81

(328 replies, posted in Andere Personen)

Ik weet zo nog niet the end. In die tijdspanne kan dat wapen, met zijn eigenaar of drager - misschien zelfs met diplomatieke post -, de wereld zijn rondgegaan en alsnog deels in de zakken zijn teruggevonden? Welke diensten zaten daar zeker in Libanon? We spreken nu over één van de 7.65mm van Nijvel 17 september 1983 toch?

Dat verhaal van de 9mm die in Libanon zou zijn gebruikt lijkt me misschien hetzelfde verhaal waar de auteur zich van kaliber vergist?

82

(389 replies, posted in Mededelingen)

Hey Ben, ik vind het prima hoor. Ik respecteer uw werk, uw beslissingen waardoor dit forum bestaat en leeft.
Inhoudelijk hadden de posts een paar insteken die hier nieuw waren. Degene die het aanbelangen zullen die zeker mentaal geregistreerd hebben.
Bedankt voor je verduidelijking die ik trouwens volledig ondersteun. Er zijn regels voor een reden.

83

(389 replies, posted in Mededelingen)

Dat de man wordt geweerd, daar kan ik mij nog enkele dingen bij voorstellen.
Maar zijn de beweringen in zijn twee posts dan ook van die aard om meteen te worden geschrapt? Heeft iemand zijn beweringen nagekeken en incorrect bevonden? Weet iemand überhaupt nog wat ie beweerde?
Of was het politiek incorrect?...

Dan weet u ook Coconut dat dochter VJ ook niet zo ver van Nicole Andrien in M. woont of woonde. VJ werkte ook in dezelfde contreien als haar moeder. Tot op heden staan ze nog ergens geregistreerd in de KBO. De link van Nicole Andrien met d'Ouwendijck is toch ook een hele rare, niet? En er zat daar ook iemand tussen van de ordehandhaving toch? Jij spreekt ook over Habib en Haemers' muze.

Ik zie deze mensen eerder als een brievenbus of een chantageinstrument, met of zonder hun medeweten. Brievenbus dan als in interface met de donkere zijde van de maatschappij. Het ander is duidelijk. Eurosystemes was eerder prostitutie om de klanten te behagen en ja, misschien ook een poot om te draaien als het nodig bleek.

Het was toch Bouten die het laatste gepubliceerde gesprek met NA zou hebben gehad? Een zeer zwak en onkritisch interview vind ik waar niet zo veel is uitgekomen. Wat mij betreft zijn die 'histoires de cul' gewoon een middel om mensen in de pas te laten lopen als het goed uitkomt. Een pressiemiddel in een veel groter geheel.

85

(8 replies, posted in Politiek & Business)

La villa de Serge Kubla a été saisie pour cinq ans

Médor révèle que l’ancien ministre Serge Kubla fait l’objet d’une mesure judiciaire rarissime dans le monde politique. Sa résidence principale a été saisie pour une période de cinq ans. Il s’agit d’une villa située au 103 de l’avenue du Manoir, à Waterloo. Le couple Kubla l’avait achetée le 4 août 1993 pour la somme de 19,5 millions d’anciens francs (l’équivalent de 500000 euros). En cas de vente forcée, aujourd’hui, sa valeur serait égale ou supérieure à 1 million d’euros.

[Selon Médor, cette saisie à titre conservatoire s’inscrit dans le cadre d’une instruction judiciaire engagée il y a plus de trois ans et dans la perspective d’une citation directe de Serge Kubla devant un tribunal correctionnel, dès le début de 2018. A l’époque où il était encore député wallon et bourgmestre de Waterloo, Kubla avait été payé par le groupe sidérurgique italien Duferco pour des activités de consultance en République démocratique du Congo.

Une enquête judiciaire menée par le juge d’instruction bruxellois Michel Claise a établi que ces paiements se chiffraient à 240000 euros par trimestre. L’ancien ministre wallon de l’Economie, aujourd’hui âgé de 70 ans, a été inculpé pour corruption et blanchiment d’argent. Il est suspecté d’avoir transmis des enveloppes d’argent liquide à de hauts dirigeants congolais. En Suisse et au Liechtenstein, la justice belge aurait constaté que Kubla s’était constitué un magot secret d’environ 5 millions d’euros. Cette somme aurait entretemps fondu comme neige au soleil. C’est précisément pour éviter que Serge Kubla se déclare insolvable que la justice a décidé de saisir une partie de ses biens immobiliers, estime le journaliste de Médor Philippe Engels.

A propos du cas Kubla, Médor cite encore un haut magistrat: "Ce type de saisie est relativement courante dans les dossiers de criminalité financière, dit-il sous le couvert de l’anonymat. Mais, de mémoire, je n’ai pas le souvenir d’une telle mesure à l’égard d’une personnalité politique de premier plan. Vu l’impunité qu’on reproche à la justice, il s’agit d’un geste marquant."

Bron: Communiqué de presse par Philippe Engels | 4 April 2018

86

(1,143 replies, posted in 1983)

nostra, ja inderdaad nostra, de chronologie die je aangeeft lijkt juister. Alleen als gangster zo uit dekking komen met vol licht op hem vind ik eigenlijk een zelfmoordpoging...Je zou verwachten dat ze eerst de lampen van de combi uitschieten. Zeker als het ervaren lui zou betreffen.

