41

(1,219 replies, posted in 1985)

CleverTrevor wrote:
Herr Flick wrote:

Tot hiertoe is er in België of omliggende landen nog nooit op dergelijke schaal gemoord bij een gewone overval. Het is pure overkill en je trekt er alleen maar de aandacht van de politie mee, tenzij net dat de bedoeling is, is er geen enkele reden om als overvaller zo te keer te gaan.

En Freddy Horion, om maar eens een bekend voorbeeld te noemen? Vermoordde met zijn kompaan Feneulle vijf mensen toen hij bij ze thuis een wagen wilden stelen. Verdere buit: 100 euro. Pleegde ook een roofoverval op een winkel waarbij de eigenares in Bende van Nijvel-stijl werd geëxecuteerd. Daar was de buit 120 euro. Wat zou er nog zijn gevolgd als Horion en Feneulle niet al snel waren gevat? Ze moordden voor heel wat minder dan de Bende van Nijvel.

Dit soort gruwelijke en volkomen zinloze moordpartijen komen inderdaad weinig voor. Maar toch vaker dan we denken.

Toen ik dit neerschreef moest ik zelf inderdaad ook aan Horion denken, Horion is echter een geval apart, een kerel die uit lijfsbehoud denkt, als ik ze dood, kunnen ze niet getuigen en als ze niet kunnen getuigen moet ik den bak niet in. De Bende van Nijvel was gemaskerd, dus die moesten niet op die manier denken, bovendien gaan ze op een weldoordachte, geplande manier te werk. Dit zijn geen idioten die zomaar wat aanmodderen.

Ik blijf erbij het zijn executies en moorden om de executies te camoufleren en ze zijn er wonderbaarlijk goed mee weggekomen. Er zijn grenzen ook binnen het milieu, als jij een auto nodig hebt of wapens, ga je die ergens moeten halen, munitie ga je ergens moeten halen, als je zomaar kinderen begint af te knallen als konijnen, dan beginnen die leveranciers ook zenuwachtig te worden.

42

(90 replies, posted in Bewijsstukken)

Dat zou inderdaad ook kunnen ergens wapens "in beslag genomen" en het bonnetje vergeten invullen. Een paar maand later, oei het zou toch niet waar zijn zeker, ... Ja het zou zo stoem en banaal kunnen zijn.

43

(1,219 replies, posted in 1985)

Ook voor de andere overvallen zou het om executies kunnen gaan. Ook wat Aalst betreft zegt mijn gevoel dat het executies geweest zijn, (niet van elk slachtoffer).

Tot hiertoe is er in België of omliggende landen nog nooit op dergelijke schaal gemoord bij een gewone overval. Het is pure overkill en je trekt er alleen maar de aandacht van de politie mee, tenzij net dat de bedoeling is, is er geen enkele reden om als overvaller zo te keer te gaan.

44

(41 replies, posted in Bewijsstukken)

Ze zijn zelf complete auto's kwijtgeraakt. Je had nu toch niet verwacht van het Belgische gerecht dat ze een gedegen systeem zouden gebruiken zoals je dat wel eens in CSI etc. ziet. Je mag al blij zijn dat ze die spullen nog terug vinden.

45

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

witisgeengrijs wrote:

En hoe zou het ganse verhaal draaien als we er nu eens vanuit gaan dat in die jutte zak (die de 3 personen met de R4 hebben meegenomen, en waarvan ze zeiden dat ze nu hadden wat ze wilden) geen metalen buizen zaten maar beenderen?

Dat zou willen zeggen dat het om een zak gaat die groot genoeg moet zijn. Maar meer dan dat, een lijk onder water verbergen en zorgen dat het niet naar boven komt is werk voor specialisten.(je moet voor meer gewicht zorgen dan drijfkracht lijk + stijgkracht ontbindingsgassen). Tenzij dat het al ontbonden was en men het elders heeft opgegraven en de resten in een zak heeft gestoken.

46

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

ctrix wrote:

Akkoord met de quote hierboven, de tekst die ik weg liet en vervangen heb door "(...)", daar twijfel ik wel aan

Overigens, dat er in Aalst een dader gedood is (of zwaargewond geraakt en daarna afgemaakt door zijn kompanen), daar ben ik al veel langer van overtuigd.

Het is maar luidop denken, maar er moet een reden zijn waarom je iets boven water wil laten komen (waar je verder niks aan hebt). Ik zeg niet dat dit door Delta is opgezet. Delta kan best gebruikt zijn door iemand hoger in de keten. Maar iemand heeft dat materiaal ergens gevonden of heeft het in bezit gehad en heeft het op een manier waarop het geen kwaad kon doen opduiken. Nog iets en dat hebben ze niet expliciet gevraagd, maar wie heeft er de gewoonte om zijn mes te trekken of schaar te nemen en karton of andere items kapot te snijden ipv ze gewoon te verfrommelen en weg te gooien.

47

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er is dus bloed teruggevonden op die kogelvrije vest, meer bepaald in de kraag. Dit zou dus kunnen impliceren dat de drager van de vest gewond is geraakt in de hals of hoofd. In Aalst heeft een agent in de auto geschoten, na Aalst is er geen overval meer gepleegd. Na Aalst wordt die vest gevonden en een deel van de wapens.

Ik heb zo een vermoeden dat dader X geraakt is en daarbij gedood of zwaar gewond is geraakt. Er is dus vermoedelijk iemand verdwenen. De kans dat die persoon die verdwenen is een rijkswachter is /was is heel groot. Waarom wordt er immers getipt, niks gevonden en een jaar later opnieuw gezocht en plots wel iets gevonden dat er niet langer dan een week kan liggen?

Bij een huiszoeking bij die iemand die ze misten of zwaar gewond is geraakt, hebben ze spullen gevonden, die kunnen niet aan het dossier worden toegevoegd, want dan hebben ze hun dader. Dus stop je die spullen in een zak, gooi ze weg, vindt je ze nadien terug en kunnen ze met de kennis van toen niet meer gelinkt worden aan de dader.

Behalve dan het DNA in de kraag van de vest. Ze hebben tot nu nog geen link op die DNA gegevens omdat er toen nog geen DNA genomen werd, al de gangsters die nu nog leven of in het systeem zitten niet matchen. De drager van de kraag is zo goed als zeker dus dood. Het zijn zijn collega's die nadien de dwaalsporen hebben gelegd.

48

(155 replies, posted in Andere Personen)

Tenzij hij die "kleine" is en op die manier dat een andere die in het groepje gekend is aan het praten is.

49

(20 replies, posted in Getuigen)

Ben wrote:

Ik sluit ook niet uit dat er mogelijk één of meerdere ploegen aanwezig waren als backup. Het probleem zit hem vooral in de kleur van de Golf. In alle documenten die ik heb, is er nergens sprake van een witte VW Golf. Misschien beschikken de onderzoekers wel over getuigenverklaringen die verwijzen naar een witte Golf, maar daarover kan ik niet oordelen. Daarnaast lijkt het me ook niet echt slim om als gangster een witte wagen te gebruiken.

Tenzij je die snel wil omvormen tot een rijkswacht of politievoertuig.

50

(20 replies, posted in 1980-1989)

Werden ze allemaal teruggevonden?