11

(154 replies, posted in Hypotheses)

Met grote teleurstelling lees ik de afgelopen weken hoe dit forum vervuild wordt.
Met pijn in het hart lees ik hoe de feiten plaats ruimen voor persoonlijke vetes.
Met afschuw lees ik hoe gewardeerde forumleden die talloze bijdrage geleverd hebben in een hoekje geduwd worden.

Ik draag op dagen zoals deze een hart toe aan nabestaanden die deze gesprekken op het forum volgen.

12

(1,135 replies, posted in 1983)

Welk forumlid kan de PDF file, onderaan het artikel, openen?

» pnws.be/

Ik krijg dit niet vergroot en lijkt op een pagina uit een dossier. Hopelijk vermeld dit inderdaad dat de eerste golf tot doel had om vervelende getuigen uit te schakelen. Dit brengt dat zoals ik al lang vermoed een heel ander licht.

13

(1,135 replies, posted in 1983)

Het koppel Jacques Fourez en Elise Dewit werd in de nacht van 16 op 17 september 1983 vermoord, achteraan het filiaal van Colruyt in Nijvel.

Fourez was een vastgoedpromotor uitde kringen van VdB. De oprichtingsakte van zijn bedrijf was opgesteld door notaris Lefère,wiens zoon in 1983 was aangehouden op beschuldiging van oplichting en misbruik van vertrouwen. De notaris was in Brussel een tijdlang schepen van Openbare Werken en was dus op de hoogte van de grote bouwprojecten in en rond de hoofdstad.

Dat was ook Elise Dewit, die voor de notaris had gewerkt. Fourez en Dewit wilden een paar honderd miljoenfrank investeren in een terrein in Wallonië. Ze hadden vernomen dat er plannen waren om de terreinen te onteigen voor een opslagplaats voor nucleair materiaal.

Een andere bron heeft het over hun kennis over de gewestplannen die in de maak waren. Het terrein dat ze op het oog hadden, had te maken met de geplande aanleg van de kruisrakettenbasis in Florennes. Net als vele leden van de jetset, ging het koppel geregeld over de vloer in het restaurant van Jacques Van Camp. Van Camp werd vermoord, twee weken na Fourez en Dewit.

In een aantal gerechtelijke documenten staat te lezen dat Dewit, Fourez en Van Camp zelf ook hebben deelgenomen aan de roze balletten.

En wat vond de parlementaire commissie van de uiteenzetting van Godbille? Haar verslag:“In de mate dat deze visie een op ervaring gestoelde oproep vormt om een gedegen studie te maken van eigentijdse vormen van georganiseerde misdaad, kan zij eventueel worden gehonoreerd.”Godbille had graag de opdracht gekregen om die studie uit te voeren. Die opdracht kreeg hij niet...

14

(36 replies, posted in Speurders)

Volgens Hilde Geens is het Guy Goffinon die Francois Raes eist om het dossier tegen het franse koningshuis (drugs) in te leveren.
Wanneer nadien de BOB Francois Raes vraagt om het dossier over SAC opnieuw naar boven te halen, is dit verdwenen.

Het is Goffinon die voor commandant Francois (NDB) in de bres springt wanneer hij de teugels verliest en half in de misdaad staat.

15

(2 replies, posted in Bende Farcy)

Eric D komt inderdaad aan bod in het boek 'het complot van de stilte' van Hilde Geens als tipgever voor de jaguar affaire , deze zorgt voor het oprollen van de french connection.

16

(10 replies, posted in Staatsveiligheid)

cava docteur ? ....

17

(78 replies, posted in Staatsveiligheid)

Michel Libert bracht in september 1982 commissaris Jozef Kausse op de hoogte van het bestaan van de WNP. De 2B/C-sectie, belast met extreemrechts in de provincie Brabant, schreef in totaal dertig rapporten, waarvan er 25 verdwenen. De vijf overige werden op zaterdag 22 oktober 1983 herschreven op dictaat van commissaris Smets. Inspecteur Gerald Damseaux had toevallig weekenddienst en was de stille getuige van de bijeenkomst in een belendend bureau, waar Smets, De Vlieghere en Van Mol, de secretaris van Raes, zich ophielden.

Na het aanbrengen van de nodige verbeteringen dicteerde Van Mol een verdieping lager de herschreven rapporten aan een directiesecretaresse, die er beschikte over een elektrische IBM-schrijfmachine, terwijl de rapporten van de 2B/C-sectie getikt waren op een verouderde mechanische Olympia.

18

(29 replies, posted in Bibliografie)

Mijn aandacht gaat in eerste instantie naar Goffinon die  onder druk van procureur Deprêtre wordt Goffinon aan de cel-Mendez toegevoegd.
Een dossier dat op heden nog steeds niet aan het bende dossier wordt opengesteld.

19

(110 replies, posted in 1982)

Vaststaand feiten:

  • Willy Pourtois (Centaure) stond in voor de samenwerking met Joseph Cattai , dit was de reden dat hij een zeldzame Faul (beperkte editie) in zijn uitstalraam mocht plaatsen. (Zeldzaam wil niet zeggen van onschatbare waarde).

  • Willy Pourtois werkte samen met Daniel Dekaise aan de ontwikkeling van een prototype geluidsdemper voor Willy's wapens.

  • Willy Pourtois was een louche Belgische wapenhandelaar + geen onbekende voor het duo Bouhouche & Beijer

  • Willy Pourtois was informant voor zowel de Amerikaanse Geheime Dienst als voor de Belgische Staatsveiligheid

  • Vaststaand feit voor beschouwing : Albert Raes weet meer via Willy Pourtois dan hij laat blijken.

20

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

HIPA, is het mogelijk dat niet jullie hele gezin het doelwit was, maar enkel jouw moeder? Als het waar is wat ik lees, was het hoofdzakelijk jouw moeder dat de gewoonte had om alvorens sluitingsuur inkopen te doen. Het was ook zij dat mogelijk nog iets zei tegen de overvallers.
Ik weet dat het heel moeilijk voor jou ligt, zou wel een ander beeld op zaken kunnen richten.

Wat vast staat is dat alles waar Mendez mee te maken had, niet voldoende onderzocht is.
Vele onder ons lijken te vergeten dat dit dossier nog steeds gesloten wordt voor het huidige onderzoek.