1

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Der lachende Mann/The Laughing Man – Bekenntnisse eines Mörders (GDR, 1966 - ENGLISH SUBTITLES)

» YouTube

2

(147 replies, posted in Afpersing)

club_le-happy-few wrote:

Is dit correct? Ik moet ook terugdenken aan het verhaal van JP Van Rossem over Don Felix:

Le Clercq woonde (voor zijn vertrek naar de VS) in Tervuren, in de Karel van Lorreinenlaan op nummer 19 en was dus een buur van Felix Przedborski op nummer 13.”

Is correct.

3

(412 replies, posted in Plaatsen)

Naar mijn mening denk ik best dat we terug naar het onderzoek van de heer Jean-Philippe Görtz gaan. Wat is daarover geweten (buiten de paar namen ivm moord op autohandelaar)? Weinig over deze persoon te vinden. Enkele keren vermeld door Douglas De Coninck en HIPA.

Merovinger wrote:

Van de Steen: “Luister, laten we nu eens niet in raadseltjes spreken. Jean-Philippe Görtz is een van die speurders die sinds de jaren 80 al drie keer uit het onderzoek is gewerkt, en drie keer is teruggekeerd. Hij had in 1987 al de eerste Bende-raid zo goed als opgehelderd, de overval op wapenhandel Dekaise, maar werd van de zaak gehaald. Ik ontmoette hem twee jaar geleden bij de politie in Aalst. Hij zat daar, er lagen allemaal fardes. Hij toonde mij de lijkfoto’s van Bonkoffsky. Een uitgemergelde hond, precies, in zijn zetel. Deze keer, zei hij, deze keer zijn we 99 procent zeker. Het klopte allemaal. En wat gebeurde er enkele maanden later? Görtz viel op geen enkele manier nog te bereiken. Hij zat thuis.”

Merovinger wrote:

Dat gebeurde door Troch en zijn mensen uit het onderzoek te gooien. Het laatste wat we van Gortz hoorden, was dat hij met een burn-out thuis zat en weldra met pensioen gaat.

4

(412 replies, posted in Plaatsen)

Ben wrote:

Je tenais à vous expliquer que j’ai appris le 5 janvier 1987, si ma mémoire me sert, du commissaire Goertz, que j’avais logé dans mon magasin les tueurs du Brabant Wallon.

Zou het kunnen dat Görtz dacht (zoals iedereen toen) Bende De Staerke = Bende van Nijvel.

5

(412 replies, posted in Plaatsen)

Haemers en Tyack woonden in die tijd in Lasne.

6

(412 replies, posted in Plaatsen)

Bedankt Ruf en Ben voor de duidelijkheid! We zijn ineens al een stap verder ...

7

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Meer info over deze persoon » Forum

8

(412 replies, posted in Plaatsen)

Voor mij is er nog steeds een beetje verwarring.

Werd dezelfde loods voor beide gevallen gebruikt, dus voor de auto's te demonteren en de vergaderingen van de politici? Zou dit niet kunnen gaan over 2 verschillende periodes, die elkaar misschien overlappen? Dat de loods eerst werd gehuurd door gangsters en later door die politici? Heet het één wel met het ander te maken?

De enigen die hierop antwoord kunnen geven zijn naar mijn mening HIPA en de zoon van de heer Desmet.

9

(412 replies, posted in Plaatsen)

finn wrote:

Die loods is een klein gebouw hé, veel auto's om motoren de demonteren konden daar niet in. Dat was geen garage hé. Ik weet niet of er toen in de straat al een tweedehands garagist aanwezig was, later wel, alsook de zetel van de firma die nummerplaten maakte in Brussel.

Ik bedoelde eigenlijk hetzelfde finn. De enige loods die groot genoeg was, is deze: Eikenlaan 51 [Google Maps]. Waarmee ik enkel wou aantonen dat het verhaal van Coconut (ivm met het demonteren enz.) naar mijn menig in die loods kon plaats vinden (groot genoeg). De loods van de heer Desmet is iets verder op het Nr 36, dit adres werd via Les Tueries bekend gemaakt zoals Ruf aanhaalde (Zie Post 24 op pag 3).

10

(412 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

Indien ik goed ben ingelicht was dit net de activiteit of hoofdactiviteit die in die loods plaatsgreep. Het demonteren van wagens en zelfs uitvoer van stukken naar het buitenland. Er is zelfs sprake van een dubbeldekker vol motoren. (Ik leg er wel de nadruk op dat ik dit gehoord heb via een man die een aantal mensen uit de buurt is gaan ondervragen. Het was een man die beweerde een dader te kennen. Een totaal onbekende naam trouwens. En de man wenste totaal anoniem te blijven. Al vermoeden wij dat hij op het forum zit.)

Finn, indien ik me niet vergis heb je hier ooit gezegd dat je een deel van je jeugd vlak in de buurt van de loods zat. Jij moet dus beslist een aantal mensen kennen die dit zouden kunnen bevestigen of ontkennen. Heb jij al ooit rondvraag gedaan in de buurt ivm de activiteiten die mogelijks in de garage gebeurden en die dus zichtbaar waren voor de buurt.

Nog iets. Zijn de mensen uit de buurt van de loods ooit ondervraagd? En indien ja, door wie. Dendermonde of ... Ik heb het al benadrukt, het zijn alleen de mensen uit Overijse zelf die ons kunnen helpen bij deze vragen.

Beste Coconut, ik denk dat dit gaat over de loods op de Eikenlaan 51 [Google Maps], waar nu Freiji Cars is gevestigd. Hier werd aan auto's en denk zelfs bussen gewerkt. (Zeker eind jaren '80, begin jaren '90.) Een vriend van mijn vader heeft er gewerkt. Ik begin nu pas te beseffen dat ik de omgeving wel ken. Als jobstudent, bij een tuinier, kwam ik langs bij Vera (tuinbedrijf) naast de woning van de heer Desmet en vanaf begin jaren '80 haalden we onze druiven op de Koedalstraat (iets lager). Daarom ook dat ik meer wil te weten komen over dit verhaal en de loods.