11

(21 replies, posted in Roze Balletten)

“Het was pijnlijk en deerniswekkend om mensen te zien die ons leiden, want er zijn politici ondervraagd; om mensen te zien die verondersteld worden ons te beschermen, zoals de magistraten en de politiediensten; en om al hun beperkingen op intellectueel en materieel vlak te zien. Het is pijnlijk om dat rechtstreeks mee te maken, zeker als je weet dat hier het leven van kinderen op het spel staat.”

Bron: Jean-Denis Lejeune over de getuigenissen in de commissie-Dutroux, 17 februari 2004

12

(25 replies, posted in Andere Personen)

Geen idee.

13

(25 replies, posted in Andere Personen)

Ik dacht: juni 1988.

14

(10 replies, posted in 1980-1989)

Wat de pers schrijft is één ding. Wat de datum betreft, is een ander. En die datum stemt tot nadenken.

15

(25 replies, posted in Andere Personen)

Niet onbelangrijk: Francis Vanverberghe was de chef van Luciano Bender, maar Bender werd door Vanverberghe op een bepaald moment persona non grata verklaard.

16

(20 replies, posted in Andere Personen)

Bij gebrek aan bewijzen. Maar eerst zet men het hele land op stelten om Mainfroid (1,92m) in de kraag te vatten. Mainfroid laat dat niet gebeuren en meldt zich bij de politiediensten. Zoveel goede wil wordt quasi meteen beloond met zijn vrijlating. Twee bedenkingen: ofwel is het een handige zet van Mainfroid, ofwel heeft hij met de hele zaak niets te maken. Beide zijn mogelijk.

17

(21 replies, posted in Roze Balletten)

Naar het getuigenis van (onder anderen) José Mendez. Maar het clientèle van de Mirano loog er niet om. Naast de in het proces genoemde namen waren daar met zekerheid ook geregeld te gast: Madani Bouhouche, François Ertrijckx, Jean-François Buslik, Friswa, ...

Met andere woorden: van de klanten van de Mirano zijn Ertrijckx, Mendez, Friswa en nog anderen naar de eeuwige jachtvelden gestuurd, om van de enkele junkies door overdosis nog te zwijgen.

18

(21 replies, posted in Roze Balletten)

Volgens Juan Mendez zat hier de sleutel van het Bendemysterie.

19

(270 replies, posted in 1985)

Als Toumaniantz gezien zijn lichaamslengte (minstens 1,92m) voor één rol in aanmerking komt, is het voor die van de (een) reus.

20

(1 replies, posted in Andere Personen)

Norbert Munten, alias Johnny l'Indien.