1

(47 replies, posted in Bibliografie)

Boek gelezen. Vooral veel aandacht op overval van Dekaise met inderdaad aantal goede punten en verifieerbaar. Wat nog niets zegt  over de juistheid van de theorie, ik geloof wel in de oprechtheid van de auteur

Over de rest van de overvallen/aanslagen/executies vrij magere berichten irt tot TS en zijn gang.

Groot deel van het boekje geeft een overzicht van de feiten en die zijn genoegzaam bekend.

Wat mij altijd irriteert is geheimdoenerij ( niet alles vertellen maar suggereren dat er nog meer info is.)

Als je naar buiten treedt doe dat dan volledig

2

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

BVN'ers, om een duidelijk beeld te krijgen:

In 1985 wordt er gedregd op basis van een verklaring van de frietuitbater. Alleen op de oever worden enkele vondsten gedaan (munitie verpakkingen en enkele ijzerdraden). Welke duiker heeft dat gedaan? Is dat dezelfde die een jaar later weer en eerder gaar duiken en dan de jute zak vindt?

Een jaar later wordt er weer gedoken eerst door de duiker die nu overleden is en dan de jute zak vindt en die afgeeft aan vermeende BOB'ers? Alleen de jute zak wordt gevonden en er wordt verklaard. We hebben waar we voor zijn gekomen.

Daarna komen de duikers van de  Delta ploeg op dezelfde dag? En die vinden de twee andere zakken. Niet met zekerheid is vast te stellen waarom Delta daar weer gaat zoeken. Deze bevatten allebei elementen die de eerste golf en de tweede golf van de Bende van Nijvel met elkaar vinden. Dit viel de speurders in 1986 al op.

Is dit een juiste weergave? Ik ben de tijdlijn kwijt.

3

(782 replies, posted in Westland New Post)

Reuzen: Guy Bouten noemt in zijn boek 'De bende van Nijvel en de CIA' 18 personen die door de cel van Jumet verdacht werden de bende reus te zijn. Zowel Libert als Bonkoffsky worden niet genoemd. Zie pagina 342.

Dan hebben we al 20 reuzen. De reus zal toch geen dwerg zijn? Volgens mij wordt hier een rookgordijn opgetrokken of door fantasten of om de aandacht af te leiden.

4

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Eens met wat Django schrijft. Heel veel mensen hebben de tip gekregen om niet bij Delhaize te gaan winkelen. Wat belangrijk is wanneer is de tip gegeven, vlak voor de aanslag? En is een bepaalde locatie genoemd, Aalst? Tip is ook weer niet na te trekken. Dit moet zeker uitgezocht worden maar ik ben sceptisch

5

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Lijkt ook op Cocu.

6

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Bedoelen/Noemen de vier bronnen Bonkoffsky? Zo ja, waar komt die kennis vandaan?

7

(5 replies, posted in Speurders)

Dicht bij de waarheid gezeten maar helemaal opgelost raakte het nooit?

8

(17 replies, posted in Magistraten)

Een kritische geest helaas overleden. Ik vrees dat de oplossing van de Bende van Nijvel inderdaad alleen nog op te lossen is door een spijtoptant of door gelukkig toeval. Er zijn al heel veel betrokken overleden.

9

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik kwam in het verslag van de BC onderstaande passage tegen. Heeft iemand een idee om wie dit gaat en welke bende wordt bedoeld?. Ik kan me niet herinneren dat dit in een van de bendeboeken behandeld wordt. De namen Montel, Vandeuren en Ertyckx zijn bekend 

VI. 1.1.2. Het onderzoek betreffende de moord op mogelijke tipgevers

De personen waarom het in de berichtgeving altijd draait, werden in de inleiding van dit hoofdstuk al genoemd. Een persoon, die hier echter steevast buiten valt, maar naar het oordeel van de betrokken rijkswachters zeker in dit rijtje thuishoort, is een tipgever die onder hun hoede in november 1985 binnendrong in een bepaalde bende zeer gewelddadige overvallers - deze bende dus infiltreerde - maar deze actie volgens hen met de dood moest bekopen in een vooropgezet verkeersongeval.

Na zijn dood werd deze infiltratie-actie kennelijk stopgezet. Of, en, zo ja, in hoeverre die bende aan verder onderzoek werd onderworpen, melden de stukken niet. De informant/infiltrant was er evenwel van overtuigd dat deze bende de bende van Nijvel was. Verder moet hier - ter voorkoming van enig misverstand - worden gemeld dat in deze fase van het onderzoek alleen nog maar de figuur van Jules Montel en die van Bruno Vandeuren aan de orde zijn. François Ertryckx komt hier dus nog niet ter sprake.

10

(28 replies, posted in Andere Personen)

Ben, is bekend welk DNA de Cel Precies in handen had in 1998?

Persoonlijk ken ik maar 3 mogelijke bronnen: de sigarettenpeuken in de taxi van Angelou, een pluk haar afkomstig uit de inbraak van Temse en pas veel later DNA opgevist uit een kogelvrij vest in Ronquières.