271

(601 replies, posted in Hypotheses)

Over het verhaal van Kuros kan ik pas oordelen als ik het volledig onder ogen heb gekregen, wat trouwens voor iedereen geldt. Daarom is het natuurlijk spijtig dat de forumbezoekers maar 30% van zijn relaas te lezen hebben gekregen waarna het (misschien noodzakelijk) windstil is geworden en iedereen op zijn/haar honger bleef zitten. Aan de andere kant moeten sommige mensen deze topic niet als goedkope whodunit met een logische en pasklare  opheldering proberen te volgen, want dat is het heus niet.  We spreken hier immers over het Belgische misdaaddossier der Belgische misdaaddossiers, de Belgische doofpot der Belgische doofpotten, waaraan klaarblijkelijk een ingewikkeld politiek/economisch/terroristisch/banditistisch kluwen, met al even dubbel gelaagde motieven en georchestreerd door zichzelf onaantastbaar gewaande machten (met reden, blijkbaar), ten grondslag ligt, en waarvan de opheldering heel wat lijken uit de kast zou doen vallen, die België wel eens op zijn grondvesten zouden kunnen laten daveren, en die door bepaalde instanties en/of personen wordt/werd gemeden als kiespijn, met de nodige machinaties tot gevolg.

Hier moeten een aanzienlijk aantal mensen (en instellingen?) bij betrokken geweest zijn, waardoor het toch niet anders kan dat dat er nog ergens tastbare aanwijzingen bestaan? Daarom heb ik de hoop dat we ooit de ontknoping gaan meemaken. Waar ik wel zeker van ben is dat als er ooit marginalen aan de operaties zouden hebben deelgenomen, ze ofwel al lang uit de biecht geklapt zouden hebben, of anders al lang een kopje kleiner  zijn gemaakt.

272

(17 replies, posted in Robotfoto's)

De enige gelijkenissen die ik kan bemerken zijn het kapsel en de snor, beharingen die makkelijk manipuleerbaar zijn. De man op de robotfoto heeft een rond hoofd, een puntige neus en een dikke onderlip, terwijl Mendez behept was met een langwerpige tronie, een boksersneus en een dunne onderlip. Wat ik typerend vind aan Mendez zijn zijn ietwat droeve herdershondogen, die de getuige, gezien de robotfoto, blijkbaar niet opgevallen zijn.

273

(12 replies, posted in Politiek & Business)

Ik twijfel er sterk aan dat de moorden op Vlassenroot en Cams door de Bende an sich zijn gepleegd, aangezien de Bende er steeds alles aan deed om duidelijk te maken dat zij en niemand anders de uitvoerders waren van hun aanslagen, wat hier niet het geval is geweest. Wat natuurlijk mogelijk is is dat beide heren werden vermoord door bendeleden  die buiten het bendekader om nog een rekening met hen hadden te vereffenen. Ofwel waren het wel degelijk bende-executies, maar mochten die om de één of andere reden niet aan hen worden toegeschreven.

274

(301 replies, posted in Andere Personen)

In het boek ' De weg naar de wanorde' van Jeroen Wils verklaart ex-Staatsveiligheidagent Robert Chevalier op pagina 101 het volgende: "Omdat Bultot voor de Staatsveiligheid een potentiële bron van moeilijkheden was, adviseerde onze dienst de minister van Justitie hem niet te benoemen tot directeur van de gevangenis (van Sint-Gillis)."

Als dit zo is, en Bultot misschien meer dan 'een potentiële bron van moeilijkheden was', waarom zou de Staatsveiligheid dan ook bv. niet bereid zijn Bultot een stevige kloot af te trekken via de historie van het zogezegd op de vooravond van de aanslag te Aalst door hem aan Delsaut gevraagde machinegeweer, of de al te expliciet naar hem verwijzende door de Bende achtergelaten bewijsstukken? Gesteld dat dit waar is, zou dit betekenen dat de Staatsveiligheid minstens op de hoogte was van de op til staande overval in Aalst.

275

(601 replies, posted in Hypotheses)

Het is best mogelijk dat Kuros een verband ziet tussen de slachtoffers van Aalst, en hopelijk helpen zijn verklaringen zoden aan de dijk te brengen, maar het verhaal van de Bende die, voltallig,  in vol ornaat in zijn taverne een pot gaat pakken is me van de pot gerukt.

Ik vraag me af waarom Kuros zelf niets meer van zich laat horen, en het altijd Renne is die van repliek dient. Het vermoeden dat Kuros en Renne één en dezelfde persoon zijn dringt zich hier op.

276

(8 replies, posted in Hypotheses)

club_le-happy-few wrote:

Sommige dievenbendes kenden elkaar van haar nog pluimen.

Dit kan best zo geweest zijn bij de eerste golf van overvallen, maar ik durf ten zeerste betwijfelen dat de daders van Eigenbrakel, Overijse en Aalst elkaar niet kenden aangezien ze als getrainde commando's te werk gingen en niets aan het toeval overlieten, daarvoor moet je toch op elkaar ingespeeld zijn.

277

(17 replies, posted in Bibliografie)

Ik herinner me nog levendig dat Haemers ten tijde van de uitlevering aan België in de media werd afgeschilderd als een gentleman-gangster, een soort Robin Hood, die stal van de rijken en schonk aan de armen, waardoor ik als jonge snaak een zekere bewondering voor hem aan de dag begon te leggen.

Het boek zal zonder meer interessante lectuur zijn, dat staat buiten kijf, maar ik verwacht niet dat er van de sokken blazende onthullingen in zullen te lezen vallen, zomin als dat in het op til staande boek van Nihoul het geval zal zijn. Nihoul beweerde destijds nochtans dat hij wist wie er achter de Bende zat (o.a. 4 ministers in functie), maar zo hebben we er meer de revue zien passeren (bv. JP Van Rossem). Als Nihoul echt over belangwekkende informatie zou beschikken zou hij ofwel in luxe baden en niet in een klein appartementje in Zeebrugge wonen, ofwel in tussentijd een kopje kleiner zijn gemaakt.

278

(211 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Misschien, al weet ik niet of ze dit zonder voorbereidingen zouden doen, voor mij is Finné daar geen toevallig slachtoffer.

Als Finné geen toevallig slachtoffer zou zijn, moet je de Bende wel meegeven dat ze over een uitstekende timing beschikten.

279

(601 replies, posted in Hypotheses)

en voor diegenen die ondertussen behoefte hebben aan lectuur , ...die kunnen eens zien en downloaden wat het forum Les Années te bieden heeft, bvb op het volgende  onderdeel; het lijkt me de moeite waard om te  downloaden en te analyseren:

http://anneesdeplomb.topdiscussion.com/ … eline-f35/

Eveline, diegene die deze wel zeer interessante bestanden op het net heeft gezwierd, zou dat de (ex?) vrouw van Christian Amory kunnen zijn? In het bestand over Mendez bevindt zich (p. 245)  namelijk een PV van een verklaring, afgenomen van Evelyne L., echtgenote van Amory. Dit zou wel verklaren wat de bron van al die documenten is.

280

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Danièle Zucker, die een FBI-opleiding profiling volgde en het Bende-dossier analyseert, was op 1 april jongstleden bovendien nog altijd niet betaald voor werk van 15 maanden en voor haar eerste conclusies.

Dit is hallucinant. Je moet je niet afvragen met welke motivatie die Zucker aan het dossier  bezig is. Wat waren trouwens haar eerste conclusies?