51

(65 replies, posted in Organisaties)

P-51 wrote:

vraag aan Merovinger: kun je van deze foto ook het "roet" niet verwijderen zodat het smoelwerk iets duidelijker zichtbaar wordt?

Voilà wink

https://i.servimg.com/u/f29/11/77/15/12/tribu_10.jpg

52

(118 replies, posted in 1983)

Kees BK wrote:

Dan waren de 2 politie-agenten gegarandeerd dood geweest.

Kees BK wrote:

Maar ze leven nog hé, de beide agenten, ondanks de kwaliteiten van uw militaire valstrik

Er zaten zelfs drie agenten in de beschoten Golf: inspecteur Ruys als chauffeur, hoofdbrigadier (of is de juiste term opperwachtmeester?) Bernier en agent Lemal.

53

(1,153 replies, posted in 1983)

Kees BK wrote:

Denk erom, het deurblad zelf moest dicht blijven omwille van het opbouw magneetcontact dat geen alarm mocht geven. Het onklaar maken van het alarmcontact is technisch niet zo moeilijk is eens je binnen bent, maar je moet wel weten wat je doet.

Op basis van de foto's van de binnenkant van de deur en de zeer deskundige uitleg van Kees BK, lijkt het er inderdaad sterk op dat de daders heel goed wisten wat ze deden en vooral dat ze zeker op de hoogte waren van het contactalarm (vandaar misschien ook de reden waarom ze gewapend waren omdat ze wisten dat het kon foutlopen). Hadden ze geen weet gehad van het alarm, dan hadden ze gewoon veel sneller een klein gat gebrand onderaan en linksmidden de deur. Een gat dat net groot genoeg zou geweest zijn om een hand door te kunnen steken en de grondlegger op te tillen, waarna de deur simpelweg kon opengeduwd worden.

54

(75 replies, posted in Bewijsstukken)

Merovinger wrote:
Django68 wrote:

De valse nummerplaat van de Saab Turbo werd gemaakt met dezelfde matrijs waarmee Bouhouche andere valse nummerplaten maakte. De nummerplaat werd ook artificiële wijze verouderd. Ook een werkwijze die Bouhouche toepaste. Dit feit zou onomstotelijk bewezen zijn en daarmee een van de weinige echte bewijsstukken tegen een of meerdere daders. Jammer genoeg is de nummerplaat intussen verdwenen.
(Insane killers)

Niet echt. Als ik het mij goed herinner gaven de valse nummerplaten van Beijer en Bouhouche overeenkomsten met een matrijs gebruikt door de firma AUTAC in Schaarbeek. Ook de nummerplaat van de Saab zou dezelfde overeenkomsten gehad hebben. Dat wil echter niet per se zeggen dat de nummerplaat van de Saab door Beijer en Bouhouche werden vervalst. De kans is groot van wel maar het is niet 100% bewezen. Anderen kunnen ook beroep gedaan hebben op die matrijs van AUTAC.

Hierbij een reactie van Beijer (= minus) uit 2010 hierover:

minus wrote:

Ne perdez pas de vue Bill, qu'il n'y avait en tout et pour tout que 3 types de ces matrices (certains parlent de deux) pour toute la Belgique. Alors, ce type de rapprochement vaut quoi ? Et ceci n'est pas une supposition ou une hypothèse. C'est une constatation objective.

Vandaag poste Michel Leurquin het volgende bericht op het tueries forum.

michel wrote:

Une personne bien informée me signale que la cache des tueurs après Overijse se trouvait probablement située eikenlaan 36 Sint Jezus eik . A quelques minutes du Delhaize.

Dès 1987, cette information était connue de la police judiciaire qui a trouvé cet endroit par hasard en enquêtant sur le meurtre d'un Juif. Aucune suite n'a vraiment été donnée vu que le dossier sera transmis de Termonde à Charleroi. L'info fut oubliée. Mais des enquêteurs ont acquis la certitude que ce hangar avait abrité un moment la Gti et les armes des tueurs.

Ce hangar était fréquenté par diverses personnes comme des membres de la famille De Staerke, Bouhouche, d'autres gangsters, des gendarmes, Leroy et Reyniers. Le fils d'une employée de la maison royale y venait aussi.

On a déjà parlé de cet hangar en 2018 quand l'avocat Vermassen a reçu les confidences du propriétaire hangar sur son lit de mort (je reposterai). Ce hangar en 1985 était loué à deux hommes : Moenselaer et Poidvache (phonétique).

