1

(46 replies, posted in Bibliografie)

Laure wrote:
KableW wrote:

Die rel en grap vn xander De Rycke is mij onbekend. waarover ging dat juist?

Als ik mij goed herinner gaat dat om zijn laatste HHVB, waar hij 'Niet Schieten' behandeld en hij iets zegt in de trant van "is het een vliegtuig? is het een vogel? Nee dat is het niet, het is Mega Toby die ge in zijn bakkes schiet" Omdat Louis Talpe de vader van David speelt? Je kan hier meer over lezen in dit topic: Humor. En ook de volledige HHVB staat op Youtube. Niet de beste grap van Xander, maar ik denk oprecht dat hij hier niks slecht in de zin had. (En zeker niet op de man wou spelen, maar echt op de film)

Over dat schot, als David dit echt heeft gezegd op één van zijn lezingen, wie zijn wij dan om dat in twijfel te trekken? Ik vermoed dat hij wel inzage zal gekregen hebben in de autopsieverslagen van zijn ouders en zus, toch? Of ben ik hier verkeerd in?

Helemaal correct Laure smile Het is inderdaad niet de beste grap van Xander.
Echter is de bende van nijvel voor veel personen een ver van mijn bed show, want natuurlijk hier op het forum anders ligt.
De podcast van de volksjury vind ik een goed initiatief.
Ok, er wordt niet diep ingegaan op bepaalde topics of er ontbreken zelf enkele die in onze ogen van groot belang zijn.
Maar kijk eerder naar het effect van deze podcast, het forum is intussen enkele gebruikers rijker.
Vergeet niet hoe we zelf waren toen we de eerste maal op forum bezochten ..

2

(79 replies, posted in Bewijsstukken)

@Boemerang,

Begrijp ik het goed dat met betrekking tot Willy Pourtois, Robert Gray & Montgomery Kee de firma Nutribel (NII) en in een verdere lijn Kintex achter deze operatie zat?

Montgomery Kee, gepensioneerd Brits Generaal, had de functie van algemeen directeur bij Nutribel (zware internationale wapenhandel). Mogelijk de reden van export naar Engeland van prototype zoals beschreven door Boemerang.

Willy Pourtois, onderzoekers Balfroid en Bihay ontdekken dat deze wapenhandelaar rechtstreekse banden heeft met Kintex. Een Bulgaars staatsbedrijf dat rechtsteekse contacten onderhoudt met de falangisten. Toeval wil dat Willy Pourtois de heer Willy Van Baelen aan Montgomery Kee voorstelt. Willy van Baelen die op zich ook uitstekende relaties heeft met de falangisten.

Willy Pourtois komt zowel bij Dekaise als in Temse (ander topic) naar boven wanneer het over prototypes gaat.

Waar ik met deze stelling naartoe wil werken: Balfroid & Bihay hebben Dekaise aangeduid als een Belgische  steunpilaar van de Kintex organisatie (wapenhandel & drugs trafieken). Deze vaststelling is gemaakt op basis van het klantenregister welke kort nadien verdwenen is. Ook B&B konden het nadien schudden als onderzoeker.

De reden van de diefstal kan best bij Mendez te zoeken zijn, kwam dit in het vaarwater van zijn embargo trafiek mbt de end-user certificaten?

3

(79 replies, posted in Bewijsstukken)

WaA140 wrote:

Een motohandelaar is daarom geen wapenmaker.

Tenzij dat getuigen bij deze motohandelaar reeds wapens hebben gezien, en er een shootrange aanwezig was. smile Ik durf zelf te stellen dat Mendez naast het sleutelen aan wagens ook een andere stiel heeft aangeleerd. Het lijkt me dan ook niet vreemd dat deze heren nadien in contact zijn gebleven.

fenix wrote:

Ik zat mij juist hetzelfde af te vragen. Er waren er ( zogezegd) maar vijf in omloop. Hadden er één, Bouhouche, Beijer, Mendes. Haemers, dat zijn er al vier van de vijf. Het was mij bij het lezen van een aantal posts opgevallen dat er hier een aantal leden uit schietclubs zaten. Hebben jullie dat wapen vroeger ergens gezien ? Of is die vraag stellen naief van mij omdat jullie niet gaan durven of willen antwoorden ? Wie waren hier oa de wapenkenners? Vermeulen of Kees BK ? The End? Robert?
Zouden er geen vroegere eigenaars van schietclubs meer in leven zijn? Die zouden dat toch ook moeten opgemerkt hebben.

