41

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Weet ik wel, het was mijn sarcasme dat de overhand nam. wink

42

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

We kunnen - om dit forum enigszins weer wat kwaliteit te geven - misschien enkele feiten of quasi zekerheden beginnen opsommen?

43

(154 replies, posted in Hypotheses)

Idefix wrote:
CleverTrevor wrote:

Vos bevestigt dat het Noord-Franse gangstermilieu als spoor ernstig wordt genomen, maar wil daar geen details over geven

… maar uiteraard is dat gewoon toeval…

En waarom ging Eddy Vos dan weg uit de Cel Waals-Brabant…?

Juist, dit spoor mocht niet onderzocht worden!

Kan je mij een beetje duiden waarom dit spoor niet mocht worden onderzocht? Ik ben niet helemaal mee, beschouw mij als een leek... Waarom zeg je dat zomaar?

44

(1,153 replies, posted in 1983)

Believer Murcielago wrote:

Wat volgens mij veel erger is het feit dat de huidige procureur ook geneigd is om een tunnelvisie te hebben.

Kan je dat beetje duiden, B.M.? Ik volg je de laatste tijd veel op het forum, maar dit is toch een straffe uitspraak?

45

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Etienne1420 wrote:

Enkele daders werden gepakt en hun wapens in beslag genomen.

Verklaar je nader, Etienne1420? Ik volg ook niet helemaal?

46

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Een serieuze vraag M.: Hoe kan je de intimidaties die je hebt ondervonden, onderscheiden van het geblunder bij Rijkswacht, politie of - algemeen gezien - onze overheid? Dus ik bedoel maar: ben je echt zeker dat het pesten/intimideren was, en niet zomaar incompetentie? Heb je echte bewijzen, zonder details te geven? Want dit lijkt mij toch heel belangrijk van het daderprofiel...

47

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

weetjewel wrote:

Enerzijds had je Bouhouche en Mendez, die al dan niet door het lot tot elkaar veroordeeld leken te zijn en anderzijds zijn daar rijkswachter Campinne, die zijn collega Madani Bouhouche van gezicht(!) herkende als verdachte van de roofoverval op wapenwinkel Dekaise in Waver, op 30-09-1982 en rijkswachter Sartillot, die Mendez van gezicht(!) herkende als verdachte van dezelfde overval. Mag ik dat een gegeven van groot gewicht vinden? Ja, dat mag ik!

Ja, dat vind ik wel!

Billy& wrote:

Me dunkt dat Douglas De Coninck nogal graag bepaalde details “aanpast” om zijn proza wat “spectaculairder” te maken.

Zo verandert het voertuig waaruit Haemers zou gestapt zijn om aan de voorzijde de Delhaize Aalst binnen te gaan in de loop der jaren van een bruinachtig voertuig, “nee geen Golf,Mercedes of Taunus, misschien een Fiesta” in een Saab Turbo, en uiteindelijk in een beige Ford Taunus met mistlichten gemonteerd op de bumper.

Misschien kan Murcielago hierover uitsluitsel geven?

Versie 1, Murcielago - oktober 2009:

Ter hoogte van het huis naast het appartementsgebouw waar VDS woonde, stond een bruinachtig voertuig, het kan een golf geweest zijn, een fiesta maar zeker geen Mercedes. Daaruit is Patrick Haemers gestapt, de Parklaan over langs de middenberm om langs de voorzijde de winkel te betreden en te garanderen dat de fam. VDS in de val zat.

Oktober 2010:

Neen het was geen Golf, Mercedes of Taunus. Was het maar zo, dan had ik al 1 gedachte uit de weg.

Versie 2 : David VdS in De Morgen, Interview met Stijn Coninx en David VdS, 28 Sep 2018-Douglas De Coninck

Van de Steen: “Een jongen uit mijn buurt heeft Haemers die avond bij zijn aankomst op die parking recht in de ogen gekeken. Haemers kwam uit een Saab Turbo gestapt, met die lange jas. Eerst nog zonder pruik. Die gast is dat ooit aan de rijkswacht gaan vertellen. We spreken over 1988.

Versie 3, Marc Geeroms in artikel Douglas De Coninck 23 augustus 2022:

“Ik breng boodschappen naar boven en ga terug naar beneden voor de volgende. Daar zie ik een beige Ford Taunus komen aanrijden. Een opvallende auto, met op de bumper gemonteerde mistlichten. Er stapt een man uit in een groene lange jas die bovenaan is dichtgeknoopt en met een pruik. Hij heeft zijn gezicht bruin geschminkt. Net als die uitstapt, zie ik het beige R4’tje wegrijden. Het is dan halfacht, een kwartier vroeger dan altijd. Alsof de man met de pruik het signaal is om te vertrekken. Die vent keek naar mij.”

Zoals Marc Geeroms het vertelt zou minstens één dader niet per Golf GTI zijn gekomen, maar onder de ogen van rijkswachters - of mensen die er uitzagen als rijkswachters - tot daar zijn gebracht.

Mijn besluit : toch maar een beetje voorzichtig zijn vooraleer indrukwekkende pistes en hypotheses op te bouwen op basis van details verschenen in allerlei artikels (en boeken).

Los van de nuttige reacties, vind ik dit één van de betere en onderbouwde opmerkingen! Wij - forumbezoekers, lezers, maar absoluut geen onderzoekers/speurders - weten veel maar tegelijk ook zo weinig. Een klein detail kan ons zo op het verkeerde spoor brengen. Dit is het soort van niveau dat mij aantrekt op dit forum, niet de vele achterhoede-gevechten zoals de laatste bleek...

49

(154 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Luk , beste man .

Ik heb momenteel geen zin om met U in debat te treden over wat dan ook . Je hebt een eigen visie en ik hoop voor je dat het de juiste visie zal zijn . Hou je dus rustig bij de Franse gebroeders Sliman en hou ons op de hoogte over nieuwe feiten in verband met hen .

Of je kan doen zoals ik ..., toegeven dat je niet verder raakt met bewijzen .

Vriendelijke groet .

Beste LEO,
Deze reactie vind ik persoonlijk één van de beste reacties op dit forum van de laatste periode (al lang dus). Gewoon eerlijk en de nodige ruimte van elk zijn gedacht. Hopelijk volgen velen nog jouw voorbeeld, want dat is hier echt een "kiekenkot" geworden.
Groeten, BAX

Is dit echt gebeurd? Mailadressen?