7,411

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hestur wrote:

Een fout van de journalist of ...?

Waarschijnlijk een halve fout. De journalist zal dit bedoelen:

Speurders van het gerecht in Nijvel hadden een jaar eerder naar aanleiding van dezelfde tip ook al eens gedoken op ongeveer dezelfde plaats maar zij hadden toen niets gevonden in het water. Nuance: ze vonden niets in het water zelf, maar langs het water vonden ze wel een lege verpakking van munitie en een kolf van een geweer.

7,412

(1,141 replies, posted in 1985)

Dit lijkt een zeer aannemelijke piste maar waarom de legt de beller dan zo'n nadruk op het uur ("anders is het te laat"). Op die manier lijkt het toch dat de beller iets wil communiceren of een waarschuwing/boodschap wil verspreiden?

7,413

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het verhaal van de vondst in Ronquières en het onderzoek van de Delta-cel heeft een vervolg gekregen » Bende-speurders worden nu plots verdacht van sabotage

7,414

(74 replies, posted in 1980-1989)

K& wrote:

Ik schrijf dus zelfs geen initiaal meer daar ik niet wil dat onze admin die verlengd. Allez staat allemaal in de fabeltjeskrant van de commissies en beter nog is Masset te lezen, betere druk en lettertypes dan al die officiele bazaar en dit sedert 15 jaar!

Zo maak je het niet gemakkelijk maar heb dan maar een vrijdagavond opgeofferd om op zoek te gaan over wat het hier gaat. Ik denk dat je onderstaand verhaal bedoelt:

Ch, F17, CA54, FA V, CBW - 03.02.1988 - PV 21479/88, *16

L. (er staat enkel een initiaal) précise aux enquêteurs l'identité d'une personne qui lui aurait signalé que les attuques de Braine L'Alleud et Overijse auraient été commises par un groupe "travaillant à la solde de Latinus", ce groupe étant le groupe de Calmette; cet informateur sera entendu de manière anonyme par le juge d'instruction Schliker.

Les enquêteurs précisent que lors de leur présence au domicile de L, 3 appels téléphonique erronés ont été reçus par l'épouse de L; lors de la dernière communication, l'interlocuteur, de sexe masculin, a demandé s'il pouvait parler à Mme Bouhouche ou un nom similaire, le numéro de téléphone de L est très différent de celui attribué à Bouhouche.

Bron: L'enquête criminelle sur les "tueurs du Brabant" | Prof. dr. A. Masset

7,415

(42 replies, posted in Filière Boraine)

Vittorio zat in 1984 in de gevangenis van Vorst en daar zou hij contacten gehad hebben met Eric Lammers.

7,416

(10 replies, posted in Filière Boraine)

Wat is de link tussen "General Nardella" en deze Francesco Nardella uit de Borinage?

7,417

(1,141 replies, posted in 1985)

Je antwoorden, ze worden hoe langer hoe onwaarschijnlijker, doen mij toch vermoeden dat er op z'n minst een connectie was met iemand uit het Aalsterse. Ik denk bv. aan Laurent Podevijn.

7,418

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Guy Bouten heeft een gesprek met haar gehad. Dit staat in zijn eerste boek. Robert Beijer beweert dat Suzanne Maroun voor hem heeft gewerkt, zij ontkent dit:

Bob Beijer beweert dat u voor hem gewerkt hebt. "Hij liegt."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

7,419

(98 replies, posted in Mededelingen)

Andere zaken

Belangrijke wijziging: de hoofdstukken Politieke groepen en De zaak Cools zijn samengevoegd tot één hoofdstuk met de naam Politiek. De verschillende groeperingen en organisaties die in het hoofdstuk Politieke groepen stonden, zijn verhuisd naar het hoofdstuk Organisaties.

Opmerkingen of ideeën zijn steeds welkom in het topic Feedback. Vanaf heden is dit topic ook gesloten voor commentaar. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Gebruik dan het topic of Feedback of stuur mij een mail.

7,420

(9 replies, posted in Bibliografie)

Eén van de betere boeken en zeer belangrijk om het Brussel uit de jaren '70, '80 en '90 te kunnen begrijpen. Wat dan weer zeer belangrijk is om het ontstaan van de Bende te kunnen begrijpen.