1

(155 replies, posted in Andere Personen)

Scaramouche wrote:

Yvette Van Hemelrijck, het ex-liefje van Philippe De Staerke die de Delhaize van Aalst op voorhand verkenden, tezamen met haar toen jonge dochter S. M.. Werden goed gerust gelaten trouwens door de ordediensten.

En nog steeds.

2

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

pyrénéen wrote:

Ik zou Bossie 3 vragen willen stellen:

1) Klopt het dat Yvette en PDS in november 1985 in Elsene woonden ?
2) Weet u de tijd die zou worden aangegeven voor hun vertrek uit Aalst ?
3) Klopt het dat na het verlaten van Delhaize aangegeven zou worden  dat Yvette PDS afzette in Halle ?

Yvette was overal thuis maar in die periode in Elsene zou me niet verbazen.  Godfroid woonde daar ook en een lid van de bende liet mij verstaan dat hij Yvette zeer goed kende en hij ook wist dat het geen heilige was maar er niks mocht over zeggen buiten dat ze goed met de auto kon rijden.   
Geen idee wie ze allemaal gepijpt heeft om zoveel bescherming te genieten maar vroeg of laat hoop ik dat ze over haar eigen leugens valt.

3

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Denk het maar ik wou de info toch delen omdat ik niet goed weer waarom deze vraag hier werd gepost.

4

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Merovinger wrote:

Is er een familiale link tussen Yvette Vanhemelrijck (de vriendin van De Staerke) en een zekere Marcel Vanhemelrijck?

» www.rouwcentrum-mertens.be (PDF)

5

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

viloskovic, als je dit forum al jaar en dag volgt, zou je moeten weten dat je onmogelijk kan meegaan in alle mogelijhe hypotheses en je nog altijd vrij bent om er het uwe van te denken. Ik denk dat er veel zijn die veel weten maar niets durven of kunnen zeggen en anderen die al dan niet terecht al jaren met een ei in hun gat zitten.

6

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Geen idee. Ik verneem dit alles via een familielid van een ex-Godfroid die het met momenten duidelijk moeilijk heeft met haar doen en laten. Welkom trouwens. Wat je tweede opmerking betreft en om alle twijfel weg te nemen geef ik je graag wat huiswerk. Het strafrechtelijk onderzoek inzake de "bende van Nijvel": de rapporten ten behoeve van de Parlementaire Onderzoekscommissie » Forum

7

(1,141 replies, posted in 1985)

Bakerstreet 221B wrote:

Die boodschap is wellicht een link naar de De Staerkes. Als ik me niet vergis, dan luidde het volledige verzoek: 'Een plaatje van de bende van Nijvel voor de bende van Hofstade, The Marlets, Te voet naar Scherpenheuvel'.

Er was een De Staerke (Philippe?) wiens vriendin werkte als hoertje in een bar in Scherpenheuvel. Misschien was het de bedoeling om de De Staerkes verdacht te maken?

Bakerstreet 221B, Harry Van Praag – Radio Mi Amigo:

Een zachte stem zei: “het is om een plaatje te draaien voor de bende van Hofstade vanwege de bende van Nijvel “Liefst draaien voor kwart over zeven of om kwart over zeven precies, en zeker niet later.  Anders is het te laat.  Ik mag er toch op rekenen”?

Van Praat vond de plaat niet en draaide dan maar “Johnny Be Good” met de bestelde boodschap. Hij dacht dat het om een grap ging tot hij hoorde wat er twintig minuten later in Aalst was gebeurd. 

Yvette Vanhemelrijck werkte als hoer in bar Marionne (volgens boek Bouten) of bar Marion (volgens boek Geens) in Scherpenheuvel.

8

(165 replies, posted in Getuigen)

Ze hebben er wel meer laten liggen denk ik, al dan niet bewust.

9

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Moest ze meteen en kasteel gekocht hebben zou het beetje verdacht geweest zijn voor iemand die nooit veel gepresteerd heeft buiten louche praktijken .... In Pepingen » www.selectimmo.be Laat dat nu net vlakbij het bos zijn omschreven op pagina 331 in het boek van Bouten.

10

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

De ex van Philippe De Staerke verkoopt haar villa. Of ze ooit gewerkt heeft? Ja hoor, als chauffeur van de bende om o.a. de bendewapens en/of andere troep te gaan begraven vlakbij haar villa, ergens in een bos.