1,411

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Misschien jagen ze al meer dan 30 jaar op spoken net omdat ze niet achter mannen in rijkswachtuniform mochten jagen. Wat betreft Vermassen; Patronen hebben de neiging zich eindeloos te herhalen en daarvan lijkt nu ook sprake binnen het onderzoek naar de bende. Vermassen heeft zich vastgebeten in de speurtocht naar de bende en loopt nu het risico zelf slachtoffer te worden van een geraffineerd doch voorspelbaar spel.

Wanneer iemand, ongewenst, te dichtbij de waarheid komt, zijn er verschillende manieren om hem uit te schakelen. “Een ongeluk” voor iemand die aardig in de spotlights staat, verdient niet de voorkeur omdat dit averechts kan werken in de publieke opinie. Het grote risico bestaat dan dat er ineens teveel slapende mensen wakker worden en een nieuwe martelaar is dan zo geboren. Dus ik denk dat wat dat betreft de kans groot is dat hij op beide oren kan slapen.

Uitschakelen moet dus dan bij voorkeur subtieler gebeuren. Daarvoor volstaat de aloude verdeel en heers tactiek nog immer uitstekend. Zorg dat er ruzie in de tent komt, iemand ongeloofwaardig overkomt door hem foutieve informatie te voeren en hij aldus belachelijk gemaakt kan worden. Je bent op dit punt al een heel eind op weg.

Wat bezielt iemand om een anonieme brief naar Vermassen te schrijven? De eerste mogelijkheid is dat we hier te maken hebben met een zieke perverse geest en de tweede is dat er werd gehandeld in opdracht. Dat kan dan zijn dat het document fake nieuws bevatten om daarmee de geloofwaardigheid van Vermassen te ondermijnen. In beide gevallen is er voldaan aan een eerste eis binnen de uitschakeltechniek; de speurhond wordt in diskrediet gebracht. Degene die het bericht brengt of onderzoek doet komt ongeloofwaardig over en kan vervolgens belachelijk gemaakt worden waardoor niemand hem nog serieus neemt, althans dat is het doel.

Het tweede deel van de tactiek is “ruzie in de tent”. Ook die is er nu.

Vermassen, toch een man met brains en ervaring is in de val gelopen. De verdeel en heerstechniek die nooit had mogen slagen is geslaagd. En helaas stopt het hierbij niet. Vermassen wil het onderzoek terug naar Vlaanderen maar er komt nu boven dat hij nauwe contacten met ex-speurders onderhoudt.

Van Steenbrugge wil een onafhankelijk onderzoek door Nederlanders. Dan komen we bij het volgende probleem. Heel wat dubbels van originele pv s of de originelen zelf zijn verbrand of verdwenen of weggesmeten. Maar blijkbaar zijn er verschillen tussen de dubbels en de originelen m.a.w. iemand heeft zich ooit beziggehouden met de inhoud te wijzigen. Zelfs zeer recent blijkt de anonieme brief van Vermassen dan toch tussen de dossierstukken te zitten maar ook deze lijkt aangepast of verfraaid.

"Uiteindelijk hebben we toch een kopie van de brief in handen gekregen. Het vreemde is dat bepaalde woorden en zinnen anders zijn geformuleerd. De brief werd in een nieuw kleedje gestopt, de stijl werd aangepast. Waarom dat is gebeurd, weet ik niet. Mij lijkt het alsof men dat per se in de schoenen van de onderzoekers wilde schuiven."

Het moet nochtans vrij simpel zijn om nu uit te zoeken wie die brief in een nieuw kleedje gestopt heeft. Dan weet je toch meteen wie er aan het manipuleren is. Dus Vermassen, stap nu stande pede naar Charleroi en neem een kopie van die verdomde brief mee. Sluit nu vrede met de Palstermansen en neem ze mee. Vergelijk nu jouw brief met de brief in het dossier. Eis nu van een onderzoeksrechter dat hij onderzoekt wie die brief in een nieuw kleedje gestopt heeft. Laat die cinema hier stoppen aub.

Misschien moet ik het in het Latijn zeggen zoals BDW; Divide et impera. Trap niet meer in die val Vermassen. (De tactiek werd gebruikt om de Griekse stadstaten tegen elkaar uit te spelen, werd toegepast door Romeinse keizers, en viert vandaag de dag nog steeds hoogtij.)

1,412

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Sorry Bossi, jouw bron was blijkbaar Het Nieuwsblad. Heb je dit dan niet gelezen? » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Vergelijk eens Het Nieuwsblad met het oorspronkelijke artikel.