Je ne crois pas que ce lieu avait déjà localisé avec certitude. Si c'est le cas c'est cadeau de Noël :santa:

https://i.servimg.com/u/f66/09/03/15/13/hangar10.jpg

michel wrote:

https://i.servimg.com/u/f66/09/03/15/13/hangar12.png

Ik weet niet wie Michel deze info heeft gegeven maar toevallig deed ik vandaag nog wat opzoekwerk rond de firma AUTAC en kwam ik onderstaande info tegen. Het toeval (of net niet?) wil dat één van de bestuurders van de firma AUTAC net om de hoek van deze loods woonde (in 1998 weliswaar):

https://nsm09.casimages.com/img/2018/12/21//18122105014214738716045043.jpg

55

(41 replies, posted in Politiek & Business)

Miljonair doodgeschoten in villa te Ganshoren

Onderzoeksrechter Michèle Vanbellaiengh zit met de handen in het haar. Omdat zij van dienst was werd zij in de nacht van donderdag op vrijdag belast met een zeer vreemde zaak: de moord op Paul Cams, 44 jaar geleden geboren te Hasselt, een in het Brusselse zeer bekende Vlaamse figuur.

Cams was een self-made miljonair. Hij maakte zijn fortuin met haarlak en geneeskundige laboratoria en kreeg zelfs de titel van ere-consul van Senegal. Aan de Jacques Sermonlaan te Ganshoren betrok hij op nummer 25 een riante villa, destijds gebouwd door de beroemde architect Pompe. Het is daar dat hij donderdagavond op  gewelddadige wijze de dood vond.

Al tenminste sinds 1978 woonde Cams, een gescheiden man, samen met de één jaar jongere Odile Pannecoeck. Beiden bleven donderdagavond in de woonkamer van hun streng bewaakte villa tot Odille omstreeks 21u45 besloot om boven op de slaapkamer, naar een ander tv-programma te gaan kijken. Cams bleef beneden. Om 22u10 hoorde Odile beneden plots verscheidene vuurschoten. Zij haastte zich naar beneden. Zij zag niemand. Op de sofa lag het lijk van haar vriend Cams. Achteraf zou men vaststellen dat hij gedood was door tenminste drie of vier schoten uit een P. 38. Pannecoeck verwittigde de politie en de huisarts.

Later kwam ook de gerechtelijke politie onder leiding van commissaris Frans Reyniers ter plaatse. Ook onderzoeksrechter Vanbellaiengh, substitute van de procureur des Konings Chantal Pensis, wapendeskundige Déry en wetsdokter Raphaël Rillaert kwamen ter plaatse.

Er werden geen sporen van braak vastgesteld aan de villa. Wellicht heeft Cams zijn moordenaar in vertrouwen binnengelaten. Vrijdagnamiddag stonden de twee grote grijze Mercedessen eenzaam voor de garage van de grote villa.

Bron: Het Laatste Nieuws | 19 november 1983

Vermoorde miljonair had last van dreigtelefoontjes

In de moord op de 44-jarige miljonair Paul Cams, die donderdagnacht in zijn villa aan de J. Sermonlaan 25 te Ganshoren werd doodgeschoten met kogels uit een P. 38, heeft het parket nog geen klaarheid kunnen brengen.

Zijn bij hem inwonende vriendin Odile Pannecoeck werd tijdens het weekeinde nog steeds ondervraagd.

Paul Cams, zo blijkt nu, had enkele dagen voor de feiten klacht ingediend bij de politie omdat hij naamloos dreigtelefoontjes had ontvangen. Dat verklaarde dan ook waarom hij zijn villa met een alarmsysteem had laten beveiligen. Het wapen van de misdaad is nog steeds zoek.

Bron: Het Laatste Nieuws | 21 november 1983

56

(7 replies, posted in Wagens)

CleverTrevor wrote:

Deze Nederlandse schaatser beweert dat zijn auto inclusief schaatsen door de Bende van Nijvel werd gestolen. Dat zou in Knokke gebeurd zijn. De wagen is volgens hem door de Bende van Nijvel gebruikt bij een overval en nadien in brand gestoken, inclusief schaatsen » nos.nl

Gaat het om de VW Golf die in Knokke gestolen werd op 18 november 1983 en gebruikt/gezien werd in Ruiselede? Forum

Enkele inbraken of pogingen tot inbraken in juwelierszaken in de weken voor de feiten in Anderlues.

