11

(140 replies, posted in Bibliografie)

Dag HIPA, wat vond je indertijd van ''Le bal masqué''?

Ik kijk er wel al naar uit om de film te zien!

12

(132 replies, posted in Bende Farcy)

Leeft deze man nog? Albert Farcy?

13

(273 replies, posted in Speurders)

HIPA, vond jij Eddy Vos een goede speurder?

14

(147 replies, posted in Afpersing)

zenga wrote:
vleermuisje1971 wrote:

Er van uitgaande dat feitelijkheden tegenstrijdig zijn

Het zijn niet noodzakelijk tegenstrijdigheden zolang we niet alle variabelen kennen. Het komt er simpel gezegd op neer dat stellen dat we nu het motief voor Aalst kennen dankzij VDS voorbarig is, omdat hij wel vaker stellingen heeft verkondigd die ofwel tegenstrijdig waren ofwel later onjuist bleken te zijn. Dus enkel 'omdat David VDS het zegt' is m.i. onvoldoende om iets tot een feit te maken.

Ik ga bewust niet in op je vraag om alles op te sommen, dat is hier de voorbije maanden genoeg aan bod gekomen. En viseer David VDS niet, maar de laatste tijd lijkt het elke keer een halve storm op het forum te veroorzaken als je een opinie van een slachtoffer in twijfel trekt.

Waarmee ik niet gezegd heb dat zijn theorie niet klopt.


een halve storm, ik kan ervan meespreken hmm ik heb respect voor mensen die veel van hun vrije tijd in deze zaak steken en een zeer goede dossierkennis hebben maar heb aub een beetje begrip en respect voor mijn gedachte die is dat ik niet geloof in een grote doofpot complot theorie. elke keer ik hier iets op zet word alles in twijfel getrokken en in het belachelijke getrokken.

ik zit soms te denken wat al die personen die zich al jaren met deze zaak bezig houden gaan doen als er op een dag (en ik zeg ALS) er op een dag  arrestaties zouden vallen en bekentenissen zouden komen, wat gaan jullie dan doen als er een antwoord is op de vraag waar jullie al jaren achter zoeken eindelijk daar is?

ik voel mij ook aangetrokken aan de grote vraag wie de bende is en waarom. maar ik hou een beetje mijn afstand. anders word men ZOT!!!

ik praat niet over D VDS, die man heeft zijn familie verloren en dat is normaal dat hij antwoorden wil vinden en het werk van opa wil verzetten, veel respect voor david. en dat meen ik.

15

(18 replies, posted in Organisaties)

Dank u voor de info! Voorlopig niet te koop op bol.com, in De Standaard?

16

(549 replies, posted in Bende Haemers)

vleermuisje1971 wrote:

Ja, luister mcfisto, ik kan het u wel blijven uitleggen, en verzoeken om uw beperkte kennis wat op te krikken inzaken Haemers en co. Maar denk dat dat geen zin heeft.

muis69, ik bedoel hiermee dat de voorbereiding voor een overval waarschijnlijk niet verschil maakt dan met een warenhuisoverval. En dezelfde risico's in de zin van vuurgevecht met politie, achtervolgd vorden door politie, kunnen gewond raken enz. ...

17

(18 replies, posted in Organisaties)

Welk boek HIPA? Ik dacht dat je tweede boek in september uitkwam?

18

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Risico's in de zin van arrestaties en achtervolgd worden door de politie.

19

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Dag muis, we zitten wel met het feit dat je met geldtransporten tot soms 10 maal meer kon verdienen dan met overvallen op supermarkten voor +/- dezelfde risico's.

Spectator Of Life wrote:

vleermuisje1971, de idee van een hoge waarschijnlijkheid van 1 opdrachtgever en vaak andere uitvoerders vind ik nu niet meteen glad ijs; werkelijk alles wijst in die richting.
Gangsters van allerlei pluimage zijn herkend/gesignaleerd, hetgeen het zeer plausibel maakt dat steeds andere 'beruchte' bendes werden ingezet. In dit plaatje past ook 'Haemers'. Een zeer berucht crimineel die de Brusselse (onder)wereld maar al te goed kende (en omgekeerd). Onbewust heb ik ook steeds een link gelegd tussen het beeld dat geschetst werd door de eerste getuige in Aalst (hij schoot naar alles, zelfs bewegende verkeersborden) en cocaïne. Voor wat het waard is trouwens, namen van uitvoerders helpen het dossier na 35 jaar niet veel meer vooruit, vrees ik zo.

Als ik mij niet vergis gebeurde dit ook aan de Delhaize van Beersel, ze schoten naar een persoon die stond te wachten op de bus aan de overkant van de straat.

20

(146 replies, posted in Andere Personen)

Die Jean-Luc ziet er behoorlijk kil uit op zijn Facebook profiel.