211

(68 replies, posted in Bende Haemers)

LEO wrote:

Twintig (+/-) jaar geleden gebeurde een overval in de Parijsstraat in Leuven. De daders vluchten weg en probeerden een politieagent omver te rijden. Deze opende het vuur en ongelukkig genoeg trof een afketsende kogel een studentin die schuil zocht in een deuropening. Kapllan was toen de chauffeur, wat hij ook bekende.

Weet iemand hier meer over, ik weet bij welke taximaatschappij hij leerde rijden.

Het antwoord staat hier » Forum

Is het zeker dat Murat Kapllan de chauffeur was, vanwaar weten we dat?

212

(412 replies, posted in Plaatsen)

Dank Mero voor deze bron.

Django68 wrote:

Weer een doodlopend spoor dus...

Niet helemaal, het blijkt een zeer interessant spoor wat het is materieel/feitelijk. Aangezien de 2e getuigenis recent is, naar eens afwachten wat de onderzoekers hiermee doen. Daarnaast, bijzonder dat Nitelet hier zelf meekomt en nergens anders terug te vinden, daarmee beschuldigt hij eigenlijk zichzelf ook al zegt hij dat het toeval is. Als vraag nog en moet te vinden zijn: wie was de schoonvader van Nitelet en waar woonde hij?

213

(412 replies, posted in Plaatsen)

Is bekend wat de bron is van die krant over de vondst van de achterbank? Lijkt me 1 van de belangrijkste vondsten in het hele bende-dossier, al wat we hebben is een artikel in deze krant?

214

(412 replies, posted in Plaatsen)

Naar aanleiding van o.a. de vraag van Django68:

Django68 wrote:

Bedoel je de getuige die op zijn sterfbed met Vermassen sprak?

Een poging tot een overzicht over "de Loods", wat we weten over deze loods staat in meerdere topics:

1) Bekentenis op zijn sterfbed aan Vermassen van de fruithandelaar in December 2017. Zie dit topic » Forum.

Hipa vermeld daar ook nog over:

HIPA wrote:

Gebroeders Poilvache afkomstig uit Noord-Frankrijk. Deze waren in de loods toen politie inval deed. Auto van de bende met nog een andere GTI en Renault turbo’s stonden er gewoon in. Alles werd juist voor de reconstructie in 1987 afgeblazen en het onderzoek verdween naar Charleroi! Dit liet heel wat gefrustreerde speurders achter. Philippe De Staerke woonde 100m verder in een caravan.

Verhuurder van de loods kende Bouhouche natuurlijk, hij kwam bijna wekelijks. Ze leefden in angst voor hem omdat hij hun bedreigde. Zijn vrouw ging hier zowaar onderdoor, maar wisten als ze iets zouden zeggen dat ze eraan waren. Ook zag hij verschillende politiemannen en politiekers van Overijse in de loods; soms wel vergadering met 30 man. Ik wist dat wij in een heel gevaarlijk zaak gerold waren door deze loods te verhuren, huurcontract stond op naam van Mouselaerd.

2) De nieuwe bekentenis van December 2018, Vermassen zegt daarover » Nieuws

HIPA vemeld ook hierover:

HIPA wrote:

Er duikt een tweede getuigenis op over de loods! Deze is van iemand die niks met de eerste getuige te maken heeft. Deze man geeft zeer helder weer wat hij daar aantrof toen hij er moest gaan een karwei uitvoeren.

Bossi verwijst in post ook naar deze nieuwe bekentenis, zonder de inhoud te kunnen delen. Michel Leurquin geeft op 21/12/18 nog iets meer:

Merovinger wrote:

Vandaag poste Michel Leurquin het volgende bericht op het tueries forum.

michel wrote:

Une personne bien informée me signale que la cache des tueurs après Overijse se trouvait probablement située eikenlaan 36 Sint Jezus eik . A quelques minutes du Delhaize.

Dès 1987, cette information était connue de la police judiciaire qui a trouvé cet endroit par hasard en enquêtant sur le meurtre d'un Juif. Aucune suite n'a vraiment été donnée vu que le dossier sera transmis de Termonde à Charleroi. L'info fut oubliée. Mais des enquêteurs ont acquis la certitude que ce hangar avait abrité un moment la Gti et les armes des tueurs.

Ce hangar était fréquenté par diverses personnes comme des membres de la famille De Staerke, Bouhouche, d'autres gangsters, des gendarmes, Leroy et Reyniers. Le fils d'une employée de la maison royale y venait aussi.

On a déjà parlé de cet hangar en 2018 quand l'avocat Vermassen a reçu les confidences du propriétaire hangar sur son lit de mort (je reposterai). Ce hangar en 1985 était loué à deux hommes: Moenselaer et Poidvache (phonétique).

