1

(527 replies, posted in Hypotheses)

Ook linken met Zweden, dit is er zo een, van wie je zijn prive archief / klein zwart boekje  in handen zou moeten hebben.

2

(527 replies, posted in Hypotheses)

Ja maar dezelfde wapens volgens ballistiek zijn ook dezelfde wapens he. Niet hetzelfde type. Het gaat hem ook over het tijdsgebruik tussen de twee aanslagen.

3

(527 replies, posted in Hypotheses)

P-51 wrote:

Mij ook ... 't is evenwel nog afwachten naar het vervolg. Wat ik ook niet goed begrijp: Overijse losgekoppeld van Eigenbrakel.

Dat de overvallen niet gepleegd zijn door een en hetzelfde team, maar door twee teams.

4

(527 replies, posted in Hypotheses)

ctrix wrote:

Dat hij bijlange niet zo vroom was, is al langer geweten toch? Was Franco geen goeie vriend van Boudewijn en Fabiola? Onder andere het boek Koningskwesties (Questions Royales) van Frederic Deborsu geeft een idee hoe het er destijds aan toeging in de Koninklijke familie.

Je vergeet de liquidatie van Lumumba.  Die had het aangedurfd om zijn koninklijke hoogheid te beledigen tijdens een speech.  Zo goed als zeker goedgekeurd of besteld door de heilige boudewijn.

5

(1,219 replies, posted in 1985)

Django68 wrote:

De meningen blijven verdeeld.

Ze zullen altijd verdeeld blijven tot we het zwart op wit hebben (en dan nog). Dit dossier is zodanig verpest, en al dan niet aan van alles en nog wat te binden, dat zelf als iemand het ons hier allemaal komt opbiechten we niet zeker zullen zijn. Er zijn gewoon te veel onzorgvuldigheden en dwaalsporen, het is ene grote rattennest.

slekke wrote:

Een afrekening is het volgens mij niet. Hoe kan je nu in hemelsnaam al de vermeende doelwitten in één supermarkt,op dezelfde dag en hetzelfde uur samenbrengen om te liquideren?

Dat is heel moeilijk, maar niet onmogelijk en niet iedereen hoeft een doelwit geweest te zijn. Het is voldoende van diegene die je moet hebben te hebben, de rest is camouflage voor je uiteindelijke doel.

Kom als je zo een zware wapens hebt in de jaren 80 een Delhaize overvallen? Dan zijn er betere doelwitten te vinden die makkelijker zijn en meer geld opbrengen. De eerste de beste geldtransport klemrijden op een verlaten weg, bewakers doodschieten en met een paar miljoen vertrekken. De banken waren ook nauwelijks voorzien van beveiliging. Met het aantal mensen dat ze hadden en hun manier van werken was dat ook een koud kunstje. Veel te veel moeite en overkill voor een kassa met wat cheques en klein geld.

6

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Inderdaad, iemand die opzettelijk vergeten is zijn handtekening te zetten.

7

(1,219 replies, posted in 1985)

Phil Au Sauf wrote:

Nostra, zelfs als je het bekijkt als een 'operatie', wat was dan die operatie, wat was dan het doel? En nogmaals, als je op een stilliggend kind schiet, van zo dichtbij, en je raakt hem in de heup, dan is dat op een haar na 'mis'. Ik kan niet geloven dat ze hem wilden doden, want dan hadden ze dat ook wel gedaan. Ofwel waren het dan toch niet de topschutters die er altijd van zijn gemaakt.

Ik kan je een ding zeggen, als je met een riotgun, vanop die afstand op een mens schiet, dan schiet je om te doden. Dat David het overleefd heeft, heeft hij te danken aan heel goede dokters en verplegend personeel en zijn eigen karakter en wil om er te komen. Een dergelijk schot, is meestal dodelijk, filmpjes genoeg op internet te vinden die u tonen wat een lading buckshot doet.

Ik blijf bij mijn executie theorie, ofwel hebben we hier echt met een psychopaat te doen die er echt op kicked om willekeurig mensen af te schieten, ofwel hebben we met een opdracht te doen, schiet zoveel mogelijk mensen af of schiet die mensen af (of het dus gericht is of niet wil ik nog in het midden laten). Een gewone overval is het niet. Je gebruikt je wapen om wat te intimideren, knal een stuk uit het raam of het plafond. Maar zomaar mensen afknallen alsof je in een shoot em up game staat. Dat doet geen enkele normale overvaller. Ze weten ook dat dan de jacht op hen geopend wordt. Deze gasten kwamen iets anders doen en wisten ook dat ze ermee weg gingen komen.

8

(91 replies, posted in Magistraten)

Ja tegenwoordig mogen we dat met zekerheid zeggen he, inderdaad de papa van Delphine.

9

(91 replies, posted in Magistraten)

In het Pallieterke van vorige week staat er ook een artikel, Eurosystem duikt daar ook weer op » pallieterke.net Enkel voor abonnees maar ik geef het even mee.

Komt erop neer dat Thierry Debels nota's van Willy Acke (Bendespeurder) in handen heeft gekregen. Het gaat daar over wapenhandel en de betrokkenheid van iemand die toen als prominent de handelsmissies begeleide. Uw weet wel wie.

10

(218 replies, posted in Getuigen)

Wat betreft het zwaartepunt dat in Brussel ligt; dat lijkt inderdaad zo te zijn, maar ik wil daar toch aan toevoegen, dat er ook een poot Dendermonde blijkt te zijn. De overval in Aalst  en de overval in Temse, beide gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Ook de hele recente historie rond de speurders, speelt zich hier af. Dan is er nog de moord op rijkswachter Peter De Vleeschauwer, die zich afspeelt in Sint-Niklaas / Hamme, officieel geen link met de Bende van Nijvel maar een rijkswachter die uit zijn kazerne wordt gehaald en even later geëxecuteerd wordt is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Bovendien is het zo goed als zeker dat er collega's bij betrokken zijn. Dat zegt toch iets over de moraal die daar destijds heerste.