Voor miljoenen juwelen weg uit het uitstalraam

Onbekenden hebben donderdagochtend [10 november 1983] omstreeks half vier voor enkele miljoenen frank juwelen en uurwerken buitgemaakt met een snelle graai in het stukgeslagen uitstalraam van de juwelierszaak Tony Roobroeck aan de Brusselsestraat te Dendermonde. Vooralsnog zijn er geen getuigen gekend, die de daders van deze inbraak in volle stadscentrum hebben opgemerkt.

Juwelier Tony Roobroeck werd gewekt door het inbraakalarm, op het ogenblik dat één van de uitstalramen met een zware staaf werd stukgeslagen. Hij belde onmiddellijk de stedelijke politie. Om de aandacht te trekken van eventuele voorbijgangers, gooide hij nog een vaas door het slaapkamerraam naar buiten. Op dat ogenblik waren de dieven reeds spoorloos verdwenen.

Om tot bij het verder van de straat afgelegen uitstalraam te komen, hadden de daders van deze kraak eerst een gat geknipt in het metalen rolluik dat het winkelpand afsluit.

Juwelier Roosbroeck raamde de waarde van de gestolen ringen, armbanden en uurwerken op een bedrag tussen drie en vijf miljoen frank. Het is reeds de vierde maal in enkele jaren tijd dat de juwelier het slachtoffer van dieven is: tweemaal met een inbraak en tweemaal met een overval.

Bron: Het Laatste Nieuws | 15 november 1983

Rijkswacht verijdelt juwelendiefstal

Een rijkswachtpatrouille van de brigade van Ruiselede heeft zaterdagmorgen [19 november 1983] een diefstal in de juwelierszaak van Leon Ide, Bruggestraat 13, Ruiselede, verijdeld.

Drie jongelui, die zich verplaatsten met een wagen van het merk Golf VW, die de nacht voordien in Knokke was gestolen (*), hadden hun auto rechtover de juwelenwinkel geparkeerd. Net toen de rijkswachtcombi kwam aangereden, werd een passagier uit het voertuig geduwd. De kerel zette het, bij het zien van de ordehandhavers op een lopen. Maar hij kon enkele honderden meter verder in de kraag worden gegrepen.

Het betreft een zekere Alain S. (**) uit Sint-Jans-Molenbeek. Zijn twee spitsbroeders ontkwamen met de auto. De wetdienaren slaagden er wel in de nummerplaat op te tekenen. Zij vermoeden, dat de kerels het wel degelijk op de juwelierszaak hadden gemunt.

Een maand terug trachtten honderd meter daarvandaan onbekenden in te breken bij juwelier Vanhoutteghem. De daders poogden binnen te dringen door gewoon het aluminium rolluik af te rukken. (***) Maar toen het blind met veel gedruis naar beneden plofte, kozen de onverlaten het hazepad.

Of bij deze twee inbraakpogingen gebeurlijk dezelfde daders aan het werk waren, dient nog uitgemaakt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 21 november 1983

(*) Heeft dit een link met het volgende verhaal? » Forum

(**) Ter info, het CBO was in 1988 in het grootscheeps onderzoek door de afdeling Bende van Nijvel van de BOB op zoek naar de volgende informatie: inwinnen van de inlichtingen die nodig zijn voor het redigeren van de voormelde listings waaronder de gekende personen met de voornaam Alain. » Forum

(**) Zoals in Maubeuge?

58

(22 replies, posted in Andere Personen)

VAKANTIEKAMER - 9 augustus 1989

1° HERHALING - VEROORDELING TOT EEN CRIMINELE STRAF - STAAT VAN WETTELIJKE HERRALING WEGENS EEN VROEGERE VEROORDELING TOT EEN CORRECTIONELE STRAF - WETTIGHEID.

2° CASSATIE - VORDERING TOT VERNIETIGING EN CASSATIEBEROEP IN RET BELANG VAN DE WET - ART. 441 SV. - VEROORDELING VAN EEN BESCHULDIGDE IN STAAT VAN HERHALING - CRIMINELE STRAF NA EEN CORRECTIONELE STRAF - GEDEELTELIJKE VERNIETIGING, ZONDER VERWIJZING.

1° en 2° Op het cassatieberoep dat, met toepassing van art. 441 Sv., door de procureur-generaal is ingesteld, vernietigt het Hoi, zonder verwijzing, het veroordelend vonnis enkel in zoverre het de veroordeelde in staat van herhaling verklaart, nu de wet niet spreekt van herhaling in geval van veroordeling tot een criminele straf na een veroordeling tot een correctionele straf (1). (Art. 55 Sw.)

