7,391

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nog een detail, er is altijd sprake geweest van twee zakken maar forum-lid Boemerang had een beeld gevonden met drie zakken » Bewijsstukken

7,392

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Had Eddy Vos al een vermoeden van deze manipulaties en ging hij daarom in 2010 nog eens zoeken in het kanaal » Zoekactie Ronquières

7,393

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik weet niet waar ik het hardst van moet verschieten: het feit dat ik uit Nederland kom of het nieuws over de wapens. En even iets verduidelijken voor de journalisten:

  • Mijn website wordt gehost door een Nederlands bedrijf. Dat wil echter niet zeggen dat ik uit Nederland kom.

  • Toen de wapens werden gevonden was ik één jaar oud, tot zover het "mysterie".

  • Als je de verslagen van de Bendecommissies leest, kom je al heel wat interessante zaken tegen. Dat wil niet zeggen dat je een "gendarm" bent.

Voor de rest is dit wel zeer interessant nieuws als je weet dat er heel wat afhangt van de zakken die ze hebben gevonden in het kanaal. Het legt linken tussen feiten die er misschien anders niet zouden zijn.

7,394

(115 replies, posted in Gladio)

Merovinger wrote:

Op zaterdag 9 november 1985 wordt een aanslag gepleegd op de radarlichten op de landingsbaan van de luchthaven van Findel.

Toeval of onderdeel van een Europese strategie?

7,395

(15 replies, posted in Roze Balletten)

Ik volg de redenering van dim, op zich zeer handig maar zeer onbetrouwbaar. Het is spijtig dat je "publiek archief" niet langer te bekijken is (al zijn er natuurlijk andere opties). Ik hoop maar dat ze mijn YouTube-kanaal niet in het vizier krijgen.

7,396

(61 replies, posted in 1983)

Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een overval heeft gepleegd op het Delhaize-warenhuis van Ukkel. De daders van deze overval zijn tot op vandaag niet gevonden.

7,397

(40 replies, posted in Wagens)

Vandaag is het 30 jaar geleden dat deze diefstal gebeurde. Eén van de meest mysterieuze feiten die gelinkt kunnen worden aan de Bende van Nijvel. De daders van deze diefstal zijn nooit gevonden, ook de reden van deze diefstal blijft na al die jaren ongekend.

7,398

(132 replies, posted in Bende Farcy)

Bedankt voor de foto, als ik me niet vergis een foto van 24 september 1974.

7,399

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bedankt voor de extra informatie. Voor bijvoorbeeld Aalst, een overval die zeer uitgebreid gedocumenteerd is op deze website, zou ik voor al deze aspecten wel een plaats kunnen bedenken.

7,400

(21 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het is al een paar keer vernoemd geweest op dit forum:

In 1994 vond men op aanwijzing van Beijer in een bos in Villers-la-Ville [Google Maps] tientallen wapens, munitie en granaten afkomstig van het Amerikaanse leger maar ook gestolen paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen, nummerplaten, ... Het leek een schuilplaats zoals Gladio er in de periode van de Koude Oorlog gespreid over heel het land een tiental bezat om communistische indringers te bestrijden.

Merkwaardig was de vondst van een roestig FN-pistool kaliber .22 LR en 47 kogels .22 LR hollow point. Volgens pv nummer 43996 droeg dit wapen het fabricagenummer 29081U70 en was het op 10 augustus 1981 ontvreemd bij FN in Herstal. Tony Mendez was daar toen commercieel directeur. Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat Mendez tientallen wapens had gestolen en er een onbekend aantal had doorverkocht aan zijn vriend Bouhouche. Werd dit pistool gebruikt door de Bende? Niemand zal het nog kunnen bevestigen want het was in te slechte staat. Adjudant Van Cleuvenbergen van de ontmijningsdienst zegt erover: "L'arme est en trés mauvais état, nous npouvons même pas tirer la glissière vers l'arrière."

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten