571

(204 replies, posted in Andere Personen)

luk paard wrote:

Ja! Ik had dat daarstraks ook al gemerkt. Vreemd!

Stel nu eens dat die broers kennissen (u weet hoe ik dit bedoel) waren van Dutroux? Broers hadden clubs in de sexbizness dacht ik te lezen en stel dat zij dus een link hebben met Dutroux, zie Verdin? Kortom, het is simpel lijkt mij en dan de hele operatie van doofpot en manipulatie en zo die kan verklaard worden omdat heel wat notabelen (laat mij hen cynisch zo noemen) bij die smerige activiteiten aanwezig zijn geweest etc ... Dit mag toch wel verder uitgespit me dunkt

Deze piste verdient (opnieuw) aandacht; en niet enkel omwille van het nieuws van vandaag. Een champagne diefstal in Noord-Frankrijk (Maubeuge) in het holst van de nacht? Een normaal mens gaat naar de nachtwinkel om wijn als men een nachtelijke drink heeft.

Kan die vaak geciteerde P.M. misschien Pierre Maréchal zijn; iemand die door de auteur van een auto-tijdschrift prompt werd benoemd tot Bende chauffeur?

572

(0 replies, posted in Hypotheses)

Ik botste op deze comment op YouTube (Alleen Trump kan Belgisch moordmysterie oplossen); deze hypothese slaat naar mijn visie spijkers met koppen:

''Lachwekkend om de Bende af te doen met complottheorieën. Er is zo ontzettend veel bewijs dat de Bende van Nijvel bestond uit psycho criminelen en rijkswachters uit Brussel. De onder en bovenwereld in Brussel was toen (eigenlijk nu nog) compleet met elkaar verweven. De naam Bende van Nijvel is ook verkeerd gekozen, het had de Bende van Brussel genoemd moeten worden. Puur afpersing is het geweest van de Delhaize top die trouwens ook tot hun ellebogen in de sexwereld van Brussel zat. Het is geen complot geweest vanuit CIA of wat voor dienst dan ook. Corrupte top van rijkswacht, politiek, rechters, die vrij makkelijk waren af te persen met hun seksuele escapades is ruim voldoende om ieder onderzoek naar die psycho's in de doofpot te doen belanden. De schoften in de politiek weten het tot op de komma.''

Hoewel het WNP spoor naar mijn gevoel niet het juiste is valt het toe te juichen dat er nog steeds jonge mensen zijn die zich ontfermen over deze materie.

574

(133 replies, posted in Andere Personen)

Albert Van Den Abiel had zijn vizier duidelijk op Podevyn gericht. Ook voor mezelf, als amateur speurder, is dit dé vergeten naam in het dossier (zo wordt hij als ik me goed herinner in 'Beetgenomen' niet één keer vermeld).

575

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine; over de feiten in het Delhaize-warenhuis van Eigenbrakel:

Een zwaar gebouwde, sterke man heeft de leiding en beveelt in het Frans: "Allemaal op de grond! Liggen, of je gaat eraan". (...) En klant, Roger Engelbienne, verlaat net de winkel. Hij kent het gegijzelde kind en vraagt aan de Reus om het te laten gaan. Hij wordt koelbloedig neergeschoten, alweer met een riot gun. De Reus geeft nog het commentaar: "Dat zal je leren om je te moeien met zaken die je niet aangaan". (...) Met droge stem brult de grootste van de overvallers naar de kassiersters: "Vlug wat, of ik maak de jongen af ..."

Bron: Loden Jaren | Paul Ponsaers

Voorts enkele vragen voor jou: Wat doe je met het Mi Amigo telefoontje (Aalst)? Dit kan bezwaarlijk een Arabier zijn geweest?

Zowat alle bende verdachten uit de eerste Golf komen in de loop van de jaren '80 om het leven of slaan op de vlucht. Staat dit volgens jou allemaal los van de Bende? We zitten met een Mendez die zowel Bouhouche kent (hoofdverdachte uit het Bende dossier), als Podevyn (volgens de familie Van de Steen de man achter Aalst) als slachtoffers zoals Finné. Is dit echt niet teveel om allemaal toeval te zijn?

Ik zie de Bende als een veelvoud aan motieven, maar zoals ik het lees zie jij het echt als een onafhankelijke Arabische terreurgroep. Je brengt evidentie maar er is ook zeer veel contra-evidentie waar je als speurder niet omheen kan.

576

(29 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Hij werd begin 1986 ambtshalve uit het Rijksregister afgeschreven, zonder adres (wat betekent dat hij spoorloos verdwenen was).

Dit is wel vrij hallucinant, teneinde we nooit goed begrepen hebben hoe iemand 'zomaar' kon verdwijnen, in de zeer aannemelijke hypothese dat The Killer gedood is in Aalst.

577

(70 replies, posted in Andere Personen)

“De Reus van de Bende van Nijvel”: de ultieme aanval in de zaak Ali Aarrass

Luk Vervaet van het comité Ali Arrass reageert op de beschuldiging die in de pers verscheen als zouden Abdelkader Belliraj de chef, en Ali Aarrass, de Reus van de Bende van Nijvel zijn.

Het had een aprilvis kunnen zijn. Maar de grap was zo flauw, dat men besloot om ze te reserveren voor de eerste dag van de vakantie, wanneer niemand nog echt op het nieuws let. Probleem is dat het niet alleen gaat om een grap met slechte smaak, maar om een heel serieuze beschuldiging.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

578

(328 replies, posted in Andere Personen)

Je bent als nieuwkomer op het forum een groot aanhanger van de nieuwe hypothese. De hypothese wordt goed gebracht maar zoals een aantal anderen ben ik zeer sceptisch. Er moet een link worden gevonden met Bouhouche, Mendez, Podevijn en de Pilarski's en Bonkoffsky's van deze wereld. 35 jaar 'bewijs'materiaal aan de kant schuiven voor ineens een nieuwe Arabische piste, dat doe je niet zomaar. De link met Staatsveiligheid is, toegegeven, wel interessant.

579

(133 replies, posted in Andere Personen)

Maar dat soort politieke links leidt ons terug te ver weg vrees ik. Als we er vanuit gaan dat Laurent Podevijn achter de aanslag in Aalst zit, dringt de vraag zich op of er een oude afrekening met Van Den Abiel speelt of dat de familie Van Den Steen als buren per ongeluk iets hebben gezien bij Laurent Podevijn (met Bouhouche en Mendez) dat te gevaarlijk werd. En is het daarom dat Mendez helemaal nuts gaat na Aalst? Kan het dat hij pas dan door had dat de Bende van Nijvel zijn beste vrienden zijn? Of ging het geweten teveel knagen omdat het gruwelijker werd dan in 'zijn' begin periode?

580

(133 replies, posted in Andere Personen)

Naar mijn mening is er zoveel evidentie dat het verwonderlijk is dat dit spoor, zelfs op het forum, is ondergesneeuwd.

Er is sprake van overlijden in 2009, maar volgens wat ik terug vind is Podevyn in 2007 overleden. Is er iemand die iets meer zou kunnen vertellen over zijn overlijden?