(PROCUREUR-GENERAAL BIJ HET HOF VAN CASSATIE IN ZAKE ANTHEMUS, ROYEN)
ARREST ( vertaling)
(A.R. nr. 7701)

HET HOF; - Gelet op de vordering van de procureur-generaal bij het Hof van Cassatie, luidend als volgt:

« Aan de tweede kamer van het Hof van Cassatie. De ondergetekende procureur-generaal heeft de eer hierbij uiteen te zetten dat de minister van Justitie hem, bij schrijven van 21 juni 1989, Bestuur voor Burgerlijke en Criminele Zaken nr. 7/SDP/CAN/611-CM bevel heeft gegeven, overeenkomstig artikel 441 van het Wetboek van Strafvordering, bij het Hof aangifte te doen van het op 19 februari 1985 door het Hof van Assisen van de provincie Luik gewezen en in kracht van gewijsde gegane arrest, in zoverre die beslissing waarbij Anthemus Michel, Henri, Joseph, geboren op 8 september 1943 te Balatre, wonende te Jette, Tentoonstellingslaan 460, en Royen Francis, Leonard, Joseph, geboren op 15 juli 1954 te Antheit, zonder gekende woon- of verblijfplaats in België of in het buitenland, wegens verschillende misdaden en wanbedrijven veroordeeld worden, eerstgenoemde tot een enkele straf van twintig jaar dwangarbeid, de tweede tot een enkele straf van vijftien jaar dwangarbeid, vermeldt dat die beschuldigden in staat van wettelijke herhaling verkeren, nu zij de misdrijven hebben gepleegd voordat vijf jaren zijn verlopen sinds de straffen werden ondergaan of sinds de straffen zijn verjaard, namelijk wat eerstgenoemde betreft, een gevangenisstraf van acht jaar wegens diefstal met geweldpleging en een gevangenisstraf van een jaar wegens wapenbezit, welke straffen door de Correctionele Rechtbank te Brussel zijn uitgesproken bij het in kracht van gewijsde gegane vonnis van 14 april 1977 en, wat de tweede betreft, een gevangenisstraf van achttien maanden wegens het met voorbedachte rade toebrengen van slagen die ongeschiktheid tot het verrichten van persoonlijke arbeid tot gevolg hadden, welke straf door het Hof van Beroep te Luik is uitgesproken bij het in kracht van gewijsde gegane arrest van 15 oktober 1978.

Die vermelding is in strijd met de wet, aangezien deze niet bepaalt dat er herhaling is in geval van veroordeling tot een criminele straf na een veroordeling tot een correctionele straf.

Het middel ten betoge dat de rechter onterecht de staat van herhaling heeft aangenomen, heeft, zo het al gegrond is, alleen dan de vernietiging van de veroordelende beslissing tot gevolg wanneer de straf zwaarder is dan die welke gesteld is op een eerste misdrijf of wanneer uit de beslissing blijkt dat de rechter bij de bepaling van de strafmaat de staat van herhaling in aanmerking heeft genomen.

Gelet te dezen op het feit dat de uitgesproken straffen niet zwaarder zijn dan die welke op een eerste misdrijf gesteld zijn, en het arrest geen vaststelling bevat waaruit blijkt dat bij de bepaling van de strafmaat de staat van herhaling in aanmerking is genomen, blijft de veroordelende beslissing naar recht verantwoord, ook al is de vermelding in verband met de staat van wettelijke herhaling in strijd met de wet. Daaruit volgt dat geen aangifte moet worden gedaan van het beschikkende gedeelte van het arrest. Aangezien echter die onwettige vermelding voor de veroordeelden nadelig is voor het toepassen van artikel 1 van de wet van 31 mei 1888 tot invoering van de voorwaardelijke invrijheidstelling, moet de overweging die deze vermelding bevat, worden vernietigd.

Om die redenen, vordert de ondergetekende procureur-generaal dat het aan het Hof moge behagen de rechtsgrond van het aangegeven arrest, waarin wordt vermeld dat de beschuldigden Anthemus en Royen in staat van wettelijke herhaling verkeren, te vernietigen, te bevelen dat van dit arrest melding zal worden gemaakt op de kant van de beslissing die de vernietigde overweging bevat en te zeggen dat er geen grond is tot verwijzing.

Brussel, 27 juni 1989.

