31

(784 replies, posted in 1982)

Mendez kende de daders of Mendez kende de opdrachtgevers ?

32

(784 replies, posted in 1982)

Ik weet altijd exact wat je bedoelt The End (hm hm)

33

(784 replies, posted in 1982)

Die zin heb ik een paar maanden geleden nog gehoord maar dan van insider. Ik heb 4 slachtoffers gecontacteerd, niemand had iets gehoord. De anderen heb ik natuurlijk niet meer gecontacteerd. Ik ga ze ook niet meer lastig vallen met dit soort zaken.
En heb je dat dan nu pas ontdekt ?

34

(167 replies, posted in Organisaties)

Welkom Maigret. Mooi verhaal.

35

(1,219 replies, posted in 1985)

Philippe De Staerke: "Ze heeft me gewoon willen pakken. Ik zweer je, ik ben daar nooit op verkenning geweest en heb niet aan die overval deelgenomen." Ze is Yvette Van Hemelrijck.

Bij een soort reconstructie van het Delhaize-bezoek met Yvette Van Hemelrijck en haar dochtertje ging het dochtertje recht naar een bepaalde plaats waarvan ze beweerde dat ze op die plaats boekjes gelezen had. Daar stonden geen boekjes. De gerant of een andere verantwoordelijke werd er bij gehaald en deze bevestigde dat de strips etc. ... in november 1985 wel degelijk op die plaats stonden.

Bij het lezen van dit detail wist ik dat Philippe De Staerke loog. Het dochtertje sprak de waarheid. Yvette Van Hemelrijck werkte in die tijd in Scherpenheuvel, ook toeval natuurlijk. Eveneens toeval, ten tijde van de overval in Overijse kwam Philippe De Staerke in de loods, zijn caravan stond wat verdere.

Herhalingen van herhalingen, maar zonder corrupte procureurs en onderzoeksrechters hadden we deze herhalingen niet nodig want dan was de zaak opgelost. Op dat vlak hebben zowel Philippe De Staerke als Dutroux een punt.

36

(61 replies, posted in Bende De Staerke)

Tru Dat wrote:

Geef die plateauzolen of een hogere hak een dikke mantel en een hoedje en hij is groot op het eerste zicht. Vergeet de factor verwarring door het brute geweld niet. Iemand die met een riot gun op je afkomt is sowieso indrukwekkend.

Wat die plateauzolen betreft, dat is een kwestie van training, ik kan het weten. Er bestaan trouwens ook schoenen waar die plateauzolen
aan de binnenkant zitten zodat het niet opvalt. Ik geloof in De Staerke getraind door Bouhouche, Lekeu ... of ... kandidaten genoeg.

37

(202 replies, posted in Andere Personen)

FreCR wrote:

Volgens het bevolkingsregister van 2008 woonden er 36 personen met de naam "Mouzelard" in België. De 3 gemeenten waarbij deze naam het meest voorkwam waren: 9 in Brussel, 7 in Bertrix, 5 in Overijse.

Wil dit zeggen dat je geen inkijk had in het bevolkingsregister van 1983 TOT 1985? Van die 5 die in Overijse woonden, woonde er iemand ongeveer recht tegenover de Delhaize? Weet je dat?

38

(192 replies, posted in Andere Personen)

Kurosawa wrote:

Bovendien waren voor de Amerikanen sociaaldemocraten die pro vakbonden en pro sociale rechten waren al even verdacht als Soviet communisten, het onderscheid tussen de 2 maakten ze amper.

En zo dacht ook de top van het Belgische leger (rijkswacht incluis), volgens de kolonel.

39

(192 replies, posted in Andere Personen)

Kurosawa, naar de filmregisseur? (goede smaak) Herinner me vooral één titel 'De slechten slapen goed'. Welkom trouwens. Vergeet ook niet dat beiden, De Staerke zowel als Beuckels jaren in Overijse woonden. En wat Bouten betreft heb je gelijk.

40

(753 replies, posted in 1985)

Of het verhaal van Lucien op het einde van zijn leven warrig was zal je aan Vermassen moeten vragen Darty. Volgens zijn entourage was hij alles behalve warrig. Vergeet hierbij ook niet dat hij zijn verhaal in de jaren ervoor met een paar mensen deelde. En nog iets, het was niet het verhaal van Lucien, maar het verhaal van Jean Pierre Görtz. Lucien is niet afgekomen met "de Bende zat in mijn loods". Dat waren de woorden van Görtz. Ook niet vergeten dat Lucien samen met een paar speurders naar een aantal getuigen ging. En ook de cel Dendermonde kwam ter plaatse. Dat was heus niet om het warrige verhaal van Lucien te achterhalen. En was je dan al vergeten hoe speurders in de loods terecht gekomen zijn?