51

(1,219 replies, posted in 1985)

Bossi wrote:
Tru Dat wrote:

De theorie om verschillende slachtoffers naar Aalst te lokken daar geloof ik niet in dat is gewoon praktisch niet uitvoerbaar.

Hier deel ik volledig uw mening.

Het gezin van David heeft men dus volledig getroffen. De M.O. was dus zowel buiten als binnen waaronder het gezin is gevallen.

Met deze theorie kan ik niet akkoord gaan .. volgens mij zijn er op een aantal raids, waaronder Aalst, wel degelijk 1 doelbewust slachtoffer gemaakt. Ook stel ik me de vraag waarom er zo veel 'bekenden' in de buurt van Aalst waren die zich degelijk hebben laten zien.

52

(207 replies, posted in Andere Personen)

Niet vergeten ... Hugo Coveliers krijgt tijdens de commissie de tip om Bruno Vandeuren te verhoren ivm de bende. Een maand later wordt hij vermoord.

53

(207 replies, posted in Andere Personen)

Denk dat het Bruno Vandeuren verhaal wel iets verder gaat als dit hoor. Op de eerse plaats heeft Bultot Vandeuren zijn bekentenis op 2 losstaande manieren vernomen. Vandeuren had een zeer goede relatie met Willy Van Cutsem (de pomp), Acke vernoemt Vandeuren als een lid bij de overval bij Dekaise (tip van Dossogne aan Zimmer), ... Komt Bultot op de piste van een wapenhandel, en probeert hij dit nadien zelf op te zetten met Mendez?

Als je het mij vraagt gaat heel dit verhaal over wapenhandel, drugs, immo & chantage. Zo gek veel mogelijkheden zijn er niet hoor.

54

(67 replies, posted in Afpersing)

Geen idee dat jij dit had gepost Bossi, dus dank je wel! Ongelooflijk opvallend inderdaad die antenne ... Dus als ik het goed begrijp wijst een kofferantenne op een vorm van scanner, en een dakantenne (zoals finne) op een telefoon. Het laatste kunnen we dan uitsluiten bij de bende true dat?

55

(67 replies, posted in Afpersing)

Bossi wrote:

Betrof een 2 meter antenne waarmee men zowel kon zenden als ontvangen. Dadergroepen gebruikten zulke antennes ook om via een scanner de rijkswacht, politie en andere hulpdiensten af te luisteren. Ook de pers had scanners die dikwijls nog sneller ter plaatse waren dan de hulpdiensten.

Dank je bossi voor de informatie. hier doelde ik op True Dat, Ben kan jij even aangeven in welk topic deze foto zich momenteel bevindt?
Sowieso belangrijke informatie om even door te lezen om de communicatie middelen te doorlichten.

56

(66 replies, posted in 1980-1989)

Het woord bondgenoten neem ik persoonlijk niet meteen in de mond, eerder gedwongen bondgenoten. De overzeese personages zijn vooral kenmerkend aan hun dwingende aanpak van zaken. smile

Zelf heb ik deze informatie niet uit een boek of geschrift, want zoals er reeds werd aangehaald in het topic Bouten bv, durven deze ook al eens aan de haal te gaan met de waarheid ... Neen, deze komt uit dezelfde bron welke tussen de jaren 1980 tot 1990 gestationeerd was bij de groene jagers, met tussenpozes in Duitsland. zoals iedereen wel eens een bron tegenkomt, dien je hoofdzakelijk tussen de lijnen te lezen.

57

(67 replies, posted in Afpersing)

Heel mooi verwoord, Tru Dat. Denk nu een aantal maanden terug toen er op dit forum een foto werd gepost van een Mercedes (met antenne) en het feit dat deze op een aantal plaatsen zou gezien zijn tijdens raids. Even nadien komt er een tot dan onbekend forum lid online (intussen niet meer actief) welke heel het forum met talloze posts in de war gooit. Intussen is de foto eveneens spoorloos. Ik denk dat je vooral naar de mercedes met antenne annekdotes moet gaan zoeken. Actie lokt reactie uit, scheppen van chaos is ook een reactie. Of heb ik tunnelvisie, kan ook.

