121

(77 replies, posted in Speurders)

beginner wrote:

In Dendermonde is heel goed werk verricht, maar tegelijkertijd stinkt daar ook iets...blij dat dit ook eens wordt geschreven

Dag beginner, kan/wil je eens omschrijven wat je vindt dat de Deltacel aan "heel goed werk" verricht heeft en wat je vermoeden is waar het daar stinkt? Nogal tweemaal een vage omschrijving...

122

(66 replies, posted in Andere Personen)

Django68 wrote:

Blijkt ook dat The end relevante informatie heeft

Dat was al erg snel duidelijk. Maar hij is niet de enigste. En uiteraard kan ook hij er niet vrijuit citeren natuurlijk. Spitsroeden lopen dus, op een bepaalde stijl die niet iedereen kon waarderen... Misschien dat Ben hem (ooit) opnieuw toegang geeft, en als hij dat ook wil, dat hij hier terug present is... Allicht neemt hij hier nog af en toe een kijkje...

Wat mij betreft - maar het hangt natuurlijk niet van mij af - is hij (opnieuw) welkom, zoals iedereen welkom blijft (wat mij betreft) zolang inhoud primeert op vorm en er niet teveel op de pianist wordt euhm gespeeld.

Django68 wrote:

Maar ik kan er toch niet bij dat Grandjean nier meer is dan een voetnoot in het dossier. Het zou ook kunnen dat de organisatie die achter de bende zit, ik denk hierbij aan de staatsveiligheid, bewust sporen heeft gecreeërd naar extreem rechts. Paul Ponsaers schrijft ook iets dergelijks: dat van bij de overval op Dekaise veel moeite werd gedaan om het spoor naar extreem rechts te leiden

Acke, Romelaert, cookie, noem ze maar op... ze wisten dat er meer is. De wonderbaarlijke gemanupileerde vondst in Ronquières dient voor afleiding... weg van het juiste spoor. De bewijsstukken waren zodanig over de zakken verdeeld dat je slechts 1 zak hoefde te vinden om de puzzel te kunnen leggen naar de Bende Van Nijvel. De verkeerde puzzel dus.

Het is ondermeer door deze vondst dat bepaalde misdrijven aan de Bende Van Nijvel werden/worden toegeschreven, terwijl andere zaken niet (mogen) gekoppeld worden... de moordaanslag op Vernaillen bijvoorbeeld of de geslaagde moord op Mendez. Maar ik val/we vallen in een herhaling van een herhaling van een herhaling van een herhaling van een ...

En inderdaad Django68, zoals je dus terecht opmerkt,... niet alleen bepaalde daden maar ook bepaalde personen.

Uit het niks kwam Bouten met een Roger Beuckels af, uit het niks deed het parket opeens DNA onderzoek naar Dieter Ludwig, op fora lees je amper iets over Luciano Ludwig Bender en wordt er een verkeerde foto aan hem gekoppeld en wie kent er de blonde reus N.A. die z'n slachtoffers graag martelde voor hen af te maken voor amper wat buit, terwijl hij toch misdrijven beging met eerder vaak genoemde namen op dit en andere fora in verband met de Bende van Nijvel?

Dat de Bende Van Nijvel of de organisatie erachter bewust sporen heeft gecreëerd om af te leiden van de waarheid (daden en uitvoerders) staat onomstotelijk vast.

123

(18 replies, posted in Bende Haemers)

Nog iemand die niks (meer) te vertellen had...

124

(66 replies, posted in Andere Personen)

Mhja, indicatief zijn er toch genoeg signalen dat er gangsters klappen moesten vangen en anderen al die jaren in de achtergrond konden blijven staan daardoor. Johnny Philippe De Staerke als mooi voorbeeld, vraag blijft... bewust of onbewust?

On topic: Bernard Grandjean... Bernard Legrand... opvallende spoonerisme... maar inderdaad ... kan het hier over 1 dezelfde persoon gaan zoals ook R.N. voor verschillende personen reeds gebruikt werd in de context van de "Bende Van Nijvel'? En bij uitbreiding... Colonel Rémy is ook nooit ver weg bij verwijzingen naar deze Bernard Grandjean...

