11

(67 replies, posted in Afpersing)

Zo is die Le Clercq ongewild/onbewust in aanvaring gekomen met de drugs/prostitutiewereld. Ik meen ergens te hebben gelezen dat die 8 panden tezamen destijds goed waren voor een jaarlijkse opbrengst van 18.000.000 Bfr.

12

(1,219 replies, posted in 1985)

Via personen die rechtstreeks betrokken waren bij een vervalsing van een getuigenis zijn dwalingen van bestuurders van Delhaize akelig dichtbij. Ook de Bank Copine komt hierbij in het vizier. Tot daar mijn persoonlijke ervaringen met het kluwen Bende van Nijvel.

13

(1,219 replies, posted in 1985)

België stond inderdaad op zijn kop en de angst heerste onder onder de bevolking. Maar volgens mijn ondervinden zijn de overvallen gestopt nadat Delhaize betaalde als gevolg van racketeering in 1985.

14

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Vermoord of gezelfmoord? Wat als ergens op een veilige locatie verstopte sextapes met adellijke heren, dienen als levensverzekering...

15

(134 replies, posted in Andere Personen)

Dancing Top Ten was gelegen vanuit centrum Vilvoorde, langs de rechterkant van de rijksweg N1, tussen het kerkhof van Vilvoorde en Eppegem. PS; ik ben licht computeranalfabeet. dhrlanden, het zou misschien handiger zijn mochten we mekaar contacteren via e-mail.

16

(134 replies, posted in Andere Personen)

Puike opzoekingen dhrlanden. Die vondst van de valies in de berm typeert het ganse bendeverhaal. Hijzelf heeft ze daar waarschijnlijk niet gegooid tenzij deze reeds enkele maanden in de berm lag. Feit is dat de valies  documenten etc. bevatte die verwezen naar Dubois en dancing Top Ten in Vilvoorde. Werd de valies gedropt in paniek net voor zijn arrestatie of om een dwaalspoor te creëeren door kompanen? Toeval of niet, na zijn arrestatie eind 1983 stoppen de bendeovervallen tot september 1985. Wanneer is hij uit voorlopige hechtenis gekomen? Persoonlijk heb ik ervaren dat Dubois heel impulsief kon reageren ...

17

(134 replies, posted in Andere Personen)

Een familielid die ik niet bij naam noem, vertelde me letterlijk op mijn vraag waarom hij in de gevangenis zat. “Wegens ambras met een allochtoon” = moord Algerijn? Hoe hij overleden was in de gevangenis werd niet gezegd maar wel; “Claude had problemen met de Bende van Nijvel.” Dit leek mij toen wel een indianenverhaal maar met hetgeen ik achteraf te weten ben gekomen ben ik meer en meer overtuigd dat hij mogelijk de killer is of alleszins betrokken bij de overvallen.

18

(134 replies, posted in Andere Personen)

scaramouche, zijn geboortejaar/leeftijd uit het artikel stemt met zijn leeftijd van destijds. Wanneer ik al de puzzelstukjes, die terug te vinden zijn op het forum over Dubois, naast elkaar leg gaat het hier wel degelijk om Claude Dubois. Enkel de familienaam Arrasse is een mysterie. Feit is dat zijn broer en zus grote blonde mensen zijn en zeker niet lijken op Claude die een zuiders uiterlijk had. Waren zij half-broer en half-zus?

19

(17 replies, posted in Bende Farcy)

Oké nogmaals bedankt. De persoonsbeschrijving hierboven komt aardig in de buurt van de foto door u gepost. Jammer dat de speurders destijds geen foto”s aan mij hebben getoond. De 2 speurders spraken onderling, in mijn bijzijn een naam uit met het verkleinwoord ...ke. Zoals ik elders op het forum heb gepost was de slotconclusie van de speurders; "We kennen ze, we weten het, maar hebben geen harde bewijzen". Blijft de hamvraag wie van de onderzoekscel mijn anonieme getuigenis heeft gelekt aan de telefonische vervalsers.

20

(17 replies, posted in Bende Farcy)

club_le-happy-few wrote:

Bely, u was in Aalst op moment van de overval?

Op het moment van de aanslag was ik helemaal niet in Aalst. Ik was op een voetbalwedstrijd in Mechelen. Na de match werden de wedstrijdverslagen op BRT onderbroken voor een speciale nieuwsuitzending over de aanslag ...

@dhrlanden, hartelijk dank voor het posten van de foto! dhrlanden, het is misschien wat veel gevraagd maar weet je iets meer over zijn lengte en van welk jaartal de foto dateert?