161

(957 replies, posted in Bende De Staerke)

Met de overval op zich denk ik niet dat hij iets te maken heeft, wat niet wegneemt dat hij mogelijks wel is ingezet om de wapens te vervoeren na de overval (koffer). Ik acht hem wel in staat om enkele namen te kennen van diegene er wel bij betrokken zijn geweest. Het zware gangsterwereldje is klein en iedereen kent iedereen.

162

(66 replies, posted in Andere Personen)

Is er ergens een foto van dit heerschap te vinden?

163

(31 replies, posted in Hypotheses)

Omdat het dossier Dutroux misschien wel een verlenging of navolging is van het "roze" dossier, er spelen dezelfde acteurs in mee, Nihoul en corrupte beleidsmensen.

164

(13 replies, posted in Bibliografie)

Samenvatting: In de jaren 80, zaaide de Bende van Nijvel bloedige terreur in het door crises geteisterde België. Ons kleine landje in het strategische hart van Europa werd destijds vanwege de geopolitieke situatie door de NAVO gesommeerd zich te bewapenen. Maar België geeft niet thuis, met alle dramatische gevolgen van dien. De zogeheten "spanningsstrategie" was daarmee een feit en er zou veel bloed vloeien van onschuldige burgers, zowel bij ons in België alsook in Italië en BRD. Het voortbestaan van het Noord-Atlantische bondgenootschap hing aan een zijden draadje. De overheid weigert de Bende van Nijvel te erkennen als de gewapende organisatie die werd ingezet om de situatie met geweld te doorbreken... De rest is inmiddels bekend...

165

(760 replies, posted in 1985)

Dokterspraktijk Jean Louis Denblinden bevindt zich niet op de Route de Quenast  maar in een zijstraat hiervan: 11  Rue Duc d'Arenberg.

166

(279 replies, posted in Getuigen)

Zo crazy is je gedachte nog niet coco. Vandaag krantenkop gelezen over voorval in Beernem.

"Lugubere ontdekking op kerkhof: grafzerken worden mogelijk al lange tijd gebruikt als opslagruimte en stortplaats voor werkmateriaal"

Bron: HLN

167

(957 replies, posted in Bende De Staerke)

Effe out of the box ... stel dat de feiten vermeld in de brief wel waarheid zijn maar dat de persoon iemand anders is of anders gezegd, De Staerke zegt wel dat hij verantwoordelijk is voor de neergeschreven feiten maar liegt hierover omdat hij weet dat dit fout is en dus niet bewezen kan worden, echter weet hij wel de identiteit van de echte dader(s).

168

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

LEO wrote:

Toch even in gedachte houden dat het werkingsmechanisme van een SPAS het best te vergelijken valt met het mechanisme van een moderne naaimachine. Precisiewerk tot een tiende van een millimeter!

Enkele tienden van een mm is geen enkel probleem voor iemand die een beetje weg is  in (auto ) techniek en kan beschikken over een uitgeruste werkplaats . Ik kan hierover meepraten aangezien mijn ouders hun ganse leven een werkplaats voor herstelling van wagens hebben uitgebuit. Later is het zelfs een Bosch dienst geworden.
Ik zat als kleine snotaap meer in het atelier dan achter mijn schoolboeken en het was voor mij geen enkel probleem om bvb 1/10 mm af te draaien van de koperen sleepring van rotor uit een alternator. Ik heb er zo 100-den gereviseerd. Mijn favoriete tool was een Myford super 7 draaibank die maar een goeie meter lang was en toen der tijd in vele garages was terug te vinden.

169

(37 replies, posted in Slachtoffers)

coconut wrote:

Kan als financiering dienen ja, en soms zelfs als "waarborg". Of als middel om zwart geld wit te wassen.

En dan zitten we ook niet ver weg van leden bende Haemers (transport), VDB en niet te vergeten Finné waaraan we zwart geld transacties kunnen linken alsook beheer van rekeningen van heel wat magistraten en advocaten maar ook van leden van de GP.

170

(37 replies, posted in Slachtoffers)

Kunststukken zijn een makkelijke vorm om een bepaalde partij of groep te financieren. Denk daarbij aan de diefstal van bv. videorecorders die na heling ook dienden om een kas te spekken.