121

(12 replies, posted in Bewijsstukken)

Toch serieus aangetast en met algen ingegroeid. Dat is meer dan een paar dagen. Doe de test eens in een gewoon aquarium met vissen in. Of in een tuinvijver.

Geplastificeerde cheques misschien niet maar papier met kunstofvezels in verwerkt misschien wel.

122

(102 replies, posted in Speurders)

Ze zijn stevig aan de boom aan het schudden. Eens kijken wie er allemaal gaat uitvallen. Hopelijk hebben de speurders vooraf hun pionnen uitgezet om na te gaan wat er nu bij wie beweegt.

Als Vermeersch gebruikt is door LHost ivm Ronquires dan is dat een smoking gun die men niet kan negeren.
Als Lhost beweert dat de piste extreem rechts tot niets heeft geleid en de basis verwonderd is van deze conclusie omdat ze weten dat ze nooit echt gegraven hebben dan is dat sabotage en desinformatie. Waarom?
De getuigenissen van deze man in de bendecommissie zijn minstens merkwaardig.

En ja, het heeft lang geduurd dus de zet om de federale in te schakelen als centrale verantwoordelijke heeft nut gehad. Het inschakelen van de media misschien ook. Het in werking treden van de spijtoptantenregeling zeker ook.

Een huiszoeking is niet zo idioot zo lang na de feiten. Mensen worden soms laks of vergeten zelfs dat er bepaalde zaken informatie bevatten. Er kan ook informatie in zitten van communicatie lang na de feiten die er betrekking op heeft. En als je na een huiszoeking niets vind, wil dat niet per se zeggen dat de persoon in kwestie vrij van verdenking is.

En @ele9 het klopt dat er hier topics zijn waar het zeer verwonderlijk is dat er niet meer pagina's over bestaan. Dat is ook logisch omdat deze topics hoger in de food chain zitten die beter zijn afgeschermd. Daardoor zijn er veel minder links door buitenstaanders als ons te maken. Wij hebben geen toegang tot de details van elke PV of aanwijzing in dit of belendende dossiers. De informatie die wij meestal hebben, komt uit de pers of via mensen die in die pers spitten. Af en toe komt er dan eens een interessant PV bovendrijven.

123

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

FreCR wrote:

Al meer dan 30 jaar wordt er gezocht naar wie de zakken in Ronquières in het water heeft gegooid. Dit zonder succes en zonder men dichter bij de waarheid komt.

Mark my words: zoek wie de zakken niet in het water heeft gegooid en je zal dichter bij de waarheid komen dan waar men nu zit.

Is dat een domme stelling?: Dat men ook eens 30 jaar op mijn stelling zoekt. Als men daarmee na 30 jaar nog steeds geen stap verder is geraakt, dan is die stelling nog steeds niet dommer dan de stelling "zoek wie de zakken in het water heeft gegooid".

Dat lijkt moeilijker dan die andere eenvoudige vragen op te lossen waarna weer verder kan worden gespeurd:

  • Wie heeft de opdracht gegeven aan de Genie om te duiken en waarom?

  • Wie heeft de opdracht gegeven aan de onafhankelijke duiker en zijn assistent en waarom?

  • Wie hebben er in een R4 iets opgehaald en waar is het heen?

  • Wat is de link tussen het uitje van Lammers de dag voordien en de zoektocht in Ronquieres?

Ook die andere eenvoudige vragen zijn makkelijker op te lossen:

  • Wie heeft de patrouille in Aalst te vroeg weggeroepen of waarom zijn ze vroeger vertrokken?

  • Waren er politie of/en rijkswachtvoertuigen die waren gesaboteerd zodat ze niet konden uitrukken?

Want dat zijn vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn door de instanties omdat de origine bij hen ligt. Maar blijkbaar is de Rijkswacht, BOB, CWB of Dendermonde niet in staat deze vragen te beantwoorden. Publiek toch niet dan. Nochtans moeten de marsorders uit één van die hoeken komen toch? Of zijn ze daar zo slecht georganiseerd of gedocumenteerd over hun acties dat ze het niet meer kunnen traceren? Dat is ongeloofwaardig gezien de enorme berg 'red tape' in die administraties. Of was er een andere partij die de boel dichttimmerde? Ik heb daar zo wel mijn idee over en als dat zo is dan stopt alles.

