971

(643 replies, posted in 1983)

Ik heb niet het hele topic doorgelezen, maar toen ik dit las:

Linda Huffelen: "De gangsters kwamen achter hem aan en maakten hem af met een schot in het hoofd. Mijn man moest nog gevochten hebben, want in zijn hand vonden ze plukken blonde haren."

Dacht ik gelijk, daar heb je dus heel veel DNA.

972

(784 replies, posted in 1982)

Potverdomme, ik word nog steeds gek van dit dossier. Ik ben dus niet van plan te sterven voordat ik weet wat nou precies de Bende van Nijvel was. Voor de zoveelste keer heb ik het Beersel verhaal doorgelezen. Gewoon omdat het zo intrigerend is, en mijn gevoel zegt dat deze moord enige antwoorden geeft over de bende. Ik probeer deze moord te begrijpen, en te plaatsen in het geheel. En dat is niet makkelijk. Daarom vragen.

Om hoeveel moordenaars en inbrekers ging het nou? Hoeveel mensen zijn er binnengeweest? En wat was nou de volgorde? Logisch zou zijn dat je na een moord, het pand zo snel mogelijk wil verlaten, hoogstens nog wat spullen snel wil meenemen. De belagers hebben dus gegeten en enkele Magnums Champagne geleegd. Is dit nou voor of na de moord gebeurd. Nl als dit voor de moord gebeurd is, dan kan volgens mij het dossier weer snel dicht als het gaat om de diepere betekenis m.b.t. de bende. Als ze eerst uitgebreid Ree gaan eten en lallen aan de champagne, zich veilig waanend, dan is het geluid van de VDE boven een totale verrassing geweest. De champagne (en wie weet ook nog drugs gebruik vantevoren) heeft ze dan mogelijk heel impulsief laten reageren. De telefoon die hij in zijn hand had op dat moment hebben ze gelijk gebruikt om hem het zwijgen op te leggen en om zijn hals gedraaid. Dat het daarna uit de hand liep, kan wijzen op heel jonge daders die verminderd toerekenings vatbaar zijn, of iig eentje en de andere meelopers.

Of waren het gestuurde killers, die eerst de marteling en moord zijn gaan plegen, en zich daarna aan de Champagne gaan laven. Of iemand de schoten gehoord heeft maken ze zich geheel niet druk over. Om een indruk te krijgen hoe dat gelag er die nacht uit moet hebben gezien, bij deze 2 interieur foto's van de herberg. Heel klein en gezellig, alles van hout en wrs zeer gehorig, behalve als je zelf lawaai maakt, zoals mogelijk de inbrekers gedaan hebben.

http://images-01.delcampe-static.net/img_large/auction/000/074/923/305_001.jpg

http://images-00.delcampe-static.net/img_large/auction/000/009/344/120_001.jpg

De binding. Wat is nou de echte link met deze moord met de bende. Is dat alleen het wapen? Hoe zat het ook alweer? En valt uit te sluiten dat deze moord toevallig gepleegd is door iemand buiten de bende die het wapen toevallig bezat?

Voor ik meer vragen stel, wacht ik eerst een reactie af.

PS: Ik heb eens gegoogled op "Royal Schwabap borden" en dan kom je er achter dat die geen enkele financiële waarde hebben. Ze zien er hoogstens 'duur' uit. Pure kitsch dus. Die neem je mee als je aangeschoten of high bent, of echt dom bent en geen enkele kennis hebt van wat waardevol is en wat niet. Een zonderling iemand, met slechte smaak.

PS: Te zot voor woorden dat er uit deze nacht en alle bewijsmiddelen, geen DNA sporen later ge-extraheerd konden worden. Haren, zweet, huid schilfers, vingerafdrukken, speeksel, ... maar ook vezels e.d. De criminelen moeten daar veel sporen hebben achtergelaten. Zijn er nog bewijsstukken? Zijn die magnums er bv. nog waar ze aan gelurkt hebben?

973

(211 replies, posted in 1985)

Als ik dit filmpje zie, dan denk ik dat de overvallers letterlijk een bepaalde opdacht uitvoeren. De opdrachtgever leefde in een fantasiewereld. Hij heeft gezegd, overval die en die supermarkt, schiet daarbij gericht, neem zo veel mogelijk geld mee, maar wordt vooral niet gepakt. Meer wisten de overvallers niet.

Als ze echt zo rustig hebben gehandeld als in het filmpje, dat waren ze zeker goed opgeleid. Misschien wel maandenlang. Zeer goed voorbereid. Dat is mijn mening.