Tel er gerust nog een extra Ingram bij, Fenix.
Bij de huiszoeking van Bouhouche is een Ingram in beslag genomen welke nadien in een verzegelde zak werd geplaatst.
Wanneer de onderzoekers deze Ingram opnieuw wilde raadplegen, was het zegel alsook de Ingram verdwenen.
Wel vonden ze een Ingram die rondslingerde.

Deze Ingram kan best een andere zijn dan de initële.

4

(795 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Wie heeft er weet van de justitieassistent haar / zijn naam? Alsook wie de recht is die dit verzoek goedkeurde? Indien er een mysterie kan gezocht worden achter de dood van Bouhouche, dan begint het duidelijk bij deze 2 namen.

5

(795 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Betreffende het al dan niet overlijden van Bouhouche stel ik mezelf in hoofdzaak 2 vragen waarop forumleden mogelijk een antwoord hebben.

Hoe komt het dat de justitieassistente die Bouhouche na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling moest begeleiden hem toestemming gaf om naar Frankrijk te verhuizen en zo ieder toezicht nagenoeg onmogelijk maakte?

Hoe komt het dat een voorlopig in vrijheid gestelde in een dossier waar er zogezegd geen sporen meer zijn na zijn dood plots het Belgisch gerecht over zich krijgt op zoek naar sporen die er officieel al lang niet meer zijn? Welke onderzoeksrechter heeft toestemming gegeven voor die huiszoeking? En op grond van welke argumenten?

6

(795 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Het vraagteken rond de dood van Bouhouche hoeft niet gezocht te worden bij een boom & kettingzaag. Hij kon immers ook van de trap gevallen zijn. Mijn gedachten gaan eerder uit naar de snelle crematie en het niet alvorens inlichten van Belgische justitie. Een ongeval met kettingzaag welke zijn gezicht onherkenbaar maakt is mooi meegenomen in verschillende pistes. Evenzeer stel ik mij vragen bij de documenten welke gevonden zijn, en in de eerste plaats waarom hij deze nog bijhield.

7

(11 replies, posted in Staatsveiligheid)

the end wrote:

Wel ik denk dat Massart een heel goed toneelspeler is. Zijn uitleg over Latinus? Zijn rol in het onderzoek naar Waver?

Volledig eens mee, meermaals lees ik zowel op het forum als andere bronnen dat het Robert Tomas & Victor Massart zijn die Latinus aan staatsveiligheid / PIO voorstellen.

  1. Robert Thomas bracht WNP-leider Paul Latinus in contact met de Staatsveiligheid als IRC. Thomas leerde Latinus kennen tijdens trainingskampen die hij in de Ardennen aan leden van het Front de la Jeunesse gaf.

  2. Robert [Thomas] herinner ik mij vrij goed. Hij was verantwoordelijk voor de Veiligheidsdienst bij de Europese Gemeenschap en bracht Latinus in contact met Smets via zijn vriend Victor Massart van de Staatsveiligheid.

Op dit moment heeft Smets nog geen vrienschapsband met Latinus opgericht, dit is enkel nadien hij infiltreert & Massart/Smets beslissen om Latinus over te schakelen waarbij hij de WNP opricht.

8

(84 replies, posted in Magistraten)

Helemaal akkoord mee! Een gedreven persoonlijkheid die ook lang na het toegestaan was een onderzoek blijft voeren naar de bende hangt zich plots aan een boom. Een persoonlijkheid die recht naar zijn doel zeilde, ons nuttige en op de man af notities naliet, had er plots genoeg van. Elke maal er over Acke zijn dood wordt gesproken, wordt dit afgeketst. Geloof jij nu echt dat in deze omstandigheden Acke zichzelf van het leven heeft ontnomen?

9

(1,110 replies, posted in 1985)

Tru Dat wrote:

wie waren die bekenden die zich lieten zien ? moest het zijn.

https://bendevannijvel.com/2020/06/28/m … ummer-een/

Waarom waren een aantal individu's die avond aanwezig?
Of waren zij bij voorgaande aanslagen ook aanwezig, maar konden zij in de auto blijven?

10

(1,110 replies, posted in 1985)

Bossi wrote:
Tru Dat wrote:

De theorie om verschillende slachtoffers naar Aalst te lokken daar geloof ik niet in dat is gewoon praktisch niet uitvoerbaar.

Hier deel ik volledig uw mening.

Het gezin van David heeft men dus volledig getroffen. De M.O. was dus zowel buiten als binnen waaronder het gezin is gevallen.

Met deze theorie kan ik niet akkoord gaan .. volgens mij zijn er op een aantal raids, waaronder Aalst, wel degelijk 1 doelbewust slachtoffer gemaakt. Ook stel ik me de vraag waarom er zo veel 'bekenden' in de buurt van Aalst waren die zich degelijk hebben laten zien.