51

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

Voor de overval in Aalst heeft toch een getuige verdachte handelingen of voertuig aan één van deze bars opgemerkt?

52

(118 replies, posted in Bende Farcy)

Op zijn facebook staan (stonden) foto's uit zijn jonge jaren, waarvan een waar hij mikt met revolver.

53

(200 replies, posted in Bibliografie)

De 3 overvallen uit 1985 zijn enorm onderbelicht in de serie. Zeker Aalst. Enkel de link met Finné wordt aangehaald. In tegenstelling met 'Niet Schieten' waar men dus liet uitschijnen dat familie VDS te veel zou kunnen gezien hebben bij Podevijn. In de film verwees men dan wel dat Philippe De Staerke daar over de vloer kwam (niet bewezen m.i.) in plaats van Mendez.

Men had zowel bij Finné en VDS de link kunnen leggen met Mendez, maar dit gebeurde niet. Ook over de entourage van Zwarte Cobra die toen in buurt van huis van familie VDS geen woord. Men gaat er ook van uit dat Braine en Overijse zelfde daders zijn.

Wat wel opvalt is dat men laat uitschijnen dat min. 1 van de daders zelf gechanteerd zou geweest zijn - bedreiging naar zijn familie toe (en eerst verslaafd gemaakt door Haemers?).

Deze is op eind van de uitzending precies weer clean (je moet het maar doen van heroïne afkicken alsof het niks is). Kortom de 'killer' wordt eerder als slachtoffer dan als monster voorgesteld.

En het programma is toch wel erg Gladio-gericht. Volgens mij was de Strategie van de Spanning naast politiek spel ook een excuus voor chantage, drugs- en wapentrafiek, afpersing Delhaize, ...

54

(12 replies, posted in Slachtoffers)

De echte daders zullen wel zo dom niet zijn om zich op deze manier te laten betrappen na al die jaren. Zal wel een verwarde persoon zijn...

Krijgt waarschijnlijk gratis hulp, terwijl slachtoffers van de Bende van Nijvel, Dutroux en 22/3/16 zelf hun plan mogen trekken.

55

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Albert is geen dader, volgens mij enkel ook afgeperst omwille van enkele uitspattingen. Waren er minderjarigen bij? Hoe minderjarig? Toen was meerderjarigheid pas op 21? Iemand van 14 kan er al meerderjarig uitzien, iemand van 6 jaar uiteraard niet. Ik denk dat die truken destijds wel vaker gebeurt zijn, om hooggeplaatsten te manipuleren.

Tijdsgeest van de late jaren 60 - jaren 70 ... vrije liefde, alles moest kunnen met iedereen. In bepaalde kringen dan toch, het gewone volk zat nog steeds te bibberen voor meneer pastoor.

56

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

De entourage van Beijer (NBD, ARI) leeft volgens mij niet in armoede. Enkel degene die de overvallen hebben uitgevaard. Die hebben volgens mij een vast bedrag gehad van organisatie + buit die ze voor zichzelf mochten houden. Het vast bedrag zal volgens mij niet spectaculair geweest zijn. Mogelijks afgeperst, of enkel in ruil voor kwijtschelding  drugs- of gokschulden.

57

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Een schaamteloze promostunt voor hun programma. Er gebeuren rare dingen bij de vrt sinds bepaalde partijen daar aan de vetpotten zitten. Een propagandamachine op z'n Poetins in de maak? Vroeger roder dan rood waar je bedenkingen kan bij hebben. Maar nu helt het compleet de andere kant over, en extremen en destabilisering zijn nooit goed voor het gewone volk. Beijer geniet er gewoon van om de slachtoffers te tergen.

58

(1,148 replies, posted in 1983)

En Maubeuge...

59

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

En wat denken ze nu? Dat hij het bewijsmateriaal alfabetisch heeft gesorteerd in zijn garage in Pattaya? Lijkt me promostunt voor de serie.

60

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Net voor de serie gaat uitgezonden worden, valt er toevallig een wapen uit de lucht? Ik kan moeilijk geloven dat 1 wapen het raadsel gaat oplossen. En dit terwijl personen van wie men quasi zeker is dat ze betrokken zijn, al jaren ongemoeid gelaten worden en ons vierkant uitlachen.