Je ne crois pas que ce lieu avait déjà localisé avec certitude.

De moord op een Jood is blijkbaar de aanleiding geweest waarbij de aandacht op deze loods is gekomen in 1986/87.

3) De vondst van de achterbank van de 1985 Golf bij een loods in Overijse. Niet duidelijk of het om dezelfde loods gaat en ook niet of vondst werd gedaan bij dezelfde 'huiszoeking als waar de fruithandelaar het over heeft in 2017. Het enige dat ik erover kan vinden is het volgende op dit forum:

coconut wrote:

De autozetel (achterbank) die teruggevonden werd in een put achter de serres van de schoonvader van Nitelet in Overijse. Gaat het hier nu over dezelfde plaats als de "loods"? Want blijkbaar is er ook achter die loods een put? Was die oude man dan de schoonvader van ...? Ik verwijs naar een post van the end

De achterbank van de Golf die gebruikt werd bij de overvallen in Eigenbrakel en Overijse werd verborgen teruggevonden in een waterput op enkele meters van de serres van zijn schoonvader in Hoeilaart. Ook hier is dit volgens Nitelet een toeval;
Die achterbank zal wel van de Golf van Erps-Kwerps zijn.

Achter de loods op de Eikenlaan 36 is inderdaad een waterput te zien » Google maps.

Dat laat de volgende vragen over:

Ben: van welke getuige betwijfel je de geloofwaardigheid; nr. 1 of nr.2?
the end (of wie dan ook): waar komt het verhaal van de vondst van achterbank van de 1985 Golf vandaan?

215

(412 replies, posted in Plaatsen)

Even een paar zaken combineren: van alle 7 supermarktovervallen was de buit in Eigenbrakel verreweg het kleinst. Als bron deze site: 200.000 Bfr, de overigen waren 3 tot 6x zoveel (!). Ter referentie; Bfr 200.000 komt overeen met €5000, toenmalige waarde ongeveer het dubbele (obv 2% inflatie per jaar).

Een gedachte: wellicht vonden de daders dit te weinig en hebben ze op weg naar hun hide-out in Jezus-Eik besloten de Delhaize in Overijse, die daar 'om de hoek' lag, ook te overvallen. Als je hebt georganiseerd om die avond een overval te doen en al gedood hebt, is dat niet een grote stap.

Ik zie ook niet echt een gangster achterin de Golf met tegen de 200km/h de centen tellen, maar aan de andere kant zie je die geringe opbrengst wellicht ook wel snel aan het volume.

Bedenk eens, als je al onze voorkennis, context, pistes en aannames wegdenkt: wat is verreweg de meest aannemelijke reden om op 1dag 2 gewapende overvallen uit te voeren?

216

(54 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Spectator Of Life wrote:

Eén van die robotfoto's lijkt zo erg op Amory dat het haast karikaturaal is.

Welke?

Spectator Of Life wrote:

a) we aanvaarden eindelijk de hypothese Bouhouche/ARI als de juiste en proberen vanuit dat kader nog openstaande Bende mysteries op te helderen alsook de uitvoerders in beeld te brengen.

.. en dan ligt tunnelvisie op de loer. Een piste om richting te geven aan onderzoek prima, maar je moet altijd andere opties open houden of beter er voor open staan. Een grotere kans om tot resultaat te komen lijkt me vanuit de feiten de uitvoerders in kaart brengen en vandaar de motieven. Dus de bottum-up vs. top-down discussie van een paar dagen geleden. Allebei kunnen overigens denk ik, dit ontrafelen is net zo'n vervelende sticker ergens van verwijderen, kwestie van het juiste losse eindje vinden. Persoonlijk vind ik dat juist dat bijvoorbeeld recente inputs over de loods of de exacte gang van zaken in Aalst hieraan bijdragen.

Lastige voor ons leken op een forum is alleen dat we niet de directe beschikking hebben over de feiten, maar wel de directe beschikking over ons brein waarmee we eindeloos..

On-line te bestellen bij de uitgever.

219

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Is er hier of ergens anders een korte biografie van Bouhouche? En dan vooral  voor hij het verkeerde pad opging: Waar geboren, opgegroeid, naar school, opleiding rijkswacht etc. Heb hier gezocht, maar er is zoveel...

the end wrote:

Opgeklopt? 28 doden waarvan verschillende een gruwelijke dood gestorven zijn slachtoffers zijn zelfs gemarteld. Om het dan nog niet over het moorden van de kinderen te hebben. Jij noemt de daders 3 simpele zielen en de media maakt er duistere krachten van. Hallo?

Hallo, niet uit de bocht vliegen the end, mero heeft het over de veronderstelde motieven, niet de daden.