1,413

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Palsterman vertrouwde dus ook Van de Steen niet als getuige. Maar volkomen normaal als je leest wat die mensen allemaal meemaken. Ik denk dat die mensen eerder een psycholoog nodig hebben dan een advocaat, eentje die hun probeert te zeggen, denk aan uw gezondheid en laat het los. De bende of wie of wat dan ook heeft die mensen hun leven kapot gemaakt en na de bende van Nijvel kwam de bende van justitie om het verder kapot te maken.

Mijn gevoel zegt mij dat die anonieme brief geschreven is door iemand die ooit met het onderzoek bezig was. Ben kan nog een rubriek toevoegen, de speurders door de speurders. Eerst natuurlijk goed uitleggen hoe niemand je kan terugvinden.

Na alles wat ik de laatste tijd gelezen heb krijg ik zelf zin om een bende te vormen tegen de bende (ik bedoel de bende van justitie van de bende van Nijvel). Ik had Vermassen als strateeg willen vragen maar als ik het goed gelezen heb is die gefaald omdat sommige mensen zijn strategie ongewild dwarsboomden. En omdat hij toch niet zo goed is als strateeg. Hij had anders moeten reageren naar de fam. Palstermans, hij zou als geen ander moeten weten dat dreigen of bedreigen niets uithaalt.

Man man man, het is echt niet te geloven of zoals Zeno zegt; als dat allemaal waar is ...

1,414

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Sorry, niet dat ik absoluut aandacht zoek maar vergeet het stuk hierboven over Vermassen. Ik had de post van Bossi gelezen en daarop gereageerd. Terwijl ik bovenstaande post schreef had forumlid De Onkreukbare een link gestuurd naar het volledige artikel.

Bossi, was dat jouw samenvatting van het artikel? Want dat klopt totaal niet met de inhoud he. Het lijkt me dus beter dat we geen dingen samenvatten of beweren zonder bronvermelding, ik durf me daar ook schuldig aan maken ook al is het mij anders aangeleerd. Na het lezen van het volledige artikel ben ik eigenlijk nog meer met verstomming geslagen. Eindconclusie, ik heb zowel voor Vermassen als voor de Palstermannen begrip.

Ik heb geen greintje respect meer voor justitie. Alleen al op basis van hetgeen ik lees in dat artikel kan je er honderd procent zeker van zijn dat er nooit nog iemand veroordeeld kan worden en dat we nooit een oplossing zullen vinden. Koen Geens kijkt er naar en zegt dat hij niets kan doen, scheiding der machten. Hij heeft nog gelijk ook.

1,415

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Wacht eens even, Vemassen zegt dat hij na overleg met zijn stafhouder die brief niet mocht vrijgeven. Wat zou hij bedoelen met vrijgeven? Bedoelde hij hiermee dat hij de brief niet mocht doorgeven aan het parket? Aan de slachtoffers? Aan het publiek?

Maar op het moment dat hij de brief laat lezen aan derden, slachtoffers of niet, geeft hij deze toch vrij en gaat hij in tegen zijn stafhouder. En nog iets; het spoor Bonkoffsky zat in het dossier en is niet gevolgd, het spoor van de twee broers Fransmannen zat ook in het dossier en is eveneens niet gevolgd.

Iemand een idee welke sporen die honderden hardwerkende speurders dan wel gevolgd hebben? En wij blijven dat allemaal pikken.

Ik stel voor dat we journalisten zo ver krijgen dat ze wat fake nieuws verspreiden waarop een aantal mensen zo woedend gaan reageren dat we nog eens iets te weten komen. Een paar dagen geleden had ik de moed opgegeven maar nu er toch hier en daar iets boven komt hebben we geen hollanders nodig maar een strateeg.

1,416

(108 replies, posted in Andere Personen)

coconut  wrote:

Mythomanie, erotiek en terreur zijn trefwoorden die toepasselijk waren voor de meeste Romeinse keizers. Indien ik me niet vergis hebben ook de psychiaters in hun rapport over Dutroux deze opvallende eigenschappen beschreven; theatraliteit, mythomanie, megalomanie, paranoia, hysterie, narcisme, extreme impulsiviteit. Wat hebben dus Romeinse keizers, Dutroux en de Bende van Nijvel gemeen ... mythomanie, erotiek en terreur.

Ik had jullie nochthans een hint gegeven he.

Ik kan zelf niet meer terugvinden waar ik dit een paar dagen geleden gepost heb, Ik ben heel onhandig op dit forum. Ben nog niet lang op het forum en was hier vaak op zoek naar linken tussen Dutroux en sommige feiten zogezegd toegeschreven aan de bende van Nijvel. Had dit schrijven waarschijnlijk bij hypotheses moeten zetten maar het past natuurlijk beter bij voorgaande posts.