974

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

Wat mij idd stoort is dat bijna alle misdaden van Bouhouche uit zijn gekomen, maar dat er geen directe bewijzen zijn naar de bende. En als je van de bekende misdaden een analyse maakt van Bouhouche, dan mis ik toch een beetje de link met het extreme geweld. Bouhouche lijkt een soort van 'romantiche' boef. Zou hij in staat zijn geweest anderen tot moorden aan te zetten?

Wie heeft de Staerke erbij kunnen betrekken? Had deze gewoon wat cash nodig of was hij onder druk gezet? Is De Staerke wel echt die dag in de supermarkt geweest? Is dit verhaal en eigen leven gaan leiden of allemaal 100% betrouwbaar. Als de Starke daar is geweest, moet dit natuurlijk een verband houden. Ik denk dat ie onder zware druk stond om mee te werken, of toch niet?

Zoveel vragen altijd, ik word er gek van.

975

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

De bende past gewoon helemaal in het beeld van toen. In die tijd was idealisme nog nog normaal. Net zo goed als links  en rechts groepen oprichten die aanslagen plegen, was er 1 brein die dacht, dat kan beter, feller en geheimer. Het brein van de bende moet contacten bij de rijkswacht gehad hebben. Dat stond al vast. Ik zeg je de bende was een uit de hand gelopen ideologische periode van een soort 'burgeroorlog' in België. Wie kan nou het beste aanslagen plegen en angst aanjagen ?

Nou zonder enige twijfel is dat de bende. En de leider moet hier een gigantische kick van gekregen hebben. Het was dus politiek geweld incl wrs een paar afrekeningen. Wat ik me afvraag is voornamelijk of dat de bestaande bendes, afleidingsmanouvres zijn geweest en dat de ploeg helemaal bestond uit niet-gangsters? Zo niet, dan vraag ik me af hoe ze de topgangster zo ver hebben kunnen krijgen?

Door afpersing? Door iets in ruil aan te bieden. Waar kwamen dan die grote bedragen vandaan. Of begon het amateuristisch? Is de staerke in de val gelokt? Heeft iemand hem gevraagd om voor 1 miljoen francs de supermarkt te inspecteren? Zonder dat hij wist wat er zou gaan gebeuren. Maar zijn opdrachtgever wist genoeg over hem om de starke niet te laten praten?

Hier op het internet lossen wij de zaak nooit op omdat we er alleen maar meer vragen aan toe voegen. Dus toch wachten tot iemand gaat praten. Ik hou vast aan een theorie van 1 brein, die voorzichtig begint, en het vak nog moet leren. Later alles uit de kast haalt. En om alle stommiteiten bij de rijkswacht te verklaren, denk ik niet altijd aan een team van agenten die meewerkten. Ik denk dat er de nodige mensen bij de rijkswacht destijds heel serieus bedreigt zijn om bepaalde dingen te doen. De bende had zoveel macht dat je leven serieus gevreesd kon worden.

Als ik moest gokken, zou ik Bouhouche aanwijzen als brein. Deze had wrs meerdere doelen met zijn bende. Naast politiek wilde ie ook zeker rijker ervan worden. Misschien bedenk ik me ineens was de bende helemaal niet politiek en vaarde ze alleen mee met de trends van die tijd. Misschien was het allemaal wel bedoeld als camouflage of verdediging van enorme drugstransporten. Of een combinatie van geld en politiek. De leider moet een prater en denker geweest zijn die altijd wist wat ie wilde en voor wie geen plan te ver ging.

Complimenten aan deze man hoe hij zijn bende geheim heeft kunnen houden. Hij is dus slimmer dan wij. Niet iemand om te onderschatten.

976

(784 replies, posted in 1982)

Eindelijk iemand die me volgt. Dit is niet zomaar een moord vanwege wat schulden. Hier is meer aan de hand. Althans dat zegt mijn gevoel. Het is te koelbloedig om zomaar een moord te zijn. Niemand mocht iets weten van de bende, en deze man wist wel wat. Wat was nou precies de band van het slachtoffer met extreem-rechts?

977

(784 replies, posted in 1982)

Jammer dat niet alle details uit het rijkswachtdossier in dit verhaal staan. Ik kan me nog wel 100 belangrijke vragen bedenken alleen over dit dossier. We moeten het dus doen met wat er ligt.

