1

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

Het lijkt me logisch dat het zomers moeilijker is om criminele feiten te plegen omwille van de volgende redenen:

  • Het is langer licht (toch in onze streken);

  • Meer mensen op straat bij goed weer (wandelaars, joggers, vrijende koppeltjes...);

  • Te warm voor vermommingen.

Enig voordeel s zomers is wel dat bossen en struiken dichter begroeid zijn dan in de winter en het voorjaar (gemakkelijker om zich te verstoppen tenzij het om naaldbomen gaan die hun naalden niet verliezen. Het bos van Houssières staat dat vol met loofbomen of zijn er stukken met naaldbomen?).

2

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

club_le-happy-few wrote:

Ik geloof niet in boeken! Boeken moeten verkopen, en moeten dus sensationeler klinken dan het eigenlijk is. Die boeken rond Bende van Nijvel, zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor vele misverstanden, verdraaiingen, extra "verzonnen" pistes, ...


Gelukkig heb ik dan maar 10 Euro betaald aan dat boek. wink

3

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ben hier net op wat verwarrende verklaringen van Nevens gestuit. Nevens doet in de VTM-reportage heel wat andere verklaringen dan dat hij dat deed tegenover Bouten in het boek bende van Nijvel, 2008 (hoofdstuk 46 p. 313). Het meest opvallende verschil is dat hij tegenover Bouten formeel is voor wat  betreft de auto waarop hij schoot:

"De achterklep was dicht. Er zat dus geen schutter die met open vizier iedereen onder vuur nam zoals wel eens wordt beweerd". Hij spreekt eerder in  Hoofdstuk 46 wel van een zwart vlak maar hij besluit dus wel op een heel andere toon.

Een (redactionele fout) van Bouten die niet goed citeert of vertelt Nevens nu wat Vos de wereld wil insturen en moet hij het spel meespelen dat hij waarschijnlijk de killer dodelijk heeft geraakt? Alle hoop is immers nu rond dit feit opgebouwd. Openstaande koffer (fietser), daarna race tegen de BMW (koffer dicht) en dan tenslotte de 2 koppels die de oude en de reus  zien naast de gefusilleerde killer.

Verder klinkt Nevens tegenover Bouten heel wat gefrustreerder. Blijkbaar waren er ook al rijkswachters aangekomen met uzi's toen de Golf de parking afreed maar deden zij totaal niets. Verder kon ook  de uitrit van de Delhaize gemakkelijk geblokkeerd worden met een combi maar dit deden ze ook niet. Ook in de VTM reconstructie laten ze niet zien dat nog voor de Bende leden vertrokken  er zich al een hele menigte rond de Delhaize bevond (en dus een pak getuigen waren) + dat nevens eerst nog is beschoten geweest van op de parking vooraleer de bendeleden vertrokken met de auto.

4

(210 replies, posted in 1983)

Renne wrote:

En is het een verdacht ongeluk en/of is er sprake van vluchtmisdrijf of is die dader gevat?

Is hier nu al uitsluitsel over? Waarschijnlijk een spijtig ongeval of een wel zeer late afrekening (dan heeft de vrouw in tussentijd toch al veel kunnen verklappen aan het gerecht).

5

(640 replies, posted in 1983)

Ik dacht dat een tv interview met Linda van Nuffelen op Google video stond maar ik vind het niet meer terug. Het was een redelijk oude en lange reportage (FR 3?) en je zag duidelijk dat mevrouw er een handicap aan heeft overgehouden.

6

(640 replies, posted in 1983)

Raf wrote:

Heeft er ooit nog iemand iets gehoord over Linda van Nuffelen? Zij heeft de aanslag overleefd. Werd ze door de speurders ondervraagd?

Er is een Franstalige tv reportage waarin ze geïnterviewd werd. Ik vind het niet meteen terug op het net.

7

(44 replies, posted in Westland New Post)

Op basis van wat ik hier lees lijkt het me net iets plausibeler dat Bender de Bendereus was dan Haemers, vooral de plotse vlucht naar Frankrijk is zeer verdacht.

8

(147 replies, posted in Andere Personen)

Is er ergens link tussen Buslik en Lekeu, buiten het feit dat ze naar Florida zijn gevlucht?

9

(183 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Hij was blijkbaar ook jarenlang de buurman van ex-rijkswachter Martial Lekeu.

Is deze piste al grondig onderzocht?