125

(88 replies, posted in Algemeen)

Speelde zonet op radio 1;
https://i.ibb.co/Js8vbGL/Schermafbeelding-2021-05-01-om-00-44-55.png

Madou - Ronquières

https://www.youtube.com/watch?v=G_55hx810e0

126

(252 replies, posted in Hypotheses)

Ter info, we krijgen geen beeld te zien van dit naamplaatje...
... maar allicht ziet het er zo ongeveer uit:

https://i.ibb.co/pwN3Qq7/Voorbeeld-naamplaatje-Grandjean-Bernard.jpg

Er staan gegevens online van twee personen met dezelfde naam.
Als iemand zeker is van zijn stuk dan kan hij/zij de juiste link, na verificatie, hier natuurlijk altijd online zetten van dé Bernard Grandjean wiens naamplaatje in het bos gevonden werd...

127

(252 replies, posted in Hypotheses)

Nog even deze post in herinnering brengen:

the end wrote:
imazibraine wrote:

Latinus is geboren in 1950. Hij was in die periode 33 jaar oud. Een identiteitsplaatje zal hij dus niet gehad hebben.

Latinus had heel zeker een plaatje! Bernard Grandjean had ook een plaatje.Je bedenkleningen over het plaatje kloppen niet. Leeftijd of beroep doen er niet toe.

imazibraine wrote:

Is er eigenlijk wel een bewijs dat dat plaatje bestaat?

Het identiteitsplaatje is samen met vele andere dingen iets dat men uit beeld houd. Wat er ook uit beeld gehouden wordt zijn de contacten van Moyen ivm de bende, de rol van Baugniet, de buitenlandse spionnen die overvloedig in het dossier aanwezig zijn. Van voorgenoemde feiten bestaan er documenten met namen en plaatsen die buiten het bestaand dossier gehouden worden. Ooit al lijsten van schaduwopdrachten van de staatsveiligheid gezien ivm de bende? Wel ze bestaan en werden gedaan.

Zo zijn er tal van zaken die uit beeld gehouden (moeten) worden.
De tweede foto van de man met de Franchi SPAS-12 om maar iets te noemen...

128

(252 replies, posted in Hypotheses)

Dus in plaats van (de-door-J.D.’s-genoemde-initialen):

A.V., W.D., T.S, J.P.F. en I.R.

A.R., C.D., M.B.,F.A., P.V., M.L, L.D, R.B?

Wordt een echt woordspelletje zo.
Ik waag mij er verder -voorlopig- niet meer aan…

129

(32 replies, posted in Andere Personen)

Asjemenou en co, er is in 2021 nog niks veranderd, wat maakt dat zij die meer weten eindelijk zouden gaan praten. Zelfs de spijtoptantenregeling ten spijt (die Geens speciaal voor dit dossier opgesteld heeft). En "wij" weten welke mensen meer weten.

Waarom zou (bijvoorbeeld de door jou aangehaalde) Beijer nu opeens wel licht in de duisternis willen brengen? "Respect" staat niet in zijn woordenboek. "Zelfrespect" ook niet.

Elvire Cochet is in 2018 overleden, Beijer heeft de kans tot spreken ook toen gemist. Hij heeft al zoveel kansen gehad tot spreken. Het is overigens zeer naïef om te denken dat geld daar mogelijk verandering in zou kunnen brengen.

130

(252 replies, posted in Hypotheses)

Bedankt imazibraine voor die goed gedocumenteerde duiding.
Ik hoop dat de CWB geen "Si on me laisse faire!"-gevoel krijgt en tot op het bot durft en mag gaan.
Maar zoals zovelen, vrees ik ervoor... 
... mogelijk wacht men de dood af van alle inmiddels gekende uitvoerders zodat niemand nog hogerop kan of durft te gaan.