Voor de procureur-generaal, de eerste advocaat-generaal,
(get.) J. Velu »;

Gelet op artikel 441 van het Wetboek van Strafvordering, met aanneming van de gronden van die vordering, vernietigt de overweging van het op 19 februari 1985 door het Hof van Assisen van de provincie Luik gewezen arrest waarin wordt vermeld dat de voornoemde Michel Anthemus en Francis Royen in staat van wettelijke herhaling verkeren;

beveelt dat van dit arrest melding zal worden gemaakt op de kant van de beslissing die de vernietigde overweging bevat;

zegt dat er geen grond is tot verwijzing.
__________________________________________________________________________________________________________

9 augustus 1989 – Vakantiekamer Voorzitter: de h. Chatel, eerste voorzitter - Verslaggever: de h. Sace – Gelijkluidende conclusie van de h. du Jardin, advocaat-generaal

(1) Cass., 19 old. 1976 (A.C., 1977, 206); 17 sept. 1985, A.R. nr. 9617 (ibid., 1985-86, nr. 33).

Bron: Arresten van het Hof van Cassatie - Gerechtelijk jaar 1988-1989 – Deel IV

59

(3 replies, posted in Andere Personen)

VAKANTIEKAMER - 9 augustus 1989

1° HERHALING - VEROORDELING TOT EEN CRIMINELE STRAF - STAAT VAN WETTELIJKE HERRALING WEGENS EEN VROEGERE VEROORDELING TOT EEN CORRECTIONELE STRAF - WETTIGHEID.

2° CASSATIE - VORDERING TOT VERNIETIGING EN CASSATIEBEROEP IN RET BELANG VAN DE WET - ART. 441 SV. - VEROORDELING VAN EEN BESCHULDIGDE IN STAAT VAN HERHALING - CRIMINELE STRAF NA EEN CORRECTIONELE STRAF - GEDEELTELIJKE VERNIETIGING, ZONDER VERWIJZING.

1° en 2° Op het cassatieberoep dat, met toepassing van art. 441 Sv., door de procureur-generaal is ingesteld, vernietigt het Hoi, zonder verwijzing, het veroordelend vonnis enkel in zoverre het de veroordeelde in staat van herhaling verklaart, nu de wet niet spreekt van herhaling in geval van veroordeling tot een criminele straf na een veroordeling tot een correctionele straf (1). (Art. 55 Sw.)

(PROCUREUR-GENERAAL BIJ HET HOF VAN CASSATIE IN ZAKE ANTHEMUS, ROYEN)
ARREST ( vertaling)
(A.R. nr. 7701)

HET HOF; - Gelet op de vordering van de procureur-generaal bij het Hof van Cassatie, luidend als volgt:

« Aan de tweede kamer van het Hof van Cassatie. De ondergetekende procureur-generaal heeft de eer hierbij uiteen te zetten dat de minister van Justitie hem, bij schrijven van 21 juni 1989, Bestuur voor Burgerlijke en Criminele Zaken nr. 7/SDP/CAN/611-CM bevel heeft gegeven, overeenkomstig artikel 441 van het Wetboek van Strafvordering, bij het Hof aangifte te doen van het op 19 februari 1985 door het Hof van Assisen van de provincie Luik gewezen en in kracht van gewijsde gegane arrest, in zoverre die beslissing waarbij Anthemus Michel, Henri, Joseph, geboren op 8 september 1943 te Balatre, wonende te Jette, Tentoonstellingslaan 460, en Royen Francis, Leonard, Joseph, geboren op 15 juli 1954 te Antheit, zonder gekende woon- of verblijfplaats in België of in het buitenland, wegens verschillende misdaden en wanbedrijven veroordeeld worden, eerstgenoemde tot een enkele straf van twintig jaar dwangarbeid, de tweede tot een enkele straf van vijftien jaar dwangarbeid, vermeldt dat die beschuldigden in staat van wettelijke herhaling verkeren, nu zij de misdrijven hebben gepleegd voordat vijf jaren zijn verlopen sinds de straffen werden ondergaan of sinds de straffen zijn verjaard, namelijk wat eerstgenoemde betreft, een gevangenisstraf van acht jaar wegens diefstal met geweldpleging en een gevangenisstraf van een jaar wegens wapenbezit, welke straffen door de Correctionele Rechtbank te Brussel zijn uitgesproken bij het in kracht van gewijsde gegane vonnis van 14 april 1977 en, wat de tweede betreft, een gevangenisstraf van achttien maanden wegens het met voorbedachte rade toebrengen van slagen die ongeschiktheid tot het verrichten van persoonlijke arbeid tot gevolg hadden, welke straf door het Hof van Beroep te Luik is uitgesproken bij het in kracht van gewijsde gegane arrest van 15 oktober 1978.