58

(66 replies, posted in 1980-1989)

Ben wrote:
LEO wrote:

Wat me het meest ergert aan de overval op kazerne "Ratz" te Vielsalm is het feit dat de overval en moordpoging gebeurde door reguliere troepen! Belgische commando's en US special forces!

Wat zijn uw bewijzen voor deze stelling?

Volgens de commandant (*) van de kazerne was de overval het werk van Gladio, een geheim netwerk opgericht om de communistische invloed in het westen te neutraliseren. Ook de Bende van Nijvel werd als mogelijke dader genoemd.

*Onder gladio versta ik burgers, alsook een aantal belgische commando's

Na wat opzoekwerk via google, lees ik dat in alle onderstaande feiten (post forum) de US betrokken was:

April '82 Operatie Blackbird (Gladio met US en UK) afgeblazen wegens Falklandoorlog.

1987 Operatie Alsum ( in omgeving Alzette sur moiselle).

1988 Operatie Oesling '88 (US met Lux/België).

1989 Operatie Waterland (simulatie opblazen sluizen van Zeebrugge).

Het lijkt me dan ook zeer plausibel dat ook zij hierin opnieuw betrokken waren.

De staatsveiligheid was alvorens het eerste feit van de CCC op de hoogte van hun plannen. Zij hebben in hun klopjacht naar de CCC alle mogelijke middelen gestoken om hun kunnen aan de bevolking aan te tonen. De bende daarintegen was geinfiltreerd door corruptie, deze individus en reden tot mag nooit bekend worden.
Wat komt het toevallig goed uit dat wapens uit de kazerne in gehuurde boxen van de CCC terug gevonden zijn.
Net zoals wapens in de box van haemers, alleen heeft men deze opzet niet zo goed uitgewerkt ...

Uit rechtstreekse connectie weet ik via een oud ardeens jager lid dat de aanwezigheid van de US in hun kazerne geen uitzondering was.

59

(67 replies, posted in Afpersing)

Tru Dat, volledig eens met bovenstaande. Maar nu is het aan jou om dit met documentatie te onderbouwen, zo niet blijven het loze stellingen. Enkele forumleden hebben in het verleden een eerste zet gegeven:

  • Zendmast op het terras van een gehuurd appartements onder een alias van Bouhouche.

  • Het melding maken van een Mercedes met antenne tijdens de raid (op 2 plaatsen)

  • ...

Van waar haal jij je onderbouwing?

60

(67 replies, posted in Afpersing)

Onderstaande familiestamboom kan het mysterie van de Aarschotpiste heel snel ophelderen.

De familie Le Clerq-Blaton verenigt in zich twee grote industriële groepen. Jacques le Clercq, was zelf bestuurder van de distributeur Delhaize en verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van de distributiegroep. Thérèse Blaton is een telg uit het geslacht van Emile Blaton, die aan de basis ligt van de gelijknamige Brusselse bouwgroep. Tel hier de bouwplannen / modernisatie in hoofde van VDB bij, en je begrijpt hoe de vork aan de steel zit.

Namelijk, VDB heeft grote plannen met brussel maar kan / mag deze niet alleen bekostigen. Delhaize bestuurder Le Clerq koopt een aantal panden op waarbij de firma Blaton via VDB toestemming krijgt om een 'moderne' building te plaatsen. In deze situatie wint iedereen.

Dit is een voorbeeld van het niveau waar alles zich afspeelde. De bende van nijvel is in mijn mening een werkinstrument om het doel te rechtvaardigen. Hier passen natuurlijk afpersing, uitschakelen van bedreigingen (personen), angst, de-stabilisatie perfect in.
Ook weten wij in mijn mening heel wat acties vanwege de bende nog steeds niet.