1

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Met de recente discussie in de pers en op dit forum over het feit dat de Bende Van Nijvel volledig zou te verklaren zijn via het Berber/Marrokaanse politiek terrorisme van Belliraj, ben ik es op zoek gegaan in google images naar:

  • "Berber leather bag"

  • "Manouche leather bag"

  • "Gipsy leather bag"

  • "Munition leather bag"

En heb proberen het stiksel en de constructie te vergelijken.

Mijn enige conclusie die ik kon maken is  dat deze bewijsstukken het meest lijken op gewone munitie tassen en gordels zoals ze standaard gemaakt worden. Het stiksel, het bruin leder, de kinknagels ... allemaal standaard praktijk in het wapenmilieu.

De enige bemerking die ik zou willen geven: het gebruik van kinknagels is statistisch gezien iets explecieter aanwezig bij "Berber leather bag". Maar het veelvoudig gebruik van kinknagels in deze artisanale munitiehouders kan ook te wijten zijn aan het feit dat men ze extra wou verstevigen, of omdat dat sneller gaat dan stikken.

2

(292 replies, posted in Andere)

Ik heb me lang afgevraagd wie in koelen bloede kinderen kan neerschieten op een parking van Delhaize, terwijl men ze aankijkt, en als allereerste actie, VOOR men de overval binnen in de Delhaize doet. En met welk motief. Ik kwam telkens uit bij terroristische motieven. Eerst dacht ik aan extreem-rechts, maar daar past Delhaize niet in. Toen dacht ik aan extreem-links, omdat Delhaize wel de typische goto winkel is van de rijkere middenklasse (of zij die er dicht bij wonen ...). Maar extreem-links heeft altijd eerder politieke doelwitten aangevallen, en gebruikte typisch bommen.

De armere klasse in het criminele Marokaanse/Berber milieu die escaleert naar Moslimterrorisme sluit ik niet volledig uit. Het spoor rond het criminele Noord-Afrikaanse milieu, gemixt met de politieke-terreur is volgens mij wel een partiële match met de Bende van Nijvel-feiten. Maar het spoor van criminele clans uit het Manouche en Marokaanse milieu die in opdracht van de georganiseerde misdaad bezig zijn met een afpersingscampagne voor beschermgeld leek mij ook mogelijk.

Daarom deed ik even een neutrale test en zocht op "Berber leather bag", "Gipsy leather bag" en "Manouche leather bag" via Google Images, en keek wat het meest leek op de artisanale munitie houders qua stiksel en constructie ...

Het gevonden bewijsmateriaal » Forum

Voor ik mijn opinie erover geef, laat ik de leden van het forum ook zelf es deze test doen. Ik denk dat we discussie hierover best verderzetten onder bovenstaande post.

3

(14 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Zowel Ponsaers als Beijer claimen in hun respectievelijke boeken dat het om schulden ging ... Maar Georges Timmerman denkt er anders over. Uit Apache:

Diamantgate: De Libanese connectie (2)

Belangrijke Libanese diamantairs in Antwerpen zijn via familiebanden en zakelijke relaties nauw met elkaar verbonden. De sjiitische families Ahmad en Nassour bijvoorbeeld kunnen beschouwd worden als één grote clan, met steunpunten in de Antwerpse diamantwijk, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Deze clan pleegde een enorme oplichting bij de ABN Amro bank in Nederland en was ook betrokken bij staatsgrepen, corruptie, valsmunterij, handel in vals geld, wapenhandel, witwassen van drugsgeld en smokkel van bloeddiamant.

Een lid van de Ahmad-clan staat momenteel terecht voor het Antwerpse hof van beroep omwille van zijn rol in een grootschalige smokkel van diamant uit Brazilië naar Antwerpen. Een deel van die stenen, die met vervalste Kimberley-certificaten werden uitgevoerd, was afkomstig uit conflictgebieden in Afrika. Een ander lid van dezelfde clan nam in 1987 deel aan een mislukte staatsgreep in Sierra Leone, en moest daarom halsoverkop naar Antwerpen vluchten. In dat West-Afrikaanse land waren de Libanezen uit hun dominante positie in de diamanthandel verdrongen door Russische gangsters en Israëlische diamantiars. Twee jaar later werden andere leden van Ahmad-clan in Antwerpen het slachtoffer van een moordaanslag door Bouhouche en Beijer, mogelijk als vergelding voor de gebeurtenissen in Sierra Leone.

