1

(263 replies, posted in 1982)

Piot in Maubeuge was in eerste plaats een speciaalzaak in alcohol, en een vroegere concurrent van Vittorio, die ook nogal louche zaken in de alcohol handel gedaan heeft voor de horeca vroeger (zie boek van Dupont en Ponsaers uit 1988). Het profiel en locatie van Piot past volledig in de context van het begin van de eerste golf van de Bende van Nijvel - Daar hadden enkele Borains zeker boter op hun hoofd volgens mij (en vooral VIttorio). Het profiel van geld en alcohol voor de horeca keert volgens mij regelmatig terug. Van Maubeuge tot Nijvel, zie ik toch eerder marginale criminelen aan het werk die snel geld nodig hebben. De 2e golf ... dat was iets anders. Namelijk, de heropleving en wederopstanding van de mythe van de Bende van Nijvel met een totaal ander doel...

bkv wrote:

Pff, 21 euro voor de 4e recyclage van zijn boek uit 2008.

Er is een Kindle versie op Amazon voor 17.99 euro. Handig voor op de iPad. Als het 320 blz onzin is, is dat wel minder handig voor hergebruik op het toilet.

3

(179 replies, posted in Westland New Post)

Het voorbije jaar heb ik het al een paar keer gezegd: soms is de situatie op het forum een rechtstreekse afspiegeling van het Bende van Nijvel-dossier. Iedereen beschuldigt iedereen van:

  • ofwel verdachte te zijn,

  • ofwel te manipuleren,

  • ofwel van voor staatsveiligheid te werken wink

En Bouten zijn nieuw boek zal daar niet veel aan verhelpen vrees ik. wink

Ik zou zeggen:

  • stop de paranoia, en

  • de staatsveiligheid of de federale onderzoekers hebben echt geen tijd om iedereen op dit forum te monitoren en/of te schaduwen. wink

Maar misschien probeer ik jullie in hun opdracht maar te manipuleren natuurlijk ... smile

4

(1,121 replies, posted in 1985)

HIPA wrote:

De 9 mm kogels die mijn ouders als extra kregen werden op een speciale manier afgevuurd. De kogels werden van boven schouderblad dwars door het lichaam naar benden geschoten. Deze manier is de meest schadelijke aangezien meerdere organen terzelfder tijd worden geraakt. Het is een soort handtekening, maar van wie of door wie aangeleerd. Zowel mijn zus als ouders hadden dezelfde verwondingen. Ze waren ook alle drie zwaar toegetakeld door de hagelpatronen afgeschoten van dichtbij. Meerdere breuken werden vastgesteld; schouder, kaak, been, handen, schedel, bij vader was de rug gebroken. Verschrikkelijk, ik ben hier zelf een tijdje niet goed van geweest. Blijkbaar was het nog erger als in mijn gedachten. Daarom antwoord ik jullie eenmalig hierover. Misschien kent iemand deze techniek of handtekening.

Wat volgt is een neutrale bedenking van mij, zonder afbraak te willen doen aan deze moedige getuigenis van gruwelijke feiten.

Als we er van uitgaan dat deze 9mm kogels afgevuurd zijn door de Ingram, dan moeten we ons toch de vraag stellen of dit verwondingspatroon als oorzaak heeft:

  • De intentie van de schutter om dit verwondingspatroon aan te brengen

  • Het schietgedrag en "handling" van de Ingram.

Kees, dit is een vraag voor jou:

De Ingram heeft een zeer hoge fire rate, en is zeer moeilijk om een doel mee te treffen. De "recoil" zou ook redelijk sterk zijn.
Als er slechts 1 slachtoffer met dit raakpatroon zou zijn, zou ik zeggen: dit is typisch voor de Ingram. Het feit dat meerdere slachtoffers dit verwondingspatroon hebben: gevolg van de onhandelbaarheid en hoge vuur ratio van de Ingram, of intentie van de schutter?

5

(1,121 replies, posted in 1985)

HIPA en KeesBK: Bedankt om deze info op het forum te plaatsen. Sorry als ik na Kees zijn eerste post hierover wat te veel druk gezet had.

Dit “bloeddorstig” schietpatroon van de daders, samen met het feit dat mensen en kinderen vermoord werden voor men de winkel binnenging (zowel in Aalst als in Overijse), versterkt mijn vermoeden dat het in eerste plaats ging om een bloedbad te veroorzaken onder de klanten. Het motief is mij echter nog verre van duidelijk.

6

(197 replies, posted in Andere)

Kees BK wrote:

Het 9mm wapen dat gebruikt werd in Aalst zal mijn inziens nooit boven komen. David VDS heeft misschien zonder het te beseffen publiekelijk gezegd waarom niet tijdens zijn laatste voordracht toen hij het over de autopsierapporten had van zijn verwanten. Maar het is niet aan mij omdat die details in de openbaarheid te gooien. Als ooit iemand toevallig met dat wapen in bezit zou "verontrust" zijn, dan had die evengoed "Bende van Nijvel" op zijn hoofd kunnen laten tatoeëren.

Beste Kees. Aangezien DVDS dit publiekelijk gezegd heeft, denk ik niet dat iemand op dit forum er bezwaar tegen heeft dat je bovenstaande paragraaf even verder toelicht op het vlak van:

  • Waarom het 9mm wapen zo "gemerkt" is door bepaalde elementen uit het autopsierapport.

