11

(782 replies, posted in Westland New Post)

dolorean wrote:

Libert is vrij gelaten deze avond.

De Standaard: Fantasten kunnen blijkbaar ook echte misdaden plegen en kunnen dus net zo goed echt medeplichtig zijn aan een reeks moorddadige overvallen.

En wat als iemand van WNP die de supermarktverkenningen heeft meegedaan besluit om met een paar vrienden die supermarkten effectief te overvallen? Bv. Barbier met z'n collega Robert Becker en enkele kompanen van Becker? En na de arrestatie van Barbier doen die kompanen verder met andere kompanen? (De Staerke, de Borains, Tinck die wss banden heeft met de Borains...)

12

(14 replies, posted in Westland New Post)

Het kopstuk van de Bende van de Miljardair was Robert Van Engeland die volgens mijn info uit het Brusselse kwam. Mij altijd afgevraagd of er een band is met Philippe.

13

(504 replies, posted in Algemeen)

kl1172 wrote:
Ben wrote:

Waarschijnlijk niet het meest populaire standpunt, maar misschien is een verjaring net wat dit dossier nodig heeft.

Zo denk ik er ook over Ben. Eerlijk gezegd, eerder dit jaar toen ik net begon te lezen over de bende van Nijvel was ik (de naïviteit zelve) nog voor termijnsverlenging. Maar toen ik de vele flaters en verloren sporen tegenkwam, tja dan kun je volgens mij moeilijk anders dan je mening te herzien.

Om de waarheid zo vlug mogelijk te kennen is een verjaring beter. De vraag is of het belangrijker is de waarheid te kennen, wetende dat de daders dan vrijuit gaan, dan een waterkans op veroordeling van (een van de) daders te behouden.

14

(134 replies, posted in Andere Personen)

Trojan wrote:

Iemand legt een verband via de naam Dumont naar de werkgever van Palsterman, maar geen flauw idee of het iets kan betekenen.

Wie? Waar?

15

(5 replies, posted in Filière Boraine)

Een jaar geleden woonde hij nog in Ukkel, nu Sint-Pieters-Leeuw » www.facebook.com

Goede contacten met familie De Staerke.

16

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Trojan wrote:

omdat er ergens in de 100 bladzijden hierboven toch wel een paar indicaties zijn dat hij daadwerkelijk aanwezig was in die studentenkamer.

Wie was aanwezig in die studentenkamer?

17

(24 replies, posted in Overzicht Bendes)

Trojan wrote:

Anyhow, i am resting my case for today, maar msschn moet Ben maar een keer een draad starten voor elk lid van de clan Becker afzonderlijk, naar analogie met de WNP ledenwaslijst.

De Becker-clan is zeer ruim. Er zijn makkelijk een 1000-tal namen. De Staerke behoort ook tot die clan. Er is een parallel met de Bende van Nijvel maar natuurlijk zijn de personen verdacht van de moord in Anzegem en op Laurette De Rudder niet de Bende van Nijvel. Wel zit het er dik in dat andere leden van die clan wel tot de Bende van Nijvel behoren. Vandaar dat ik de parallel trek. Het is altijd een warboel als zij moorden, met verwarrende alibi's, ongekende verblijfplaatsen, verwarrende namen.

Zie de moord op Valère Valcke en de moorden veertien dagen later. Leden van clan De Staerke waren verdacht maar de speurders geraakten er niet wijs uit.

Zie ook archives.lesoir.be. Een Didier Bogaert doodt een Albert Bogaert, broer van Leopold Bogaert. Men vindt Didier niet meer terug. Niet makkelijk, want er zijn binnen dezelfde familie meerdere Didiers, Alberts en Leopolds. Neven van elkaar met dezelfde naam en ongekende verblijfplaats.

18

(24 replies, posted in Overzicht Bendes)

Meer info vind je hier » Nieuws

Er is een opvallende parallel met de Bende van Nijvel. Door grote verwarring vindt men de schuldigen niet en gaan beschuldigden vrijuit. In beide voornoemde zaken is DNA gevonden van de verdachten op de plaats delict of op het slachtoffer. Maar het gerecht heeft geen vat op deze families: ze leven anders, ze zijn met veel, ze zwijgen over elkaar en vechten met elkaar.

Gevolg: in beide zaken geen veroordeling.

19

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Het begint toch allemaal zeer bizar te worden. Hij krijgt zogezegd daderkennis van een celgenoot tijdens de jaren '90. Nadien krijgt hij een minderwaardigheidscomplex door zijn job.

En dat minderwaardigheidscomplex... Het is weliswaar een persoonlijk gevoel, maar als schipper heb je denk ik toch enig aanzien. Je vaart inderdaad soms met de rijken der aarde maar is dat niet eerder een privilege? Iets om fier over te zijn.
Bovendien was zijn vriend aan wie hij het vertelde eerder een gelijke. Iemand die hem als vriend beschouwde, niet als een werknemer. Ik zou zelfs durven zeggen, iemand die in zekere zin naar hem opkijkt (zie de getuigenis van die vriend). Net bij die vriend heeft hij behoefte zijn complex weg te werken...

Hij heeft ook zijn moord van '91 opgebiecht aan een lid van dit forum. Ook al iemand die eerder de schipper benijdt (voor de constant leuke tijd op zee) dan hem als minderwaardig beschouwt. Kaderde deze biecht ook in het wegwerken van zijn minderwaardigheidscomplex? Met het vertellen over een gewone moord als gevolg van een caféruzie. Een die ook nog eens echt gebeurd is.

Had hij dat minderwaardigheidscomplex ook al in de jaren tachtig?

Het is ook interessant te kijken naar Tinck's uitleg toen hij aangehouden werd voor de moord van '91. Na drie maanden op de vlucht geweest te zijn. Internationaal geseind zijnde heeft hij zich moeten overgeven. Maar wat zei hij? Dat hij zich ging aanmelden uit wroeging.

De vermoorde cafébaas zou hem eerst gestoken hebben met een bierglas. Maar ik vermoed dat daar geen getuigen van zijn. Toen de politie na een anoniem telefoontje in dat café ging kijken was er niemand meer aanwezig. Dus geen getuigen. Maar wel een goede uitleg van Tinck die daarmee verhinderde dat hij naar assisen moest en uitlokking kon pleiten.

Met andere woorden. Hij kan het goed uitleggen. Zie ook zijn goede relatie met zijn allochtone buren. Hij die een cafébaas vermoordde omdat die een pintje gaf aan een allochtoon. Besluit: zijn persoonlijkheid is complex. Hij kan de waarheid vertellen maar het zou echter best kunnen dat hij de waarheid goed kan verdraaien.

20

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Het verhaal van die celgenoot van 1995 is ook eigenaardig, zoals meer aan Tinck. Als kleine crimineel die in de gevangenis zit en iets te horen krijg van een mogelijk Bendelid (dat nog leeft gezien hij onlangs verhoord is) zou ik hem in de pers niet verlinken.

Als je zelf tot zulke daden niet in staat bent, zoals wij hier bijvoorbeeld, dan heb je in principe toch schrik van iemand die tot de Bende van Nijvel kan behoren. Alleen al als je bijvoorbeeld een interview zou willen afnemen van iemand als De Staerke denk je twee keer na en zorg je dat je in een veilige omgeving zit. Tinck legt blijkbaar niet dezelfde soort voorzichtigheid aan de dag.

Je kan zeggen: ze worden oud. Je kan zeggen: als je er mee in dezelfde cel gezeten hebt relativeer je hun gevaarlijkheidsgehalte. Maar toch, als je zo iemand verlinkt doe je dat beter anoniem en geef je er zeker geen extra publiciteit aan.