Lees verder op » www.apache.be

4

(292 replies, posted in Andere)

Heeft iemand trouwens het boek van Georges Timmerman over Belliraj al gelezen ? Ik ben er nog naar op zoek - digitaal of oldskool papier.

Ik ben trouwens wel geïnteresseerd wat zijn opinie is over deze Belliraj piste voor Bende van Nijvel - hij heeft immers het referentie werk over Belliraj geschreven. Hij is ook zeer vertrouwd met de feiten uit de loden jaren 80 - vandaar dat Beijer hem gekozen heeft om zijn boek te vertalen.

Imazibraine, heb jij connecties in die richting?

5

(292 replies, posted in Andere)

Django68 wrote:

De info komt van Bouten dus kunnen we niet echt zeker zijn. Misschien kan the End uitsluitsel brengen. Behalve bij Bouten vind ik ook nergens iets terug over een identificatieplaatje. Als het waar is is het zeer belangrijk.

Bij het lezen van Bouten zijn boeken ben ik meer en meer gaan beseffen vanwaar het grote budgettaire tekort vandaan komt in onze Belgische schatkist ...

Iedereen werkt gewoon voor staatsveiligheid !

Telkens hij een beschrijvende paragraaf eindigt over een persoon:

... en hij werkte ook voor staatsveiligheid,
of
... en hij was ook informant voor SDRA.

man man ...

Zijn eerste boek had als meerwaarde dat hij tientallen belangrijke personen aan het woord gelaten heeft. Als zijn neerslag dan ook waarheidsgetrouw was, hoor je tenminste de leugens van de geïnterviewde personen zelf.

Zijn laatste boek heb ik halverwege door het raam geflikkerd. Het papier was te hard voor het toilet.

6

(39 replies, posted in Politiek)

Kees BK wrote:

Gol vond de Belgische veiligheidsdiensten niet zo professioneel. Zeker minderwaardig aan zijn Mossad-vrienden. Het zou me niet verbazen dat hij deze buitenlandse dienst faciliteerde vanuit zijn kabinet. Hij had er zeker mee gescoord als hij het mysterie had opgelost onder zijn ministerschap van justitie en een eerste ministerschap vervolgens bijna voor de hand liggend. (Denk maar aan de populariteit van de politici - witte ridders na de Dutroux commissie.)

Een kennis zei me ooit “Belgische staatsveiligheid, meer dan nu en dan een rapportje schrijven doen die niet”. In vergelijking met de Mossad is dat inderdaad een groot verschil.

En als ze al es buitenshuis komen, slaan ze en mal figuur. Denk maar aan die karaktermoord op een Antwerps imam enkele jaren geleden in een Canvas-programma. En Raes zijn optreden voor de bendecommissie. En Smets zijn WNP infiltratie ... laat ons daar over zwijgen. wink Ik denk dat België de buitenlandse inlichtingendiensten idd zeer hard nodig heeft.

7

(292 replies, posted in Andere)

coconut wrote:

Allé, hier valt misschien een Nobelprijs mee te verdienen. Hoe groot is de kans dat er bij een overval van de Bende van Nijvel Berbers gesproken werd ? (Kees ? Bakerstreet ?) Zou ze groter zijn dan de kans dat er een coconut op je hoofd valt ? 

(Betrouwbaarder is Peter Barss, hoogleraar letselpreventie aan de universiteit van Queensland in Australië. In 1984 publiceerde hij het korte artikel Injuries due to Falling Coconuts, gebaseerd op vier jaar onderzoek in een ziekenhuis in Alotau, Nieuw-Guinea. Zeventien jaar later kreeg hij er in Cambridge alsnog een Ig Nobelprijs voor, een onderzoeksprijs met een knipoog.)