  • En waarom iemand ooit dat wapen "toevallig" in bezit zou kunnen krijgen?

Mijn interesse heb je in ieder geval.

7

(197 replies, posted in Andere)

Insp. Witse wrote:

Kees BK, graag wil ik even aanhalen dat aan de Colruyt te Nijvel het volgens mij wel de bedoeling was om tot een vuurgevecht te komen met de ordediensten. Als je kijkt hoe ze zich hebben geplaatst, afgewacht, kan je het haast een militair scenario heten.

Als je bedoelt de positionering aan de Diable Amoureux wat later die avond, daar wou men inderdaad een vuurgevecht aangaan met de ordediensten. Om de vlucht veilig te stellen.

Maar alle details van de nachtelijke inbraak in de Colruyt van Nijvel wijzen op 3 mensen die per toeval op de verkeerde plaats waren. Zie daarvoor het tijdstip van de tanktransactie met de DATS kaart, het tijdstip dat het alarm (stil afgaat), maar zie vooral naar de foto’s van het gat dat in de deur van de Colruyt gemaakt is. Die foto’s spreken boekdelen. Perfect uitgesneden om met een winkel karretje erdoor te kunnen, en het metaal mooi neergeplooid om met het volle winkelkarretje er van binnenuit te kunnen uitrijden. Door het arriveren en neerschieten van de politie heeft men de volle karretjes in aller ijl binnen moeten achterlaten...

Dat is een groot verschil met de tweede golf aanslagen van 85. Schieten was daar inderdaad het hoofddoel. Ik zou zelfs meer zeggen: schieten op en doden van klanten was een belangrijk doel. Als in Overijse en Aalst kinderen bij de eerste 2 doden zijn, nog VOOR je het warenhuis binnengaat... dan schiet je niet om je een vluchtweg te banen of om  een bedreigend personeelslid onschadelijk te maken (zoals bij enkele overvallen in de eerste golf van 82/83).

De overvallen overdag tijdens de eerste golf waren veel minder gewelddadig. Bij de 4 overvallen overdag met klanten zijn daar 2 doden gevallen. 2 personeelsleden/managers die een directe interactie met de overvallers aangingen.

Dus een totaal verschillend motief ook mijn inziens.

8

(1,070 replies, posted in 1983)

Kees BK wrote:
zenga wrote:

Met The End kan je gerust afspreken. Zeker na een stuk of 7 blonde Leffe's komt hij wat losser. Dat hij na 15 Leffe's in zijn onderbroek op de tafels begint te dansen moet je er maar bijnemen, dan is het tijd op naar huis te gaan.

:-)

Hoogtijd voor een forum-meet-up precies ;-)

Misschien dan toch maar beter alle smartphones in een doos steken om schunnige of ongewenste foto's te vermijden ;-)
't moet de Jonathan niet worden. Vraag maar aan Bultot ;-)

9

(161 replies, posted in Plaatsen)

Scaramouche wrote:

Op 13 januari 2014 heeft "Merovinger" de coördinaten van het spookhuis (op Bingmap) doorgegeven (50.60843 en 4.190238). Als je die coördinaten converteert naar GMS (graden, minuten, seconden), bekom je het volgende: 50°36'30.3'' Noorderbreedte, 4°11'24.9" Oosterlengte. Ik ga het één van de volgende dagen eens uittesten op het terrein met deze coördinaten.

Op google maps zie je idd een vervallen huis (zonder dak).
https://www.google.be/maps/place/50°36'30.4%22N+4°11'24.9%22E/@50.6082815,4.1902235,197m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d50.60843!4d4.190238


Er staat wel een soort witte caravan en gele parasol ...

Scaramouche, als je er zou raken via de ingang (ik denk dat die hier is https://www.google.be/maps/@50.6092524, … 2!8i6656), neem je wat foto's ?

10

(102 replies, posted in Speurders)

finn wrote:

De strafmaat van Beijer (en andere deelnemers?) was inderdaad zeer licht tov de gepleegde feiten. Schieten om te doden op een rijkswachter + familie. Regardsless of het om foto's of drugs ging. Het slachtoffer was een rijkswachter, dat verzwaard de strafmaat. Beijer en andere verdachten hebben inderdaad weinig of niets in de weg gelegd gekregen tot vandaag toe. wat zegt dat over de majoor? Zou een afrekening uit het drugsmilieu (dus zonder politiek luik) tov een officier van rijkswacht, dan anders gestraft worden, lees lichter, dan een afrekening omwille van extreemrechts of pedofoto's?

Los staand van de majoor, daarom kunnen die foto's of video's wel bestaan hebben Bert, en bij meerdere personen. Waarom geloof jij in het algemeen het Bende van Nijvel-verhaal niet in balletten pistes als motief? Is dat zoveel ongeloofwaardiger dan extreem rechts, CIA en andere drugs- en wapenleveringen?

Hoe kom je in een logische redenering van roze balletten tot het overvallen van een Delhaize? De Bende van Nijvel-feiten passen veel beter in verschillende activiteiten van een aantal clans in de georganiseerde misdaad.

De getuigenissen over de minderjarigen en politici bij de roze balletten zijn trouwens achteraf terug ingetrokken, en werd toegegeven dat die escalatie er achteraf bijverteld geweest is om meer gewicht te geven aan de feiten in het Dossier Pinon. De initiële feiten (parenclubs) bleken blijkbaar niet voldoende om het goederecht over de kinderen te krijgen door vader Pinon.