21

(12 replies, posted in Plaatsen)

Inderdaad Ben wat je daar opnoemt is het terrein, maar het is beter gekend onder de naam 7 bronnen of sept fontaine.

22

(12 replies, posted in Plaatsen)

"7 bronnen" of  "Sept Fontaine" zijn vijvers gelegen in een dal tussen de gemeentegrenzen St-Genesius-Rode - Alsemberg - Waterloo en Braine-L'Alleud en aansluitend  aan het Hallerbos. Het vinden van die wapens zou gebeurd zijn voor 1987. Ik dacht dat er hier mensen iets meer over weten.

23

(12 replies, posted in Plaatsen)

Ik vind hier nergens informatie terug over de wapens die gevonden werden in de vijvers van 7 bronnen op de grens van St-Genesius-Rode en Braine-L'Alleud.

24

(643 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Verbeter me als ik verkeerd ben, maar zeg je nu dat Volkswagen zelf Kevlar in de deuren inbouwde?

Moeilijke vraag. De zijdeuren werden voorzien van kogelvrij materiaal waaronder de Kevlar. Wie dit uitvoerde is voor mij onbekend. Dit kon zowel door de rijkswacht alsook Volkswagen. Het plaatsen vergde geen ingewikkelde kennis. Persoonlijk ben ik  van mening dat dit bij Volkswagen gebeurde omdat dit praktisch gezien een te zware last zou zijn geweest voor de werkplaats in Ukkel. Het personeel in Ukkel was beperkt en in die tijd niet zou technisch uitgerust als de periode nadien.

25

(601 replies, posted in Hypotheses)

Ben wrote:

Is het ok dat wij jou binnenkort contacteren via dit forum om mij (ons) met wat raad bij te staan?

Natuurlijk, als jullie denken dat ik daarvoor de beste persoon ben, mogen jullie mij gerust contacteren. Gelieve dan wel even te mailen naar info@bendevannijvel.com.

zou er iemand eens een korte samenvatting kunne geven van verhaal kuros, of is dat te moeilijk?

Ik zal even een kleine poging doen, verbeter me maar als ik een vergissing maak. De theorie draait om het feit dat bepaalde personen in Aalst niet toevallig die avond in de Delhaize waren. Zij waren naar de Delhaize gelokt om daar vermoord te worden door de Bende. Het feit dat het in een warenhuis gebeurde zou de onderzoekers laten denken dat het toevallige slachtoffers waren.
In de vroege ochtend van 9/11 heeft de Bende - of bepaalde personen uit de Bened - een bezoek gebracht aan de taverne van Kuros, dat heeft de Cel Waals Brabant bevestigd.

Het lijkt me een goed idee om het verhaal in de nabije toekomst een plaatsje te geven op de website, zodat mensen het kunnen nalezen zonder in dit topic te moeten zoeken naar de verschillende delen van het verhaal.

Ik wil geen spelbreker zijn, maar dat is een piste die 20 jaar geleden al door de Cel Waals Brabant werd gevolgd.

26

(24 replies, posted in Overzicht Bendes)

club_le-happy-few wrote:

Was er in de buurt van Sint-Pieters-Leeuw vroeger geen woonwagenpark?

Niet op die plaats.

27

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kalasjnikov wrote:

Ik ken de waarheid maar ik weet niet of ik "belgïë op z'n kop" zie ziten...

Als je A schrijft moet B volgen

28

(10 replies, posted in Andere)

Men heeft het regelmatig over een rechts complot in dit dossier, maar wat is er uiteindelijk al van geweten? Niets. Wat men intussen wel weet is dat het om zware criminele feiten gaat. De fout die men van bij het begin gemaakt heeft is te verwijzen naar een rechtse samenzwering in België. Zeer kort naar de eerste feiten wist men dat de daders Franstalig waren en zich ophielden in en rond Brussel en Waals Brabant.

Als men het politiek bekijkt was er in die jaren slechts één partij die een gevaar vormde voor België, namelijk het Vlaams Blok. Dat was voldoende om bepaalde Franstalige politici in actie te doen treden  want het land was in gevaar. Of de Staatsveiligheid daaraan heeft meegewerkt? Best mogelijk, zij stonden op de eerste rij, maar er werd wel een pact gesloten tussen de witte boorden en de marginalen.

29

(601 replies, posted in Hypotheses)

kuros wrote:

"Zij geven mij te kennen dat ik over geen politie-bevoegdheid beschik! Dat klopt!"

Dan is dit toch heel duidelijk, met of  zonder politiebevoegdheid wordt je  verhoord als getuige in een zaak, tenzij je als iemand met een politiebevoegdheid  je proces-verbaal rechtstreeks overmaakt aan de Procureur of aan de Onderzoeksrechter. Als burger  mag je  gerust informatie vragen maar of je de info gaat krijgen die je verwacht is een andere zaak. Als je vragen (als burger) over een gevoelige inhoud gaat, moet je niet verbaasd zijn dat ze aan de andere kant met hun ogen beginnen knipperen.

30

(601 replies, posted in Hypotheses)

"zoals een pv die zou moeten opgemaakt zijn enkele weken voor de overval van "de reus" die ik heb laten ophalen door "rijkswacht"

Ben een nieuwsgierig mens, maar er zijn een paar tegenstrijdigheden in je commentaar.
Je word of werd verhoord als getuige, je hebt het over een collega (ex-politieman), en over het ophalen van een PV (bevoegdheid), nu stel ik mij de vraag als je actief bent binnen een politiekorps dan kan je je eigen vaststellingen, vermoedens ,enz  zelf overmaken aan de Procureur door middel van een proces-verbaal, toch heel eenvoudig.