Als er Berbers of Arabisch werd gesproken dan is het volgens mij via ofwel
1) een bende uit het Noord-Afrikaanse criminele milieu in Belgie (vb El Bourajadji of Bouaroudj), en niet een politieke-terreur cel rond Belliraj.
2) een van zijn PDS zijn bendes uit de regio Marseille (die waar hij hoogstwaarschijnlijk geldtransporten mee overviel met behulp van een bazooka). Het Franse criminele milieu is veel agressiever (zoals BVN) Daar is ook nog veel meer Noord-Afrikaanse criminele activiteit in die periode.

De mediteraanse of Noord-Afrikaanse looks ...
Het zou dus kunnen ... maar volgens mij niet op basis van een politieke-terreur cel.

8

(292 replies, posted in Andere)

coconut wrote:

U vraagt, wij draaien Kees. Had een paar uren geleden iemand  die vraag al laten stellen aan de getuige.

Het is blijkbaar niet de enige keer dat wij simultaan denken. Of jij leest mee op mijn pc, met behulp van onzen Bert natuurlijk, ieder zijn specialisatie... lol

Wees gerust, ik lees niet mee op je pc. Die mesthoop op je Windows Desktop, daar vind zelfs een kat haar jongen niet in terug...
/s.

9

(292 replies, posted in Andere)

coconut wrote:

ja........dat Manouche was een verwensing , de ergste die je aan een zigeuner kan geven . Vrij vertaald ; je neukt de doden

‘Te dab termune boie’ – iets in die aard.

"Het trof wel dat twee getuigen die Johnny herkenden, zeiden dat ‘hun schutter’ dikker was: De Staerke was op het moment van de confrontatie vermagerd door zijn hongerstaking. Een van de getuigen was speciaal. Begin 1989 kwam boven water dat iemand tijdens de raid in Aalst woorden in het Manoesj zou hebben opgevangen. ‘Te dab termune boie’ – iets in die aard. De speurders waren geïntrigeerd. Als die zin werd uitgesproken, dan hadden een of twee mensen elkaar tijdens die schietpartij herkend: een Manoesj die kwam winkelen, en een Manoesj die schoot."

Staat hier ergens op het forum onder Rommelaert denk ik

het staat onder Philippe De Staerke: https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 130#p53130

Dat is het verhaal van Jef de zigeuner, aka Jozef De Jonghe. Hij staat zelf op een pv van 20/11/1985 als verdachte door een herkenning van een robotfoto. In 1989 is hij pas aangifte gaan doen van zijn herkenning van PDS in Aalst.

10

(292 replies, posted in Andere)

coconut wrote:

Tiens............heeft je alias hier wat te maken met "De Imazighen "
Imazi   en dan braine van Braine-Le-Comte . Er is dus voor alles een uitleg mogelijk. ( zal wel te ver gezocht zijn zeker)

De Imazighen
(enk; Amazigh) of Berbers zijn te onderscheiden in 3 hoofdgroepen die wonen in 3 regio's;

Riffi - Berbers van het Rifgebergte in het Noorden. Zij spreken het Tarifit. In Nederland komen de meeste Marokkanen hier vandaan.

Tamazight - Gesproken door zij die wonen vaak in de midden- en hoge Atlas en in de woestijngebieden.

Soussi - Wonen voornamelijk ten zuiden van de Atlas in het Souss gebied wat overigens behoorlijk vruchtbaar is (dit gebied was zover van het kerngebied van de Arabieren dat de Berbers zich hier met meer succes konden verzetten en/of konden terugkomen. Zij spreken het Tashelhut of Schleuh.

Is er effectief Berbers of Arabisch gesproken tussen de uitvoerders of is dat enkel de indruk van een of meerdere getuigen. Een doorsnee getuige hoort het verschil niet tussen Berbers, Arabish ... of Manouche.  Behalve de getuige in Aalst uit het Manouche milieu... die wel zeker van zijn stuk was over de roots van een van de daders.