31

(88 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

onderzoek in het kader van een moordzaak

Zal Beijer een tipje van de sluier hebben opgelicht, aangaande Francis Zwarts?

32

(127 replies, posted in Robotfoto's)

DeadLetterBox wrote:

Misschien een dader die "cold feet" kreeg kort voor de overval?

Lijkt me inderdaad stug, als het zo is heeft hij denk ik zijn langste tijd gehad.

LEO wrote:

Werden er in het Osbroekpark geen wapens gevonden?

Was dat niet de dag/avond ervoor door spelende kinderen? Hebben ooggetuigen nog een Mercedes gezien.

geronimo wrote:

De persoon kan zijn uitgestapt om te spotten, eventueel bewapend met een .22 met kijker en demper om eventuele achtergebleven scherpschutters uit te schakelen.

Ben ik toch niet de enige die in de sniper variant gelooft? Nogmaals: heeft de "killer" wel alle slachtoffers gemaakt die hem worden toegedicht? Aangezien er geen ballistische test hebben (kunnen) plaatsvinden op de gevonden .22

33

(169 replies, posted in Getuigen)

Ben wrote:

In het interview zegt Philippe C.: "De achterklep van de auto was open en op de grond heb ik een massa onderscheiden."

Eerst is het een massa, en dan:

Ben wrote:

Daar verklaarde Philippe dat hij "er rotsvast van overtuigd is dat het een persoon was, hij onderscheidde duidelijk schoenen en broek".

Zo zie je maar dat getuigen naar verloop van tijd zaken overnemen of zelf invullen.

34

(48 replies, posted in Organisaties)

DeadLetterBox wrote:

Het IRA en RAF en dergelijke voerde ook tal van overvallen uit, maar eerder met het doel om hun oorlog te finacieren.

Bij de Bende van Nijvel kunnen we het financiële gewin denk ik wel uitsluiten. Buit was in vergelijking met het gebruikte geweld miniem.

35

(643 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

Hij moet nog gevochten hebben, want in zijn hand hebben ze plukken blond haar gevonden.

Veiliggesteld? DNA? Ken wel een blonde reus.

36

(13 replies, posted in Bewijsstukken)

LEO, waarom zouden de opdrachtgevers volgens een "of of " systeem werken en niet met een "en en" systeem. Zoals eerder aangehaald: een team volgens een PMS-tacktiek en een sniper om de boel schoon te houden en eventuele interventie van Rijkswacht weg te vegen? Maar goed, wie het weet mag het zeggen.

37

(13 replies, posted in Bewijsstukken)

Michiel wrote:

Is uit balistisch onderzoek gebleken dat de .22 allemaal met het zelfde wapen zijn verschoten? Ofterwel: heeft "de Killer" wel alle slachtoffers die hem zijn toegekend gemaakt? Of heeft een eventuele sniper toch ook het e.e.a. verschoten? Ook de 2 vuurwapens die zijn gevonden door spelende kinderen in het Osbroekpark, waarom? Extra vuurkracht? Back up?

Ok, ik weet nu dat er geen balistisch onderzoek heeft plaatsgevonden naar de .22. Maar ben ik daadwerkelijk de enige die een sniper variant ziet zitten? Of is dit teveel een uit de lucht gegrepen theorie?

38

(7 replies, posted in Wagens)

De club rond de bende had zeker contacten met garagisten, vluchtauto's regelen en prepareren zou ongetwijfeld geen probleem moeten zijn. Ben het met Hestur eens dat de bende zijn eigen auto's uitzocht. Waren er geen contacten met rally-rijders? (Besproken in een ander topic?) Of in ieder geval vermoedens?

39

(28 replies, posted in Nieuws)

Wordt een beetje afgezaagd maar vooruit, bij deze de laatste (door mij) geplaatste nieuwsbericht aangaande deze overval. wink

Overvallers Brink's maakten 12 miljoen buit 

Tijdens de geruchtmakende overval van vorig jaar op geldtransportbedrijf Brink's in Amsterdam, is 12 miljoen euro buitgemaakt. Dat blijkt uit stukken die het Openbaar Ministerie maandag openbaar heeft gemaakt. De overvallers drongen het bedrijf Brink's aan de Kollenbergweg rond drie uur 's nachts binnen met behulp van explosieven.

De overval op het filiaal van Brink's in Amsterdam-Zuidoost gebeurde in de vroege ochtend van 29 juni en ging met veel geweld gepaard. De daders drongen het pand binnen met explosieven. Later volgde een lange achtervolging door de politie, waarbij de criminelen met automatische wapens schoten. Nadat een van de twee vluchtauto's was gecrasht op de A2, kaapten de daders een andere auto.

Volgende week woensdag moet een verdachte van 28 voor de rechter verschijnen tijdens een pro-formazitting. De politie pakte hem in december op. In februari werd ook een man gearresteerd in Brussel. Justitie in Nederland heeft gevraagd om zijn overlevering, maar de verdachte heeft daar bezwaar tegen gemaakt. Het is nu wachten op een besluit van de rechter in België.

In oktober werd ook al een man opgepakt op verdenking van het voorbereiden van de overval, maar hij is weer op vrije voeten. Een woordvoerster van het OM kon maandag niet zeggen of hij wel nog verdachte is. De overval werd vermoedelijk gepleegd door zes man. Justitie heeft een flinke beloning uitgeloofd in verband met de zaak. De persoon die met de gouden tip komt, krijgt 15.000 euro.

Bron: De Telegraaf 26-03-2012

12 Miljoen buit, 15:000 beloning? Vreemde verhouding, wie het kleine niet eert...

40

(31 replies, posted in Hypotheses)

noorderling, toch wel jammer, beetje vuur in de discussies kan nooit geen kwaad! Of heb je er even genoeg van zoals LEO enkele maanden terug? Toch geen 2e 1861/1865? big_smile