11

(369 replies, posted in Andere Personen)

Youssou N'Dour wrote:

Daarnaast vraag ik mij ook af of er in 1982 en 1983 sprake was van een connectie tussen Thierry Sliman en Michel Cocu.

Cocu geen idee, maar Thierry Sliman kende G. Zicot wel, tenminste ze kwamen in dezelfde louche bars regio Charleroi

12

(61 replies, posted in Robotfoto's)

louisfrancois wrote:

Op het Franstalige forum tueries du Brabant (Chronos):

Et pendant ce temps-là, "tueur", toujours bon pied bon œil alors que certains l'imaginent six pieds sous terre, s’apprête lui, après avoir soufflé l’année dernière ses 64 bougies, à fêter ses 65 ans.

Espérons que cela se fera derrière les barreaux.

https://i11.servimg.com/u/f11/18/39/51/42/ar_ann10.png

Deze foto echter, die zit er boenk op nr. 10 & 14. Jammer dat het origineel niet meer beschikbaar is/mag getoond worden...

13

(61 replies, posted in Robotfoto's)

10 & 14 met lang gezicht en stevig 'kinnebakkes', heeft nu eens niks te maken met Thierry (rechts), een rond gezichtje, guitige manneke, zou je zeggen op eerste gezicht (was echter gevaarlijk manneke). Xavier heeft een groter, langer gezicht, maar ook niks te maken met 10 & 14.

https://i.ibb.co/1m5tjWv/Slimans.jpg

14

(270 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Als die rijkswachtauto van Gent onderweg was naar Aalst, wat deze zij dan in het centrum van Ninove?

Er staat dan ook nergens dat die van Gent onderweg was. De Porsche behoorde meer dan waarschijnlijk toe aan de PVE O.Vl (provinciale verkeerseenheid) en kon dus overal in Oost-Vlaanderen op de grote wegen op patrouille zijn. Dus van Xxx via Ninove onderweg naar Aalst, is perfect mogelijk.

15

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ultrasoon wrote:

... ofwel er op één of andere wijze baat bij hebben.

Een zin om in te kaderen!

16

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Christian Vanden Boeynants was op datum van de foto nog 20 jaar, dus nog niet kiesgerechtigd. Trouwens morfologische kenmerken sluiten dit ook direct uit.

17

(38 replies, posted in Wapenhandel)

fenix wrote:

Op den duur weet je niet meer of je het cocaïne spoor moet volgen of het spoor van de roze baletten of die van het koningshuis en/of de politiek.

"én" is het sleutelwoord.... niet "of". En om binnen het topic te blijven, minstens (il)legale wapenhandel toevoegen aan het lijstje van geld G, de eerste van de 3 door jou opgesomde G's.

18

(24 replies, posted in Bibliografie)

Spectator Of Life wrote:

Echter zoeken we de Bende van Nijvel, en bijvoorbeeld de opdrachtgevers achter een moordende overval met als doel het stelen van kogelvrije vesten waarvan maar een aantal mensen op de hoogte waren dat ze bestonden op die plaats.

Maar dat is het voetvolk, en eventueel de logistieke/operationele cel. Daar is weinig of geen link met dit topic te vinden. Je moet hogerop kijken, veel hogerop. 40 jaar lang de doofpot toe houden of in dit geval 60, 70, ... jaar lang de stinkende beerput toe houden, dat is niet het werk van een paterke, of een abtje, of een bisschopke ... Dat zijn ... instituten ... misschien dat ik nu de naam "Bende van Rome" mee uit de mouw kan schudden, naast de "Bende van België"...

19

(34 replies, posted in Nieuws)

club_le-happy-few in 2010 wrote:

De kerken mogen dan zo goed als leeg zijn, het is nog steeds één van de machtigste organisaties ter wereld. En ze oefenen zeker hun invloed uit op wat de "hogere kringen" beslissen. Bestuur, justitie, kerk,...

echogain in 2010 wrote:

Wie zegt 'Bestuur, justitie, kerk' bedoelt de CD&V en het Koninklijk Paleis. Dat zijn inderdaad de krachten die in België elke verandering ten gronde blokkeren. De Belgische ziekte woekert voort.

patrick111 in 2023 wrote:

Hoe wijdverspreid het misbruik was, hoe een cultuur van omertà en 'iedereen kon iedereen chanteren' een explosieve cocktail vormde, hoe makkelijk men alles in de doofpot stopte, hoe dit tientallen jaren heeft kunnen plaatsvinden...

steinerprag in 2023 wrote:

Ik heb me net dezelfde bedenking gemaakt. Hoe kon het in vredesnaam? Mutatis mutandis: hoe kon dat alles met betrekking tot de Bende(s) van Nijvel?

Pagina 2 van 'Operatie Kelk'... 13 jaar op 1 pagina, zo weinig interesse, maar zoveel waarheden als een koe ...

HIPA wrote:

Ik kan het niet bewijzen maar … het ganse dossier van ons draait rond pedofilie.

straffe uitspraak, maar voor mij niet geheel onverwacht (misschien wel iets te ongenuanceerd)

TheGiftDragon wrote:
highonprozac wrote:

Echter het verdoezelen van kindermisbruik als oorzaak en reden voor de liquidaties en moorddadige raids op winkels en warenhuizen is werkelijk wansmakelijke fictie.

Zeker geen 'oorzaak en reden' maar eerder een lijm die onderliggend alle losse eindjes aan elkaar houdt en ook één van de redenen waarom de volledige waarheid rond de Bende van Nijvel, de Dutroux saga, e.d. nooit aan het licht zal komen. En realiteit overtreft soms fictie ...

Gemakkelijkheidshalve quote ik mezelf uit een ander topic.

20

(273 replies, posted in Speurders)

Oud-speurder over onderzoek Bende van Nijvel: “Eén hypothese lijkt mij volledig uitgesloten, die van het Grote Complot”

Deze zondag, 17 september, markeert een pijnlijke verjaardag. 40 jaar geleden sloeg de Bende van Nijvel toe in de Colruyt in Nijvel, waarbij drie doden vielen. Eddy Vos, de voormalige gerechtelijk commissaris, heeft na vijftien jaar betrokkenheid bij het onderzoek zijn eigen theorieën ontwikkeld die hij in dagblad La Dernière Heure overloopt.

Lees het hele artikel » Nieuws

» www.dhnet.be