Billy&: bedankt voor de link, die had ik gemist, inderdaad beide uitgeschoten... Jawel meerdere bronnen zoals ik ook al aannam. Het is interessant omdat het aangeeft hoe die gangsters omgegaan zijn met een wel heel cruciaal aspect s'nachts. Zou jij uit dekking durven komen als er vol licht op jou komt te staan? Ik weet wel beter. Donkeraanpassing of niet. Amateurs of doorwinterde uitvoerders of beide?
Was dit misschien een moordexamen? Zoals wordt aangenomen van Maubeuge? Het zou kunnen verklaren waarom er een plas braaksel werd gevonden.

Het gat in de koffer van de Mercedes waarover velen zich afvragen wat dat komt doen en hoe het is ontstaan is misschien snel van heel dichtbij erin geschoten om een niet verblindend kijkgat te hebben terwijl de bulk van het lichaam achter dat deksel en de auto is verborgen. Zag de schutter hierdoor dat de kust vrij was om enigszins te naderen?

87

(1,143 replies, posted in 1983)

Even terug naar de feiten in verband met de rijkswachtcombi van Lacroix en Morue. De linker koplamp aan de bestuurderszijde is voor zover zichtbaar op de foto's op dit forum uitgeschoten. De rechterkoplamp is moeilijk te zien. Er zijn wel inslagen zichtbaar in de onmiddellijke nabijheid maar ik vind geen foto waaruit men kan opmaken dat die lamp is uitgeschoten of vernield. Heeft iemand een foto van de rechterkoplamp?

Waarom lijkt dit interessant? Omdat de getuigenis van Lacroix een vage beschrijving probeert te geven van zijn aanvaller die in het licht van hun eigen combi zichtbaar is. Maar op zijn minst de linkerlamp brandde toen niet meer! En als de rechter ook uit was.... ja dan wordt het nog moeilijker.

Als Lacroix de aanvaller toch in zijn licht heeft gezien, zijn de koplampen dan nadien vernield? Waarom dan? Het lijkt me toch een groot tactisch nadeel voor zijn aanvaller om de combi frontaal in het licht van zijn koplampen te benaderen? Hij mag dan nog eventueel een kogelwerend vest dragen, een hoofd of beenschot op deze afstanden zijn niet bepaald moeilijk.

Als de koplampen van de combi beide zijn uitgeschoten of vernield dan kan Lacroix enkel zijn aanvaller in het tegenlicht van de Saab en/of Mercedes en/of mogelijks andere onbekende wagen hebben gezien. Tegenlicht dat ook reflecteert tegen de witte voorkant-carosserie van de combi, dat wel. En misschien een flauw licht van de 3 TL lampen tegen de gevels?

De vraag is of dit voldoende is om iemand te beschrijven zoals Lacroix dat deed.

88

(94 replies, posted in 1990-1999)

Eens er een onderzoek is geopend naar de vermelde feiten, en dat lijkt hier het geval als ik goed heb gelezen, zal niemand in publiek hierover praten. Zeker één of andere advokaat niet want die moet uit zelfbehoud de regels van het systeem honoreren.

Een onderzoek is een machtig wapen om iets in de vergeetput te manoeuvreren. Welke middelen zet Justitie in om de burger te garanderen dat een onderzoek niet stil ligt? Ik zie nog steeds bitter weinig informatie over de evolutie van onderzoeken.

Informatie à gogo aangaande sensatieprocessen, dat wel. Nu ook weer met Vermassen als één van de protagonisten. Maar garanties over onderzoeken en hun echte status? Dat is één van de achillespezen waar Justitie vandaag structureel enkel het wantrouwen van de burger op zijn nek haalt. De vraag is of ze daar staan te springen om het respect en geloofwaardigheid bij de burger te bekomen. De andere vraag stellen wat hun dat oplevert is legitiem ...

Wie binnen de lijntjes van de procedures kleurt, riskeert heel soms dat er helemaal niks gebeurt. Farouk, zegt iemand hier ... Het is al erg dat men het via dergelijk kanaal moet zoeken toch? En wat als die zichzelf in de toekomst buiten spel zet als die bepaalde dossiers in de kijker gaat zetten? Dan gaat die vlieger ook niet opgaan...

Ik wens 'De Vriend' oprecht veel succes en hoop dat hij een stevig dossier in handen heeft.

En ik ben ook heel benieuwd naar de uitkomst van het project Geens die wetboeken aan het hervormen is.

89

(122 replies, posted in Speurders)

"PV heeft info gekregen van een collega uit Halle."

Dat moet oude info zijn die deel uitmaakt van het verhaal "goed en gedegen onderzoekswerk", toch. Kan me niet voorstellen dat nu al info uit het huidige verhoor wordt gelekt. Hopelijk hebben de speurders honderden voelsprieten uitgezet om de reacties van belanghebbenden te monitoren.

90

(54 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

O, was dat niet die robotfoto die zo op Elnikoff leek? Amory nu dan...