124

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

bertlagaisse, het is geen wildwater rivier he. Iedereen met wat gezond verstand weet dat een zak van 20-35kg met een inhoud die de densiteit van staal heeft redelijk verticaal zal vallen in een kanaal met quasi stilstaand water. Dat gaat geen tientallen meters afdrijven eer het de bodem raakt. En op de bodem wegschuiven zal er ook niet inzitten. Tenzij een schip zoveel diepgang maakt dat de waterverplaatsing hem wel meesleurt.

Wat dat betreft is de zwaaikom wel een heel slechte dumpplaats. Daar zullen niet veel schepen volle bak doorkomen. Dus het materiaal in die zakken zal nooit meegesleurd of verspreid kunnen worden. Op andere plekken van dat kanaal waarschijnlijk wel. Wat was dan de bedoeling van de dumpers? Lijkt me duidelijk, het moest worden gevonden. Alleen niet die jute zak ... misschien.

De excursie van Lammers de dag voorheen is toch ook geen toeval. Hebben de onderzoekers daar toen niet eens op verschillende manieren serieus in de pot geroerd om te zien wie er zou bewegen? En maakt de zwaaikomvondst dan geen deel uit van die strategie? Of is het er een gevolg van?

Daarom is het zo interessant om te weten wanneer de orders tot zoeken werden gegeven en wie ze heeft gegeven naar aanleiding van wat. De speurders weten dat misschien, maar Jan met de Pet heeft er het raden naar.

125

(58 replies, posted in Westland New Post)

Hoogstens een iets donker gekleurde grillig gevormde pigmentvlek schuin onder zijn oor. Maar vanuit deze hoek niets wat in de verste verte lijkt op wat getoond of beschreven werd in de reportage van Faroek/VTM. Zenga, als u zegt dat u foto's heeft gezien van de zijkant/achterkant van de nek en er niks is, dan draag ik dat element ook niet verder mee ivm Tavra voor de overval waar dit signalement werd gegeven.

126

(58 replies, posted in Westland New Post)

Deze foto zit vol met JPEG compressie-artefacten op dat detailniveau. Dat zie je ook rond het hoofd van de zwarte barman achterin, op het hemd van Tavra en aan zijn oorring bijvoorbeeld. Tenzij iemand het analoge origineel (op film) heeft of een JPEG van betere compressiekwaliteit of een originele RAW formaat, kunnen we hieruit niet veel concluderen. Maar het is wel goed opgemerkt en er bestaat een heel kleine kans.

Ik kan me wel voorstellen dat speurders wel meerdere en betere foto's zullen hebben? Ook dat Tavra toen niet alleen op de wereld leefde dus ook kennissen heeft die één en ander kunnen beamen of tegenspreken.

Trouwens, een valse maar gekende wijnvlek tekenen voor een overval kan ook dienen om onschuldigen te compromitteren. Je moet à charge en à décharge denken.

127

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Vermeulen wrote:

Case van groepje extreem-rechtse vrienden van de oude rijkswacht met een vleugje Gladio was een oplossing geweest waar de maatschappij wel had mee kunnen leven, want voor veel mensen is dat geschiedenis en bovendien de meeste daders dood die in dat kader genoemd worden. En men stond niet terug aan de spreekwoordelijke beginstreep.

"De maatschappij kan er wel mee leven." Ik weet zo nog niet met welk verhaal de maatschappij kan leven. Als men het niet weet, dan zegt men beter dat men het niet weet.

Stel u voor dat men en grande pompe komt vertellen dat de zaak zo en zo in mekaar steekt. Een verhaal dat niet tegenstrijdig is met de gekende feiten dan. En enkele tijd nadien komt er eentje af met keiharde bewijzen dat het anders in mekaar steekt. Dat wordt dan de doodssteek voor Justitie en een pak magistraten. Nee, niemand zal een verhaal brengen dat niet klopt. De risico's zijn veel te groot.

Als men het niet weet, dan zegt men het beter zo. En als men het wel zeker weet en het is onverkoopbaar, dan zal men blijven volhouden dat men het niet weet. Tenzij een Deus Ex Machina met een schokkende bewijsbare waarheid naar buiten komt waarop onomstotelijk kan worden verder gebouwd.

