41

(125 replies, posted in Plaatsen)

Het komt niet vaak voor in de beschikbare lectuur aangezien er geen overvloed aan bewijsmateriaal is, toch wordt er gezegd dat er in opdracht van Bouhouche binnen de WNP geselecteerd werd. Zoals jullie zelf aangeven was cafe de pomp (is nu een appartement complex, rij er bijna elke week voorbij), een broeikas van extreem rechtse figuren waaronder er WNP militanten rondliepen.

Mijn idee zegt dat Bouhouche - Beijer - Mendez op informatie zijn gestoten van een nieuw ontwikkelde geluidsdemper welke Dekaise had ontwikkeld (via welk kanaal is een andere discussie). Op zijn beurt heeft Bouhouche contact gelegd met Willy Van Custsem welke op zijn beurt 2 andere extreem rechtse personen heeft aangesproken (Vandeuren met zekerheid, Baugniet misschien).

Deze 3 laatste leden hebben de eigenlijke overval uitgevoerd (het amateuristische niveau valt er zeker uit af te leiden), terwijl Bouhouche, Beijer & Mendez in de auto op afstand alles hebben gevolgd.

Deze opstelling kan verklaren hoe Bouhouche nadien is herkend als een schutter langs de snelweg, en het andere trio nummerplaten vervangen hebben.

Heeft Vandeuren de wapens nadien naar parking beau site ondergebracht, om vervolgens er eentje te ontvreemden? De Pomp als bewaarplaats lijkt me onzinnig, deze was bekend voor extreem rechtse figuren & zware jongens. Parking Beau Site was op dat moment veilig en bereikbaar zonder door iemand herkend te worden.

42

(17 replies, posted in Robotfoto's)

Op het forum bij de franstalige collega's denkt men aan Jean Pierre Cherid » tueriesdubrabant.1fr1.net

Uiterlijk is er zeker een gelijkenis, enkel probeer ik het eerder binnen onze landgrenzen te zoeken.

43

(7 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Naast vertrouwenspersoon van Bouhouche en Weykamp was deze lid van de PPCB en van Target 121. Een wapen dat behoorde tot een lot dat door FN zou geleverd worden aan Guatemala, maar werd geannuleerd, werd ontvreemd door Juan Mendez en later teruggevonden bij ene Willy Claes. Claes verklaart dat hij dit wapen kocht van Gondry, die op zijn beurt beweert dat hij handelde in opdracht van Bouhouche.

  • Gondry: link met bouhouche als vertrouwenspersoon (kleine handel in wapens), mogelijk betrokken bij ombouwen van VW (GTI)

  • Juan Mendez: link met Bouhouche als zakenpartner voor grotere wapen handel.

  • Bouhouche: zijn werkterrein lijkt me op het eerste zicht te beperken tot het Brusselse waar hij de plaatselijke fraudeurs, criminelen kent en eventueel bescherming kan bieden.

44

(19 replies, posted in Andere)

Weet er iemand van de leden welke immoreus deze bouw mocht voltooien? Het zal toch geen pauwke zijn?

45

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Op de eerste plaats durf ik te stellen dat Vanden Boeynants van alle markten thuis was, zolang hij er een aardige cent mee verdienen kon. Met de bedoeling van een afpersbare koning op de troon te krijgen zal hij zijn mosterd bij de Mossad gaan halen zijn ten tijden van het Eurosystems-dossier (afpersing van seksuele uitspattingen). Wat ik echter wel denk is dat dit nadien ontspoord is ten tijden van de roze balletten naar een meer extreme versie waarin minderjarigen voorkwamen (daar zie ik hem geen pion in, hij had tenslotte zelf kinderen).

Een buitenlands moordteam zie ik persoonlijk niet meteen op de proppen komen. Wel een CIA dat een netwerk begint op te bouwen om een strategie van de spanning te ontwikkelen naar de nood van de plaatsing van raketten en zéker meer blauw op straat om KGB pionnen te ontmaskeren. De aanslagen hebben zich steeds rond manifestaties rond raketten geplaatst, en de laatste recht in de verkiezingsstrijd.

Waarom supermarkten? Tjah, misschien kwam er wel iemand bij Bouhouche als pion uit en zag deze dat hij reeds een persoonlijk plan had uitgedokterd dat ze konden gebruiken.

46

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Bij mijn weten heeft Burberry steeds een geruit motief aan de binnenzijde... dit zie ik hier niet voorkomen.

47

(7 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Aubanel wrote:

Zou het kunnen dat deze René Gondry de bewuste getuige (met daderkennis?) was over wie Hilde Geens het heeft in haar boek? Gondry blijkt technicus in VW geweest te zijn (vgl. Geens p. 189 e.v.), en is minstens een kennis van de anderen op de foto: Bouhouche, Weykamp, ...

Verwijs je met de bewuste getuige (VW technicus) naar het verhaal van de achterbank te Beersel? Het verhaal blijf ik vreemd vinden omdat niemand over deze achterbank is 'gestruikeld' tussen de 2 weken van de overval te Beersel & de effectieve in beslagname door de ordediensten.

48

(76 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Helemaal akkoord mee, Aubanel. De jaren voorafgaand op de Bende van Nijvel tonen aan dat er heel wat overvallen plaatsvonden om een kapitaal op te bouwen. Zelf stel ik mezelf de vraag of er op dit moment reeds een pre-bende-agenda op tafel lag die wapens en geld was aan het vergaren voor een groter doel, de eigenlijke bende. Wist Bouhouche toen al wat er in de toekomst op de agenda stond? Of is men nadien op Bouhouche zijn plan (afpersing van supermarktketens, huren van garages & appartementen) verder gaan borduren omdat dit toch al uitgewerkt was, enkel iets gewelddadiger gemaakt.

49

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Met betrekking tot de mogelijke link tussen VDB en de Bende van Nijvel stel ik me soms ernstige vragen. De posts van het laatste jaar op dit forum tonen aan dat wij meer en meer naar de piste van een organisatie denken waaruit beroep gedaan werd op 'tijdelijke uitvoerders'. Dan stel ik mezelf de vraag tot in hoeverre VDB hierin betrokken was.

Zelf durf ik te zeggen dat VDB goed wist hoe de vork aan de steel zat, hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een Amerikaanse agenda / invloed (details & uitvoerders zal hij niet geweten hebben). Mogelijk wist hij dat hij in dit geval hier niets kon aan veranderen, dit ging plaatsvinden - dat hij verzet bood of niet. Zakenman zijnde heeft hij dit zijn beloop laten gaan in overeenkomst dat er voor zijn  louche praktijken deuren werden geopend. Zeker nu zijn politieke onschendbaarheid tot een einde ging komen.

Het feit dat meerdere ministers hiervan geprofiteerd hebben, is de reden waarom dit niet mag uitkomen naar het publiek. De ontvoering door Haemers was volgens mij opgezet spel om hem in een slachtofferrol te werpen omdat het mogelijks te heet onder zijn voeten begon te worden.

50

(76 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Van waar Bouhouche het geld haalde om zijn garageboxen en appartementen te huren. Met zijn BOB-loon zal dit niet gelukt zijn.