Het vreemdste zijn de inbraken. De huisbewaarder heeft er nooit iets over gemeld. Er wordt niet vermeld hoe vaak er dan ingebroken is in de tijd ervoor en of er dan iedere keer sporen waren? Of de huis bewaarder de inbraak sporen uitwistte omdat hij er doorheen sliep en zich schaamde? Wat voor type inbraken waren er dan al die tijd geweest? Hoe lang waren die al bezig? En het oppeuzelen van de restjes en het drinken van de wijn, was dat alleen in die week ervoor gebeurd of wel vaker. Waar waren de dieven er iedere keer op uit? Maar ook: hoe slecht is het onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer geweest, en waar komt de genoemde vermeende rechtse connectie vandaan? "Beweerd werd dat Vanden Eynde nog banden had met extreem-rechtse milieus rond Léon Degrelle."

En de borden, zijn deze ooit nog eens opgedoken? Als je op basis van de huidige feiten op deze site conclusies wil trekken, kan je de aanknopingspunten nemen.

  1. Professioneel aangebrachte knopen. "Commandoknopen, gelegd door specialisten" hoe komt een specialist in het leggen van knopen in een groepje inbrekers terecht. Iemand die na zijn commando tijd aan lager wal is geraakt? Zou kunnen.

  2. Het martelen. Waarom wordt er niet bij verteld hoe hij gefolterd is. Op een verhoorachtige manier of bv. op een satanistische manier, of bv. op een afstraf-manier?

Als je zoveel moeite doet iemand vast te binden met professionele knopen, terwijl je die ook zo uit de weg kan ruimen? Als je iemand foltert, waarschijnlijk ook door de professional. Dan moet er iets meer aan de hand zijn. Lijkt me geen gevalletje psychopaat of iets dergelijks. Nee ik denk dat deze moord dicht bij de waarheid zit van dit dossier. Als ze de man met normale knopen hadden vast gebonden, had ik de nu volgende theorie niet bedacht.

Moeten we namelijk de niet gemelde inbraken meer zien als verdwenen etenswaren, en niet zo zeer als geforceerde deuren en ramen die doorlopend gerepareerd moesten worden? Was het kasteel de laatste maanden een nachtelijke ontmoetingsplaats geworden voor ongure types? Werd de (rechts-sympatieke) huisbewaarder onverwacht als een gevaar gezien en verliep alles die nacht in paniek. Of wilden ze gewoon van hun getuige af, nadat ze besloten hebben 0% risico te nemen.

Dus dat de moord in alle rust gepland is? Dat vermoed ik. De man dus die ze tot dan toe gebruikt hadden als portier tot een symbolische locatie is niet meer nodig, immers de plannen zijn al gemaakt. Ze martelen hem koelbloedig en professioneel om te weten te komen of hij met iemand gesproken heeft wat er de afgelopen maanden op het kasteel is gebeurd. Het belang is daarvoor te groot. De moord is zeer waarschijnlijk in opdracht uitgevoerd.

Niets wijst erop dat het slachtoffer een grote rol had in de onderwereld of extreem-rechtse wereld. Het lijkt er alles op dat hij ergens te veel van wist. Misschien van het ontstaan van de Bende van Nijvel. Dat hij personen heeft samen gezien die niemand anders heeft gezien.

De meegenomen borden is een van tevoren genomen beslissing geweest van de (operationeel) leider, alleen maar om een dwaalspoor erbij te leggen. Die zelfde leider besloot in de dagen erna dat er later met het zelfde wapen ook nog een taxi chauffeur moest worden vermoord en beroofd, om de aandacht gelijk af te leiden van het eerste onderzoek en te laten denken aan brutale roofmoorden. Zou wel passen in de strategie van de Bende. Verwarring zaaien omdat men weet hoe de rijkswacht te werk zal gaan en in de war zal raken. Voor hen een eitje.

978

(175 replies, posted in Magistraten)

Maar dan ben je waarschijnlijk het woordje "niet" vergeten?

979

(23 replies, posted in Filière Boraine)

Bestaat deze brief nog steeds? In welk dossier zit deze? Waar is een fotokopie? Hoe moeilijk kan het zijn van iemand een stukje tekst te bemachtigen? In hoeverre zijn de beweringen uit deze brief onderzocht?

980

(175 replies, posted in Magistraten)

Willi, ik snap je bijdrage niet, maar dat is misschien omdat ik de streek niet ken. Zoals ik het nu lees, lijk je te bevestigen van Ben schreef. Dus vanwaar jouw reactie ?