21

(42 replies, posted in Bende Farcy)

Is die info nog actueel, Ben? Ik heb al een tijdje niks meer vernomen over de serie over Leon Francois.

22

(133 replies, posted in Andere Personen)

Bedankt Gunnidude voor de reactie, moedig! Zoals Spectator aanhaalt: wel wat onrechtstreekse aanwijzingen.

Als ik mag vragen, werd over de Bende van Nijvel gesproken binnen jouw familie?

23

(200 replies, posted in Bibliografie)

En wat zijn die verklaringen van Rijkswachter over Vernaillen dan? Raadsels hebben we niet nodig.

24

(200 replies, posted in Bibliografie)

Slachtoffers van de Bende van Nijvel: ‘De daders zijn nooit gepakt, al zijn ze wel bekend. Iedereen wéét dat zij het gedaan hebben’

De fictiereeks 1985 sleurt ons terug naar de turbulente jaren 80, gemarineerd in het bloed van de 28 dodelijke slachtoffers van de Bende van Nijvel. Drie jongvolwassenen belandden in het oog van de storm die België toen op zijn kop zette, met brutale overvallen en blinde terreur. Wat u op het scherm te zien krijgt, is meeslepende fictie, maar voor sommigen was het de bittere realiteit. We brachten het eerste en het laatste Bende-slachtoffer samen voor een sneakpreview: oud-kolonel Herman Vernaillen (81) en zijn dochter Hilde (57), die ontsnapten aan een moordaanslag in 1981, en David Van de Steen (46), slachtoffer van de Bende-overval in Aalst.

Lees hier het hele interview » Nieuws

25

(200 replies, posted in Bibliografie)

Indien je "dub" wil uitschakelen om afleveringen op La Une te zien, dan kan dat. Via Telenet weliswaar. Taalinstellingen aanpassen via menu.

26

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bende van Nijvel-tipgever Peter Thilij doet voor het eerst zijn verhaal: “Ze deden niets met onze info en nu word ik met de dood bedreigd”

Had een tip over een vuurwapen zeven jaar geleden al voor een doorbraak kunnen zorgen in het Bende van Nijvel-onderzoek? Tipgever Peter Thilij (58), die politie en parket de weg wees naar de uzi, weet zeker van wel. Maar... er gebeurde niets mee. Nu hij doodsbedreigingen krijgt, wil Peter met dit gesprek zijn naam zuiveren, en hij toont ons bewijzen. “Anders wordt de waarheid weer toegedekt”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’.

» www.hln.be

27

(200 replies, posted in Bibliografie)

» delagarde.nl

28

(80 replies, posted in Algemeen)

Paleis der natie | Zelfs het onderzoek was een bende

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel beslaat honderdduizenden bladzijden. Het wordt niet langer geteld in strekkende meters, maar in aantal kasten. Voor de regering mag dat dossier nooit verjaren.

Het bos van La Houssière, genoemd naar een nabijgelegen boerderij, ligt op de grens van Waals-Brabant met Henegouwen, op het grondgebied van ’s-Gravenbrakel. In de namiddag van zaterdag 9 november 1985 deden motorcrossers er een eigenaardige vondst: het restant van een brandstapel met halfverkoolde afstandsapparaten, een verschroeid decodeerapparaat, maar ook handgeschreven notities, een deels verbrande wapenencyclopedie en wapentijdschriften, een stuk van de foto van een blonde vrouw,  geblakerde cheques met de stempel van ‘Delhaize-Overijse’ en, vreemd genoeg, een treinkaartje Brussel-Oostende.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

29

(80 replies, posted in Algemeen)

Tiens wrote:

https://i.imgur.com/BlmgmpL.jpg

Wat wil je hiermee duidelijk maken (met betrekking tot dit topic)?

30

(175 replies, posted in Magistraten)

Oké, dat verhaal over zijn drugsverslaafde dochter staat inderdaad al in het topic van Deprêtre.

Bedankt.