uiteraard maar meer niet! Er is ook niet een "geen respect voor het slachtoffer" te bespeuren vind ik. En jawel, onze amateurspecialist heeft hier wel al een en ander opgeworpen dat steek houdt! Maar ja, complottheorieën zijn er bij de vleet en hoe ingewikkelder hoe liever mij dunkt. Terwijl de hypothese van de speurder helemaal geen onzin is maar ja allicht te eenvoudig want het gebeurde eigenlijk allemaal zowat onder de neus vd toenmalige politie/RW en Gerecht doch niemand die het zag.

53

(22 replies, posted in Vragen)

Dit signaal zou even krachtig zijn geweest mochten de daders niet zo beestachtig te keer gegaan zijn hoor. Een dode/vermoorde persoon is een dode/vermoorde persoon en dus het toetakelen en het beestachtig kapot maken van de slachtoffers duidt mijns inziens op het feit dat de daders dolgedraaide gewetenloze psychopaten zijn die kicken op bloed en verderf en nog meer dood. Het leven is voor hen van geen tel en zelfs hun eigen leven zetten zij door hun gedragingen (de wijze waarop zij de overvallen deden met het nemen van enorm veel risico's op een confrontatie met ordediensten of getuigen) blijkbaar zonder moeite op het spel. Zij waanden zich onaantastbaar! Allicht door "psychopathische" trekken" al dan niet in combinatie met "doping".

54

(22 replies, posted in Vragen)

edd wrote:

Heel simpel; het waren psychopaten. De modus operandi van psychopaten logisch te verklaren gaat niet lukken. Het waren lustmoordenaars

end en ook Martin Holland! Ik treed dit bij. Deze manier van "moorden" is niets iet dat eigen is of eigen is gemaakt aan/door "special forces" (omdat velen dat hier zo noemen) want die worden/zijn getraind om accuraat en snel te handelen! Opduiken en tot de actie overgaan en wegwezen (exfiltratie) en tijdens de actie zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk munitiegebruik de "job" tot een goed einde brengen.

Wat ik hier heel vaak lees is dat de "bende" alle tijd nam en op een manier bleef rondhangen waarbij ze eigenlijk bij een tussenkomst van de ordediensten gewoon een schietschijf zouden zijn geweest. Dit is geheel in tegenstrijd met hoe "special forces" aan de slag gaan! Kortom: dat het "zotten/psychopaten" zijn geweest! zoveel is zeker!

55

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Inderdaad en ik treed Ben bij. Begrijpend lezen is hier van belang.

56

(21 replies, posted in Mededelingen)

coconut wrote:

Als je eenzaam bent, wens ik je liefde.
Als je je down voelt, wens ik je vreugde.
Als je bezorgd bent, wens ik je vrede.
Als je je leeg voelt, wens ik je hoop.
Vrolijk kerstfeest en een gelukkig  gezond 2012

Haha coconut: wij moeten vooruit hoor maar zoals je schreef en ik bijkomend zeg " missen is des mensen ".

Voor iedereen: ik wens jullie aangename feestelijke dagen met licht naar hoop totdat  het leven opnieuw kan stralen!!

57

(233 replies, posted in Andere Personen)

Inderdaad! Het leven was een spel voor hem allicht. Een spel waarbij het leven eigenlijk van weinig tel was zelfs! Hij lachtte als het ware met zijn/het leven en dat is, en daar zijn nog wel voorbeelden van doorheen de geschiedenis, kenmerkend voor een soort geweldenaars die tot zowat alles in staat zijn. De doodsverachting! Kortom iemand die op een dusdanige wijze met het leven lacht is en dat staat zowat letterlijk op het lijf (gedragingen bedoel ik) geschreven inderdaad perfect passend in het profiel.

58

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Boemerang wrote:

Beste Coconut, ik denk dat je dat verkeerd leest.

Hier nog een lezer die zo denkt hoor! De ex-collega's zijn types uit de milieus waarin hij bedrijvig was!

59

(1,219 replies, posted in 1985)

Dit alles duidt op: psychopaten! Vandaar dat ik nog steeds de piste van onder andere de heer Adam geloofwaardig vind. Deze bende bestaat uit werkelijk zotten en werkelijke zotten waarvoor een leven niets waard is! Dit is kenmerkend en er bestaan in de loop van de geschiedenis nog wel voorbeelden van (en nee niet alleen in het woeste wilde westen) voor gewetenloze mensen. Het heeft zoals velen hier steeds aanhalen mij dunkt niets van doen met "militaire stijl, elite troepen-stijl etc) doch integendeel met gewetenloze personen waarvoor een leven van geen enkele tel is en die zich zo blijkt uit de manier van handelen (de manier waarop zij de overvallen uitvoeren) ook onfeilbaar en onaantastbaar wanen en meedogenloos zijn (zelfs voor jongelingen/vrouwen en kinderen). Dit is niet des soldaten maar des te meer des psychopaten! En neen, zovele lopen er van dit soort niet rond. Klopt.

60

(233 replies, posted in Andere Personen)

Tru Dat wrote:

Het feit dat hij zelfmoord wilde plegen en dat hij anderen verklikte zegt mij dat hij toch niet zo een harde kerel was. Die feiten maken hem ongeschikt als dader van de Bende van Nijvel. Ik denk dan ook dat dit het zoveelste dwaalspoor is.

Dàt zegt helemaal niet zoveel hoor. Het feit dat de man met het leven lachtte. Met zijn eigen leven lachtte en ik doel op de kwasie zelfmoordstunts dat zegt veel meer. Namelijk dat een leven, zelfs zijn eigen leven namelijk en bijgevolg dat van iemand anders, niet veel te betekenen heeft. Al zeg ik niet dat hij wat te maken heeft met de bende. Het profiel doet dat echter wel en zelfs helemaal!