41

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

edd wrote:

Nu, 50 jaar later, na uitgebreid DNA-onderzoek, is de identiteit van de vrouw in de koffer bekend. Specialisten maakten hiervoor gebruik van de huidige DNA-technieken en genealogisch onderzoek. Dit heeft de afgelopen jaren in Amerika tot honderden opgeloste cold cases geleid.

Knappe prestatie. En zou men er nu ook in slagen om de moordenaars te vinden?

42

(40 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Over getuigenverklaringen na - in dit geval - een moord:

(...) En dan is er natuurlijk nog die robotfoto, die de politie zondagavond al verspreidde. De tekening toont een man, zonder speciale kenmerken. De tekening zou voornamelijk gebaseerd zijn op de verklaring van de zoon. Kalend, kort grijs haar, normaal gebouwd: die beschrijving gaat natuurlijk op voor wel meer mannen.

Eén week na de moord wordt er dus al een robotfoto verspreid van de verdachte. Kan men dat nog ernstig noemen? Veel beter is het om een paar jaar te wachten en dan een robotfoto te maken onder hypnose » Forum

43

(24 replies, posted in Prullenbak)

Beste leden, beheerder, ik denk dat hier op het Bende van Nijvel-forum meer dan genoeg materiaal voorhanden is om één of meerdere scenario's te bedenken voor een TV-serie over de manipulatie van het onderzoek. Misschien moet er maar eens een regisseur of producent gepolst worden over het idee.

44

(190 replies, posted in Onderzoeksdaden)

steinerprag wrote:

Het zou me geen slecht idee lijken om dit item gewoonweg af te sluiten. Het doet niets ter zake.

Ach wat. Er staan al zoveel dingen op het forum die niets ter zake doen.

45

(28 replies, posted in Andere Personen)

Mocht Eddy Renard mij zomaar zonder meer verbieden om over Guy Ergo te praten op het forum zou ik hem sans détours het volgende antwoorden; "Kust gij ne keer vierkantig mijn k..!, jongsken".

46

(115 replies, posted in Politiek & Business)

ctrix wrote:

Nog volgens David is dit verhaal in de doofpot verdwenen en is het door bijna niemand gekend. De rijkswachters van toen zouden in Aalst leven, gezond en wel. Eén van hen zou wel via opgezet spel met drugs in zijn locker, ontslagen zijn. Hij was de man van de bijles juf van David. Grootvader van David (Albert dus veronderstel ik) sprak uren met die man.

En zijn die drugs in de locker dan niet onderzocht geweest op vingerafdrukken?

47

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

fipilip wrote:

Interessant. Rol van De Staerke in dit verhaal is opmerkelijk. Beersel is zijn regio. Een snelle alibi-overval door kennissen van hem is mogelijk. Anderlues was ook zo'n alibi-overval in het voordeel van een familielid van hem.

Niet alleen De Staerke zat in de gevangenis ten tijde van de overval op de delhaize van Beersel op 7 oktober 1983. En het hoeft ook niet per se een persoon te zijn die heeft deelgenomen aan de overval op het restaurant "Au Trois Canards" die men een alibi wil verschaffen via een "alibi-overval". Het zou bv. ook een persoon kunnen zijn die heeft deelgenomen aan de overval op de Colruyt van Nijvel op 17 september 1983 die men een alibi wil verschaffen via een "alibi-overval".

48

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

HIPA wrote:

Iemand saboteert de boel constant.

Heeft U enig idee WIE de boel constant saboteert?

Op de persconferentie van gisteravond is gezegd geweest dat er een database gaat komen van alle personen die het bevel hebben gekregen om het land te verlaten.