11

(27 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

In bijlage 3 van het verslag van de Tweede Bendecommissie staat een kleine passage over een schietclub in Overijse:

Desalniettemin nam men de moeite om te praten over een evaluatieverslag van de pistes en taken die in overweging moeten worden genomen in het kader van het dossier over de Bende van Nijvel dat was vervaardigd door J. Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel. Dit rapport werd begin juni overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons. Het telt twee pagina's:

"(...) Misschien kunnen we wijzen op de activiteiten van de genaamde (...), die geregeld de schietclub van Overijse bezocht en waarschijnlijk heeft gesleuteld aan de Colt.45 ESSEX Corporation-pistolen, die werden teruggevonden in het bezit van WNP en van de bende Haemers.

Beste finn, weet jij soms iets meer over deze schietclub? Ik denk dat deze zich bevond in Eizer, op de Horenberg, helemaal boven.

12

(23 replies, posted in 1982)

Alvast bedankt voor deze info finn, zou het kunnen dat het gaat over de villa van de Brusselse advocaat Philippe Lebrun?

Charlie De Pauw: promoteur

"Il ne faut pas tuer le riche sinon le pauvre meure"... c’est l’une des citations qu’égrène au cours de cette rencontre, Charlie De Pauw, promoteur immobilier, bâtisseur du très décrié World Trade Center de Bruxelles. Parti de rien, mais, en 1983, homme d’affaires comblé…

» www.sonuma.be (6/5/1983 - 21 min)

14

(412 replies, posted in Plaatsen)

Beste FreCR, ik ben het volledig met je eens, het is door elkaar (soms) kleine dingen te laten weten, waardoor iedereen mee kan zoeken en nieuwe dingen kan aanbrengen.

Je hebt inderdaad de moeite genomen om beide adressen te controleren, had ik eerdere posts beter gelezen, dan was ik waarschijnlijk tot dezelfde conclusie gekomen. (zie post HIPA)

HIPA wrote:

Oude man spreekt van een loods achter zijn huis met gezamenlijke inrit. Loods was van zijn vader die het verhuurde als aanvulling van zijn pensioen. Deze foto staat loods aan de straat, adres klopt thans

Maar dankzij jou werd dit veel duidelijker, aan de hand van de luchtfoto. Waarvoor dank! Dus blijf zo verder doen. smile

15

(412 replies, posted in Plaatsen)

Dat begrijp ik ook wel smile, sorry voor de verkeerde woordkeuze, ik weet hoe zo'n put er uit ziet, mijn buren hebben altijd serres gehad. Ik blijf het toch nog altijd vreemd vinden dat men die achterbank in z'n geheel heeft gedumpt en niet in stukken heeft gezaagd.

16

(202 replies, posted in Andere Personen)

Het was Nitelet die dit zelf verklaarde (Hoeilaart). Je laat uitschijnen dat Geens zelf ter plaatse is geweest? (Niet slecht bedoeld hè.) Het kan dat Nitelet zich heeft vergist, daar dacht ik ook heel ff aan, maar ik denk dat hij hiervoor de streek te goed kende. Het punt blijft, wat is de verbinding Nitelet met de loods? Dat hij in die periode de Familie De Staerke kende, dit staat vast.

Voor de rest?

17

(412 replies, posted in Plaatsen)

Met alle respect maar iedereen zit achter die waterput te zoeken op dezelfde plaats als de loods, ik wacht nog altijd op de bevestiging, waarmee men Nitelet kan linken aan deze loods of omgeving. De waterput bevind zich in Hoeilaart, nu is het wel zo dat de grens met Hoeilaart niet zo ver is. Voor mij is dit een beetje "too good to be true" maar dit is natuurlijk mijn mening.

Dossier noir - Affaire Haemers: Fortune de braqueurs

Emission de 2007. Haemers et sa bande enlèvent Paul Van den Boeynants, le 14 janvier 1989, dans son garage et le séquestrent durant un mois dans une villa du Touquet dans le nord de la France. Ils font croire à un enlèvement politique en se faisant passer pour la "Brigade Socialiste Révolutionnaire" (BSR, comme l'appellation de l'ancienne unité de la gendarmerie belge). Mais c'est bien à la suite du versement d'une rançon estimée à 63 millions de francs belges (1,5 million d'euros) qu'ils le libèrent le 13 février 1989, sain et sauf, aux abords de la gare de Tournai.

Patrick Haemers rêvait de belles filles, de belles voitures et d'argent facile. Beau gosse, issu d'un milieu aisé, il n'imaginait pas travailler dans un bureau. Il se lance alors dans une carrière de braqueur. Hold-up, prise d'otages, attaques de fourgons postaux, il empoche des millions. "Un travail dangereux", disait-il. Avant chaque opération, son épouse Denise Tyack "craignait pour la vie de son mari". Propos cyniques puisque ces attaques laisseront au moins trois morts et de nombreux blessés parmi les convoyeurs. Pour mener à bien ces actions, Patrick Haemers s'est constitué un cercle d'amis. Philippe Lacroix, Marc Van Dam, Basri Bajrami, Robert Darville, pour ne citer que les plus proches...

Journaliste présentateur: Malika Attar

Via Sonuma (wel nog maar 1 dag mogelijk, maar betere kwaliteit) » www.rtbf.be

Via YouTube ( Merci à Jean Hervé) » YouTube

19

(202 replies, posted in Andere Personen)

Bedankt FreCR, misschien had ik het beter ook zo gedaan, via het bevolkingsregister. smile Indien het gaat om 5 personen, dan is wel degelijk deze familie, vader en 4 kinderen met deze familienaam.

20

(202 replies, posted in Andere Personen)

Reneke wrote:

Eén van de huurders van de loods zou Lucas Mouzelard geweest zijn. Ik denk dat het die is, die tegenwoordig nog werkt als zelfstandig electricien in Overijse.

Beste Reneke, ik heb een beetje zitten zoeken. Indien het deze familie is, zal het eerder z'n vader zijn. Ik zeg dan wel indien. Je kan een stamboom terugvinden, de broers en zussen zijn vrij jong (in de 20 ong) Maar hoeveel mensen met deze naam wonen er in Overijse ? In eerdere artikels/posts staat telkens de familienaam, nooit een voornaam. Indien we de voornaam terugvinden zitten we al een stap verder. Klein voorbeeldje, ik ben van Tervuren en in Overijse en Hoeilaart wonen veel mensen met dezelfde familienaam als ik, maar geen enkele familie van mij.

coconut wrote:

Nog een zeer belangrijke vraag vergeten te stellen, hoe geraakt Nitelet van een verdachte voor Delta naar een "bevoorrechte getuige " voor Charleroi.

Het enige dat ik er over vond was dit:

De nieuwe Bendecel beschouwt Nitelet ondertussen als een bevoorrechte getuige, want door zijn relaties met de clan-De Staerke kon hij beslist meer weten over wat zich tijdens de loden jaren tachtig in Waals-Brabant afspeelde.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten