61

(643 replies, posted in 1983)

jameir972 wrote:

Het blijft merkwaardig. Je voelt duidelijk dat het niet klopt. Waarom parkeerden ze hun wagen opvallend verkeerd op dat fietspad maar wisten ze wel specifiek waar ze binnen moesten zijn en welke doos ze specifiek moesten open snijden in welke kast?

Omdat ze de job snel gingen klaren… en snel weg wilden zijn. Maar waarom kwam er dan 1 gangster gewapend naar die wagen, zoals buurman ooggetuige bevestigde? Wittock lag vlak bij de hoofdbaan, bij het kruispunt… waarom dan zo flagrant verkeerd rijden terwijl je toch goed voorbereid bent op de uit te voeren klus?

Er klopt iets niet, maar wat? En wat bedoelt die Xavica met dat ene detail van die overval?

Men kan zich ook afvragen of de auteurs de plaatsen kenden. Ze parkeerden hun auto in de Gasthuisstraat en gingen naar het fabrieksterrein te voet, waar het nog perfect mogelijk was om de fabriek rond te rijden met hun auto. Zo zou hun auto niet zichtbaar, voor het geval er een patrouille langskwam in de straat. De afstand tussen de plaats waar ze de auto parkeerden en het lab was 180m! En daarna moet je 180m terug met 3 man en 7 kogelvrij jassen. Sorry, maar als je de locatie goed kent, dan rij je gewoon met je wagen binnen.

62

(154 replies, posted in Wagens)

De in brand gestoken Golf was een 3-deurs en de meerderheid van de getuigen in Aalst spreken van een 5-deurs.

63

(147 replies, posted in Andere Personen)

De man op de derde foto is een Franse humorist die heel bekend was in de jaren 70 en 80, gestorven in 1986: Thierry Le Luron.

64

(301 replies, posted in Andere Personen)

kenza wrote:

Weet er iemand de doodsoorzaak en zijn leeftijd?

Leeftijd 70... doodsoorzaak weet ik niet.

65

(301 replies, posted in Andere Personen)

De heer Bultot is vandaag overleden.

66

(252 replies, posted in Hypotheses)

Etienne1420 wrote:

Hallo JP,
Ik heb een tijd gedacht dat Chronos de "cuistre" was, Lionel Ruth.
Ik denk nu dat achter Chronos Michel Leurquin staat.
Als Michel ziek was, stopte het verhaal van Chronos.
Michel en Chronos zijn allebei het beu van de forum.
Op hun woorden, ils s'en fichent.

Michel was rond 31 mei langzaam aan het herstellen van covid (zie de C/c van dit bericht):

Lun 31 Mai 2021 - 19:57    Sélectionner/Désélectionner multi-citation Répondre en citant
Frédéric a écrit:
Michel, comment vas-tu ? Nous n'avons plus de nouvelles de ta part.

Frédéric,

Merci pour ce message.

Lassé d'un dossier qui n'avance pas. Et difficile de se remettre des séquelles d'un Covid.

Bref pas la fin du monde et je lis encore les interventions.
En Chronos schreef zijn eerste 4 verhalen tussen 11-04 en 15-05.

Is het omdat je door Michel verbannen bent van het Franstalige forum dat je hem hier beschuldigt?

67

(252 replies, posted in Hypotheses)

Etienne1420 wrote:

Hallo JP,
Ik heb een tijd gedacht dat Chronos de "cuistre" was, Lionel Ruth.
Ik denk nu dat achter Chronos Michel Leurquin staat.
Als Michel ziek was, stopte het verhaal van Chronos.
Michel en Chronos zijn allebei het beu van de forum.
Op hun woorden, ils s'en fichent.

Michel zou dit spelletje nooit spelen.

68

(252 replies, posted in Hypotheses)

Etienne1420 wrote:

Chronos is terug.
Hij gaat door met zijn verhaal van de avonturen van A. Ra.il.
Hij is top vorm, beledigend en pretentieus.
Covid was niet zo lang.

Heel beledigend en heel pretentieus ( hier het antwoord van Chronos op sommige beoordelingen op zijn verhaal):

Vertaling google translate.

Alleen een idioot zou hebben gedacht dat door het publiceren van zo'n re-enactment, mensen zonder criminele expertise en op zijn minst beperkte inferentievaardigheden zich zouden hebben onthouden van commentaar of kritiek!

Ik heb hier al meerdere keren op gewezen, hoewel iedereen ze kan lezen, mijn opmerkingen zijn voornamelijk gericht op lezers met een bepaald intelligentieniveau. Ik heb nooit gehoopt anderen te overtuigen, net zoals ik nooit had gehoopt om rechter Michel of de huidige CBW-onderzoekers te overtuigen van de verdiensten van mijn gevolgtrekkingen. Het onmogelijke is niemand gebonden.

Ondanks dit, en hoewel ik de overgrote meerderheid van de opmerkingen over deze reconstructie van afschuwelijke intellectuele middelmatigheid vond, nam ik de moeite om op zoveel mogelijk bezwaren te reageren. Maar geloof dat ik veel andere dingen, veel interessanter, met mijn tijd te maken heb!

69

(252 replies, posted in Hypotheses)

Vertalling van het einde van het verhaal van Chronos:

Er zijn nu eenentwintig maanden verstreken sinds de aanval op juwelier Anderlues. Het onderzoek liep vast, de in het najaar van 1983 gearresteerde verdachten werden wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten nadat hun bekentenissen waren ingetrokken. Jean en Saïd leiden weer een normaal leven. Abdellah's bedrijf stortte snel in, zodat hij er eind 1984 definitief een einde aan moest maken. Zonder baan, met 2 afhankelijke kinderen en een verkwistende vrouw, smolt zijn jackpot in de loop van de maanden als sneeuw voor de zon en zijn situatie werd al snel precair. Dus besloot hij begin september 1985 zijn twee voormalige handlangers opnieuw te lanceren om nieuwe overvallen te organiseren. Saïd, die denkt dat deze pagina van zijn leven definitief is omgeslagen, is noodzakelijkerwijs erg terughoudend. Op aandringen van zijn vriend gaf hij nog een keer toe, maar stemde er slechts mee in om een enkele aanval uit te voeren. Te weinig in de ogen van Abdellah die veel meer geld nodig heeft. Na veel gepieker werd uiteindelijk een compromis gevonden: een uitgang maar twee doelen, de een na de ander. En geconfronteerd met de angsten van Said, belooft Abdellah hem om alles te doen wat in zijn macht ligt, zodat er niets met hen gebeurt.

De drie mannen stelen eerst een gloednieuwe 3-deurs VW Golf GTi uit het importeurdepot van het merk in Erps Kwerps. Daarna worden, na verschillende verkenningen, de doelen bepaald: dat worden de Delhaize-supermarkten in Eigenbrakel en Overijse, een twintigtal kilometer van elkaar. De volgorde waarin de aanslagen zullen plaatsvinden, is ook bepaald, waarbij Delhaize van Overijse het dichtst bij de rue Paul Spaak 33 ligt en als tweede wordt bezocht. Om een zo stevig mogelijk recept te bemachtigen, zullen de hold-ups op een vrijdagavond plaatsvinden.

Zo arriveerde het drietal, aan boord van de enkele dagen eerder gestolen VW Golf, op vrijdag 27 september even na 20 uur in de buurt van het Delhaize de Braine'Alleud. Jean parkeert hem op de parkeerplaats van een restaurant op enkele tientallen meters van de ingang van het warenhuis. Hij is gewapend met een Ingram-machinepistool dat 2 jaar eerder in Waver is gestolen. Abdellah en Saïd zijn elk gewapend met een jachtgeweer. Net als bij de overval in Beersel grijpt Abdellah een gijzelaar, een jong kind dat in de buurt aan het spelen was. Voor de ingang van de winkel schiet hij een klant neer die zijn bevelen niet snel genoeg opvolgt. Tegelijkertijd merkt Jean een beetje achter de aanwezigheid van twee mannen in een busje dat op de parkeerplaats staat geparkeerd. Hij schiet in hun richting. Abdellah, vastbesloten dat niemand hun projecten kan hinderen in overeenstemming met de belofte aan zijn vriend, loopt naar het voertuig en op de hoogte van de passagiersruit vuurt op zijn beurt, bijna van dichtbij. De twee mannen, een vader en een zoon, stortten in, een op slag dood, de ander ernstig gewond.

Nauwelijks het gebouw binnengegaan, vuurt Jean een salvo af ter hoogte van de eerste doos, zonder een slachtoffer te maken, en gaat dan, gevolgd door Saïd, naar de kantoren. Daar beveelt hij de beheerder om de kluis te openen. Maar sinds de aanslagen van 1983 heeft Delhaize Groep de veiligheidsmaatregelen in sommige van haar winkels aangescherpt en heeft het personeel geen toegang meer tot het deel van de kluis waar het recept van de dag wordt bewaard. Hij zal het moeten doen met een paar bundels lage coupures en wisselgeld. Ondertussen neemt Abdellah, die de gegijzelde nog steeds in het spel houdt, de controle over de klanten. Een cliënt die te laat naar bed gaat, wordt neergeschoten. Een ander zal ternauwernood aan de dood ontsnappen. Een kassier is verplicht het geld dat in de verschillende kassa's aanwezig is op te halen. Zodra hun kattenkwaad is gedaan, wordt de gijzelaar bevrijd op de parkeerplaats en neemt het trio het poeder aan boord van hun voertuig.

Een kwartier later komen ze aan bij Delhaize d'Overijse. De VW Golf staat een beetje uit de weg geparkeerd op de parkeerplaats. Bij de ingang van de winkel schoot en doodde Abdellah een jongetje op een fiets en een persoon die naar zijn auto liep. Hij beveelt een man die bezig is met het ophangen van posters om af te dalen van de ladder waarop hij stond en gijzelt hem. De drie handlangers gaan de winkel binnen en schieten. Een kassier en een klant stortten in, dodelijk gewond door een lozing van hagel. Net als in Braine l'Alleud is Abdellah, die de knielende gijzelaar onder schot houdt, belast met het toezicht op de klanten en het ophalen van het geld van de kassa's, terwijl Jean, gedekt door Saïd, naar de kantoren gaat om de inhoud van de veilig. Even later verlaten de drie mannen het toneel. De gijzelaar werd doodgeschoten voordat ze in hun voertuig vluchtten. Het zal hen niet meer dan tien minuten kosten om de rue Paul Spaak te bereiken waar ze de buit kunnen delen.

Deze twee aanslagen, waarbij uiteindelijk 8 mensen om het leven kwamen, haalden de krantenkoppen. Er werden snel verbanden gelegd met de bloedige gebeurtenissen van de herfst van 1983. Er werden aanzienlijke middelen vrijgemaakt om de daders van deze wrede diefstallen snel te identificeren en te arresteren. De veiligheid rond Brusselse en Brabantse supermarkten wordt versterkt. Maar dit alles belemmert Abdellah's wens om nog een overval te plegen op geen enkele manier, aangezien de buit van eerdere diefstallen veel minder was dan verwacht. Zoals gewoonlijk is Saïd terughoudend. Hij begrijpt dat zijn vriend nooit zal stoppen hem nieuw leven in te blazen zolang ze wapens tot hun beschikking hebben. Ook heeft hij het idee om zich te committeren aan een allerlaatste aanslag op voorwaarde dat als die eenmaal is uitgevoerd, alles wat in hem zit en dat een verband heeft, zelfs ver weg, met hun criminele activiteiten wordt weggegooid. . Abdellah heeft geen andere keuze dan de dood in de ziel te aanvaarden.

De voorbereidingen voor deze laatste overval begonnen eind oktober. De warenhuizen die zich binnen het bereik van het Flageyplein bevinden, staan nog steeds onder streng toezicht, de drie mannen achten het verkieslijk om deze keer vanuit Said's huis te opereren. Na verschillende verkenningen kozen ze voor de Delhaize d'Alost, gelegen op ongeveer 40 kilometer van Braine-le-Comte. De datum van de aanval is vastgesteld op zaterdag 9 november. De dag ervoor werd een laatste verkenning van de plaatsen en de vluchtroute georganiseerd. Dan, 's avonds, maakt Saïd gebruik van Abdellah's aanwezigheid in zijn huis om in het nabijgelegen Houssière-bos alle voorwerpen te verbranden die verband houden met hun criminele activiteiten die hij de afgelopen drie jaar bij hem thuis heeft verzameld en die kunnen worden geconsumeerd .
Toen de dag aanbrak, was het na 19.35 uur toen de drie handlangers in Aalst arriveerden in hun voertuig, dezelfde VW Golf GTi die 6 weken eerder werd gebruikt. De auto staat een eindje van de parkeerplaats achter de supermarkt geparkeerd. Het drietal loopt naar de ingang. Op dat moment komt er een gezin de winkel uit. Abdellah, gewapend met een jachtgeweer, vuurt, de vader en dochter storten in. De zoon en moeder vluchten vervolgens naar de ingang, Jean achtervolgt hen en schiet 4 keer met het machinepistool. De moeder zakte in elkaar, dodelijk in het hoofd geschoten. Hij gaat dan het gebouw binnen, even later gevolgd door Saïd, die vuurt. In paniek haasten kassiers en klanten zich naar de hoofdingang. Na een cliënt te hebben lastiggevallen die op de grond lag, wordt Jean door de assistent-manager naar de kantoren geleid. Maar zoals in Eigenbrakel heeft de medewerker geen toegang tot het beveiligde gedeelte van de kluis. Hij pakt een paar proppen kleine coupures voor de kassa en een doos met kleingeld.

Tegelijkertijd schiet Abdellah op de parkeerplaats alles neer wat beweegt. Twee automobilisten worden getroffen, maar weten ondanks alles te ontsnappen. Een derde had minder geluk, hij zakte achter het stuur van zijn voertuig, dat een paar meter verderop tot stilstand kwam. Een ander heeft geen tijd om te beginnen, hij en zijn 9-jarige dochter worden getroffen door twee hagelschoten. Een man die probeerde terug te keren naar zijn auto werd ook doodgeschoten. Hij zag geen levende ziel meer buiten en keerde terug naar de winkel. Daar vuurde hij op de jongen die erin was geslaagd te ontsnappen en schuilde achter een stellingkast en verwondde hem ernstig. Omdat de dozen verlaten zijn, wordt de adjunct-directeur gedwongen ze te openen. Hij maakt gebruik van een moment van afleiding van de misdadiger om het rennende poeder te pakken. De drie stromannen besluiten te vertrekken. Een vrouw die bij de luchtsluis op de grond lag en verhinderde dat de uitgangsdeur goed openging, werd op haar beurt neergeschoten.

Jean en Saïd zijn de eersten die terugkeren naar de VW Golf. Politieagenten, gealarmeerd door mensen over de lopende overval, gingen echter met het wapen in de hand staan bij de uitgang van de parkeerplaats. Abdellah vuurde verschillende keren in hun richting voordat hij in de kofferbak van het voertuig sprong dat naar hem toe was gekomen, met de achterklep omhoog. De bestuurder versnelt en de auto weet te ontsnappen ondanks het verspreide geweervuur van de politie. Nog geen half uur later is het trio op eigen gelegenheid terug naar Braine-le-Comte. De volgende nacht gingen de drie mannen eerst naar Ronquières om alles wat nog bij Saïd's lag in het kanaal te gooien, in overeenstemming met de eerder gedane toezeggingen, en vervolgens naar het nabijgelegen Houssière-bos om de VW Golf in brand te steken.

De volgende dag hervatten Abdellah, Saïd en Jean, definitief dit keer, hun normale leven. Alsof er nooit iets is gebeurd. Maar met 28 doden, een dozijn mensen in hun vlees en tientallen families in rouw. Ze zullen zich nooit zorgen maken. Abdellah, die tot op de dag van vandaag nog leeft, viert over een paar maanden zijn 69ste verjaardag.

Google translate.

70

(74 replies, posted in Vragen)

Django68 wrote:

Ik denk, en ik kan er naast zitten, dat de overval op Dekaise los staat van de andere feiten. Bij die overval droegen de daders geen masker. Getuigen meenden oa Bouhouche te herkennen. Ik denk dat het arsenaal aan wapens die daar buitgemaakt zijn onder verschillende bendes verdeeld werden en daarmee verschillende feiten gepleegd werden die geen verband met elkaar houden.

De aanval op Dekaise is via ballistiek (hetzelfde wapen) met Maubeuge verbonden. Ik zie echt niet Bouhouche een overval plegen op een kruidenierszaak. Ze droegen geen maskers, maar konden perfect worden opgemaakt, valse snorren of pruiken dragen.

Als het arsenaal verdeeld werd onder verschillende bendes, dan weten die bendes, als ze worden gearresteerd tijdens een overval, dat ze zullen verdacht worden van de moord van een politieagent (Haulotte in Waver). Zulke hete wapens gebruik je liever niet, als je met Waver niets te maken hebt. En als het toch zou zijn dat die wapens verdeeld zijn tussen verschillende bendes, is het toch raar dat die verschillende bendes altijd met 3 zijn, en altijd met een"reus" en een "oude".