Er is een verband met Dutroux. Niet alles wat zogezegd aan de bende toegeschreven werd is daadwerkelijk door deze bende gedaan m.a.w. de bende van Nijvel zoals wij ze kennen bestaat niet. Haal al de moorden en feiten uit de Bendeperiode terug uit elkaar. Concentreer u op slachtoffers en wat ze mogelijk wisten of waar ze getuigen van waren. Ga ook op zoek naar weggepromoveerde, ontslagen of zelfs veroordeelde onderzoekrechters, procureurs, ... enfin iedereen die te maken heeft met justitie of rijkswacht etc. en vraag u af waarom. (Herinner u in dat verband onderzoeksrechter Guy Jespers en wat hem overkomen is.)

In plaats van in bossen te zoeken of langs kanalen of weet ik veel, hadden we beter alle mogelijke bars opgelijst en uitgezocht wie daar over de vloer kwam.

Ik zal het anders stellen, van alle mogelijk verdachten in dit dossier ... is er 1 verdachte die niet in dergelijke etablissementen kwam?

1,417

(21 replies, posted in Speurders)

Heel juist CleverTrevor, maar ik zou zelfs nog een stap verder willen of durven gaan. Justitie moet mea culpa slaan, vergiffenis vragen aan de slachtoffers omdat ze willens en wetens hun lijden blijven rekken zijn, hun royaal vergoeden. Niet alleen justitie maar ook de politiek mag dat doen Wat ben je met de waarheid als je geen leven hebt?

Trouwens, ik ben er zeker van dat er morgen revolutie uitbreekt als we de waarheid kennen en te weten komen wie die voor ons kende.

1,418

(21 replies, posted in Speurders)

Van mij mag elk van de slachtoffers 1 miljoen euro krijgen, ik zal ze niet benijden. Maar dat is het punt niet denk ik. Maar waarom de zaak niet laten uitpluizen door historici van onze eigen universiteiten? Een ander punt, wie van de daders of opdrachtgevers gaan we nog kunnen veroordelen. Ik denk dat Leo hierboven het prachtig verwoord heeft. "Met welke wapens er gemoord is of met welke wagens er gereden werd doet niets meer terzake." Hetgeen in de jaren 80 gebeurde zal helaas moeten geklasseerd worden bij die andere Belgische doofpotten of de politieke ontsporing van de rechtspraak. Voor diegenen die het vergeten waren, dat was al zo in de jaren 50.

De moord op Lahaut; Een oud dossier, maar belangrijk als precedent voor de politieke ontsporing van de rechtspraak. In 1950 verstoorde communistenleider Julien Lahaut de beëdiging van koning Boudewijn door ‘Vive la République!’ te roepen. Korte tijd later werd hij vermoord. De dader had hooggeplaatste opdrachtgevers, maar dat werd pas duidelijk in 1985, toen twee historici hem op het spoor kwamen. Hij behoorde tot de leopoldisten, een extreem-rechtse kring van edelen, militairen (onder anderen kolonel René Mampuys van het Belgische Gladio) en Opus Dei-prelaten rond de afgezette 'collaborateur-koning’ Leopold III. Zij blokkeerden het gerechtelijk onderzoek, zodat hun man nimmer werd gepakt.

1,419

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kleine correctie Zeno, politiek en magistratuur contra ... en daar kunnen geen duizend Hollanders iets aan veranderen. Trouwens, het is hier niet 1 moord oplossen hé, en de onderzoeksrechter moet nog toestemming geven hé. Goed gezien van Geens natuurlijk om te proberen dit onder terrorisme te krijgen; dan komt het uit het budget van Jambon. Misschien kan hij het onder de noemer bosbeheer brengen met als motivatie, wij zien door het bos de bomen niet meer dan kan Joke Schauvlieghe mee beslissen.

1,420

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Oei, eerst de nodige stukken uit het dossier halen of verbranden of verliezen of er water laten over lopen. Hopelijk eens iemand die bovenaan begint en niet onderaan. En dan natuurlijk nog gedaan krijgen dat justitie zichzelf gaat veroordelen en de nodige mensen weggepromoveerd worden. We kunnen nog rustig de volgende 10 jaren verder met dit forum. Ik ben nog iets vergeten, ondertussen zullen ook stukken van het Frans naar het Nederlands moeten vertaald worden natuurlijk.

Ja, ook ik heb slecht geslapen. Hoe lang gaan ze de pijn van de slachtoffers nog rekken.