Die vermelding is in strijd met de wet, aangezien deze niet bepaalt dat er herhaling is in geval van veroordeling tot een criminele straf na een veroordeling tot een correctionele straf.

Het middel ten betoge dat de rechter onterecht de staat van herhaling heeft aangenomen, heeft, zo het al gegrond is, alleen dan de vernietiging van de veroordelende beslissing tot gevolg wanneer de straf zwaarder is dan die welke gesteld is op een eerste misdrijf of wanneer uit de beslissing blijkt dat de rechter bij de bepaling van de strafmaat de staat van herhaling in aanmerking heeft genomen.

Gelet te dezen op het feit dat de uitgesproken straffen niet zwaarder zijn dan die welke op een eerste misdrijf gesteld zijn, en het arrest geen vaststelling bevat waaruit blijkt dat bij de bepaling van de strafmaat de staat van herhaling in aanmerking is genomen, blijft de veroordelende beslissing naar recht verantwoord, ook al is de vermelding in verband met de staat van wettelijke herhaling in strijd met de wet. Daaruit volgt dat geen aangifte moet worden gedaan van het beschikkende gedeelte van het arrest. Aangezien echter die onwettige vermelding voor de veroordeelden nadelig is voor het toepassen van artikel 1 van de wet van 31 mei 1888 tot invoering van de voorwaardelijke invrijheidstelling, moet de overweging die deze vermelding bevat, worden vernietigd.

Om die redenen, vordert de ondergetekende procureur-generaal dat het aan het Hof moge behagen de rechtsgrond van het aangegeven arrest, waarin wordt vermeld dat de beschuldigden Anthemus en Royen in staat van wettelijke herhaling verkeren, te vernietigen, te bevelen dat van dit arrest melding zal worden gemaakt op de kant van de beslissing die de vernietigde overweging bevat en te zeggen dat er geen grond is tot verwijzing.

Brussel, 27 juni 1989.

Voor de procureur-generaal, de eerste advocaat-generaal, (get.) J. Velu »;

Gelet op artikel 441 van het Wetboek van Strafvordering, met aanneming van de gronden van die vordering, vernietigt de overweging van het op 19 februari 1985 door het Hof van Assisen van de provincie Luik gewezen arrest waarin wordt vermeld dat de voornoemde Michel Anthemus en Francis Royen in staat van wettelijke herhaling verkeren; beveelt dat van dit arrest melding zal worden gemaakt op de kant van de beslissing die de vernietigde overweging bevat; zegt dat er geen grond is tot verwijzing.

9 augustus 1989 – Vakantiekamer Voorzitter: de h. Chatel, eerste voorzitter - Verslaggever: de h. Sace – Gelijkluidende conclusie van de h. du Jardin, advocaat-generaal

(1) Cass., 19 old. 1976 (A.C., 1977, 206); 17 sept. 1985, A.R. nr. 9617 (ibid., 1985-86, nr. 33).

Bron: Arresten van het Hof van Cassatie - Gerechtelijk jaar 1988-1989 – Deel IV

Inderdaad Kees BK, als de zaak opgelost wordt en er zou blijken en bewezen worden dat het om drie simpele zielen ging die dit allemaal puur voor eigen profijt hebben gedaan (uit noodzaak bijvoorbeeld om hun gezin te kunnen onderhouden), dan zullen er velen deze oplossing nooit aanvaarden en zal er gesproken worden van zondebokken en een doofpot om de echte waarheid toe te dekken. De media, (ex-)speurders, advocaten, bepaalde magistraten, politici hebben de zaak zo opgeklopt en in de richting van 'duistere krachten' geduwd, dat als zou blijken dat daar niets van aan is, velen dit niet zullen geloven.

Ik weet niet wat de waarheid is, ik ken de daders niet. Als het een commando huurlingen of (ex-)rijkswachters geweest is en dat wordt bewezen dan zal ik dat aanvaarden. Als die piste fout blijkt te zijn en er aangetoond wordt dat het om drie of vier totaal onbekenden zielen gaat, dan zal ik mij daar ook bij neerleggen. Ik kan enkel maar hopen dat de waarheid (wat deze ook mag zijn) ooit aan het licht komt, maar die hoop slinkt met de dag.