128

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Herr Flick wrote:

Er is dus bloed teruggevonden op die kogelvrije vest, meer bepaald in de kraag. Dit zou dus kunnen impliceren dat de drager van de vest gewond is geraakt in de hals of hoofd. In Aalst heeft een agent in de auto geschoten, na Aalst is er geen overval meer gepleegd. Na Aalst wordt die vest gevonden en een deel van de wapens.

Ik heb zo een vermoeden dat dader X geraakt is en daarbij gedood of zwaar gewond is geraakt. Er is dus vermoedelijk iemand verdwenen. De kans dat die persoon die verdwenen is een rijkswachter is /was is heel groot. Waarom wordt er immers getipt, niks gevonden en een jaar later opnieuw gezocht en plots wel iets gevonden dat er niet langer dan een week kan liggen?

Bij een huiszoeking bij die iemand die ze misten of zwaar gewond is geraakt, hebben ze spullen gevonden, die kunnen niet aan het dossier worden toegevoegd, want dan hebben ze hun dader. Dus stop je die spullen in een zak, gooi ze weg, vindt je ze nadien terug en kunnen ze met de kennis van toen niet meer gelinkt worden aan de dader.

Behalve dan het DNA in de kraag van de vest. Ze hebben tot nu nog geen link op die DNA gegevens omdat er toen nog geen DNA genomen werd, al de gangsters die nu nog leven of in het systeem zitten niet matchen. De drager van de kraag is zo goed als zeker dus dood. Het zijn zijn collega's die nadien de dwaalsporen hebben gelegd.

Ik denk dat misschien dit de kern van deze zaak is.

  1. Het bewijsmateriaal wordt uit zijn normale context getrokken (echte origine, uitmesten van een verstopplaats om reden van ...).

  2. Toch wil men het niet vernietigen, wat nochtans eenvoudig is mits wat slijpstenen, zagen of andere metaalbewerkingsmachines.

  3. Het materiaal blijft dus nuttig voor de daders, zelfs in handen van de recherche, minstens 1 iemand WIL dat het wordt gevonden

  4. Er wordt namelijk een bedenkelijke link gemaakt tussen de eerste en tweede golf aanslagen.

  5. Goed ingelichte partijen recupereren een deel voordat de onderzoekers er aan te pas komen - nipte timing = paniekmoment?

  6. Het geeft aan dat dingen over de jaren heen bewaard werden, wat toch een onvoorstelbaar risico is voor daders.

Wie bewaart materiaal dat daders kan linken aan feiten?

  1. Daders zelf om mekaar in de tang te houden en te kunnen compromitteren

  2. Mensen die de daders onder controle willen houden

  3. Subversieve elementen in een gesaboteerd onderzoeksapparaat (elementen binnen BOB, Rijkswacht, SV, GP, ...) om gelijkaardige redenen of om het onderzoek compleet te misleiden.

Dat er ook cheques bij zitten die makkelijk hadden kunnen verbrand worden, vertelt ons dat ze daarbij werden gestoken om een -valse? - boodschap mee te geven. Het laat me allemaal wat denken aan de methode van de snippers met handschrift etc. die werd gebruikt om Bultot te impliceren.

129

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

En hopen dat Faroek kritische vragen durft stellen. Iets wat ik helaas weleens mis bij hem.

Farouk zal er ook voor moeten zorgen dat zijn deuren open blijven nietwaar?

130

(11 replies, posted in Bewijsstukken)

Waar vandaan werden de olie, koffie en chocolade naar de Colruyt verzonden of geïmporteerd? Ik denk aan verpakkingen met verdovende middelen in. Misschien wisten ze niet op het zicht welke verpakkingen de middelen bevatten en namen ze maar alles mee en hebben ze daarna de triage gedaan en de rest achtergelaten. Was daar tijdens hun dolle vlucht zelfs tijd voor?

kenza wrote:

Wat de maisolie betreft heb ik misschien nog een mogelijke verklaring. Op bijna wandelafstand van de Colryut van Nijvel was het oude vervallen circuit van Nijvel en ik herinner mij dat daar in die jaren heel wat gasten kwamen om hun racewagentjes op afstandbediening te testen en daar werd een mengsel met dit soort olie aan toegevoegd in de jaren 80. Ook was er daar een illegaal groot motocrossparcours.

In de 80-er jaren reed ik ook met dergelijke wagentjes. De mengsels die puristen in de materie gebruikten waren ricinusolie en basisbrandstoffen met 10-20% nitromethaan. Ik heb nooit iemand gekend die mais of andere olie gebruikte.