1

(112 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Onder de zoekterm DEA Belgium waren (of zijn) er heel wat interessante dossiers te raadplegen waarin Aalst duidelijk aan bod komt.

2

(112 replies, posted in Onderzoeksdaden)

HIPA wrote:

Iemand saboteert de boel constant. Wat bij mij de doorslag gaf was dat mijn getuigenis in mijn gezicht ontkracht werd. De afgezaagde tweeloop (Faul) die op mij schoot zou een hersenspinsel zijn van mezelf. Volgens hen heeft nooit zo een wapen op mij geschoten. Vreemd aangezien ik het in detail beschreef en dit voor men het uit het kanaal haalde, ik ben waarschijnlijk helderziend.

De tweed hebben ze mijn kogels die in een potje zaten meegenomen, men beloofde mij teruggave. Later waren ze vernietigd door te analyseren. Ook daar heb ik geen bewijs meer van. Allemaal en altijd is alles toevallig en niet te traceren. Degene die onderzoek deden waren voor 80% altijd afkomstig van de de toenmalige Rijkswacht. Ik geloof wel in de goede bedoelingen van Cappelle, maar iemand bespeeld haar zoals een piano, mijn gevoel.

Wat ik mij ook afvraag; waarom mag de Faul absoluut niet gelinkt worden met Aalst?

Het bewust stelen van de Faul moet gezien worden als een boodschap naar de illegale draaischijf van wapenhandel in Belgie. Deze illegale (embargo) wapenhandel is de reden waarom het dossier Mendez niet gelinkt mag worden. Naast alle andere wandaden van de bende is dossier het 'heetste' dossier met de meest mogelijke nevenschade.

Na het VS bezoek van 'toenmalige rijkswachters' op uitnodiging van de CIA is kort nadien de eerste DEA pion in Aalst geplaatst, de laatste (en nog in leven) Pion kan heel makkelijk op wikileaks teruggevonden worden.

Aalst draait in mijn ogen enkel om de draaischijf van wapens vs drugs toegedekt te houden.

3

(263 replies, posted in 1982)

Het lijkt me interessant om de vingerafdrukken van de telefooncel te Maubeuge opnieuw door de database te laten lopen. Dit is éénmaal gebeurd enkele weken na het feit, de beschikbare database op vandaag zal net iets grote zijn ...

4

(154 replies, posted in Hypotheses)

Met grote teleurstelling lees ik de afgelopen weken hoe dit forum vervuild wordt.
Met pijn in het hart lees ik hoe de feiten plaats ruimen voor persoonlijke vetes.
Met afschuw lees ik hoe gewardeerde forumleden die talloze bijdrage geleverd hebben in een hoekje geduwd worden.

Ik draag op dagen zoals deze een hart toe aan nabestaanden die deze gesprekken op het forum volgen.

5

(1,070 replies, posted in 1983)

Welk forumlid kan de PDF file , onderaan het artikel, openen?
https://pnws.be/fourez-en-dewit-geen-to … an-nijvel/

Ik krijg dit niet vergroot en lijkt op een pagina uit een dossier.
Hopelijk vermeld dit inderdaad dat de eerste golf tot doel had om vervelende getuigen uit te schakelen.
Dit brengt dat zoals ik al lang vermoed een heel ander licht.

Grtn
Witse

6

(1,070 replies, posted in 1983)

Het koppel Jacques Fourez en Elise Dewitwerd in de nacht van 16 op 17 september 1983 vermoord, achteraan het filiaal van Colruyt in Nijvel. 

Fourez was een vastgoedpromotor uitde kringen van VdB.  De oprichtingsakte van zijn bedrijf was opgesteld door notaris Lefère,wiens zoon in 1983 was aangehouden op beschuldiging van oplichting en misbruik van vertrouwen. De notaris was in Brussel een tijdlang schepen van Openbare Werken en was dus op de hoogte van de grote bouwprojecten in en rond de hoofdstad. 

Dat was ook Elise Dewit, die voor de notaris had gewerkt. Fourez en Dewit wilden een paar honderd miljoenfrank investeren in een terrein in Wallonië. Ze hadden vernomen dat er plannen waren om de terreinen te onteigen voor een opslagplaats voor nucleair materiaal.

Een andere bron heeft het over hun kennis over de gewestplannen die in de maak waren. Het terrein dat ze op het oog hadden, had te maken met de geplande aanleg van de kruisrakettenbasis in Florennes. Net als vele leden van de jetset, ging het koppel geregeld over de vloer in het restaurant van Jacques Van Camp.  Van Camp werd vermoord, twee weken na Fourez en Dewit. 

In een aantal gerechtelijke documenten staat te lezen dat Dewit, Fourez en Van Camp zelf ook hebben deelgenomen aan de roze balletten.
En wat vond de parlementaire commissie van de uiteenzetting van Godbille? Haar verslag:“In de mate dat deze visie een op ervaring gestoelde oproep vormt om een gedegen studie te maken van eigentijdse vormen van georganiseerde misdaad, kan zij eventueel worden gehonoreerd.”Godbille had graag de opdracht gekregen om die studie uit te voeren. Die opdracht kreeg hij niet...

7

(25 replies, posted in Speurders)

Het is Goffinon die voor commandant Francois (NDB) in de bres springt wanneer hij de teugels verliest en half in de misdaad staat.

8

(25 replies, posted in Speurders)

Volgens Hilde Geens is het Guy Goffinon die Francois Raes eist om het dossier tegen het franse koningshuis (drugs) in te leveren.
Wanneer nadien de BOB Francois Raes vraagt om het dossier over SAC opnieuw naar boven te halen, is dit verdwenen.

9

(2 replies, posted in Bende Farcy)

Eric D komt inderdaad aan bod in het boek 'het complot van de stilte' van Hilde Geens als tipgever voor de jaguar affaire , deze zorgt voor het oprollen van de french connection.

10

(10 replies, posted in Staatsveiligheid)

cava docteur ? ....