1

(1,070 replies, posted in Andere)

Ben wrote:

Iemand ooit al eens gehoord van Saintes-Maries-de-la-Mer in dit dossier?

Saintes-Maries-de-la-Mer is een bedevaartsoord voor zigeuners. De Staerke en Co zijn zigeuners.

Les Saintes-Maries-de-la-Mer is bekend als een bedevaartplaats van met name Spaanse roma. De plaats is een centrum van Mariaverering. Op 24 mei en eind oktober vinden bedevaarten plaats ter ere van Marie Jacobé en Marie Salomé. De bedevaart in mei is ook ter ere van Sara, de beschermheilige van de Gitans.

2

(557 replies, posted in Hypotheses)

Ik wil hier geen ongepaste of kwetsende vraag stellen, enkel eens verifiëren. Aan zij die het kunnen weten, Kuros is toch ook niet in verdachte omstandigheden overleden?

3

(1,070 replies, posted in Andere)

johan666 wrote:

De buren van de verdachte Jean-Marie Tinck uit Jette kunnen niet geloven dat de 68-jarige man ooit lid was van de Bende van Nijvel. "Jean-Marie is de vriendelijkste mens van Brussel en wijde omgeving. Hij helpt ons waar hij kan en heeft altijd snoepjes in huis voor de kinderen uit de buurt."

Maar wel 2 moorden op zijn geweten.

4

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Herr Flick wrote:

Ik zou inderdaad ook niet schrikken als de oude heer een dezer het tijdelijke met het eeuwige zou wisselen... Radio's en tv's hebben nog altijd een electriciteitssnoer.

Staat in de sterren geschreven.

5

(9 replies, posted in Nieuws)

Ik heb vandaag even rondgeluisterd betreffende dat verkeersbord, en blijkbaar is dit beschoten door iemand uit de buurt tijdens een strooptocht naar schapen. Dus dit heeft er niets mee te maken.

6

(655 replies, posted in 1985)

Aan de hand van de andere getuigenis gaat men er van uit dat ze langs het industriepark reden. Dat is dus beneden aan de brug rechts, omdat de wagen uit het zicht verdween. Ik haalde eerder al aan dat de wagen eerder uit zicht verdwijnt wanneer hij niet rechts afslaat.

Volgens mij reden ze rechtdoor naar Ninove (Den Doorn) langs de N405. Ik betwijfel sterk dat de politie van Ninove op die paar minuten daar al een wegversperring had nog voor ze daar voorbij kwamen. Ergens las ik dat ze in Denderleeuw gezien werden door een garagist en zijn zoon, dit is dan ook zonder twijfel op de N405.

Ik heb die bewuste nacht in de buurt redelijk veel rondgereden en van politie controles heb ik niets gemerkt, ondanks het nationaal politiealarm. Volgens mij zat de schrik er daar ook goed in.

7

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als hij er al mee te maken heeft, dan zal hij, één van de volgende dagen waarschijnlijk verhuizen naar de eeuwige jachtvelden zoals ongeveer al de rest die er iets of wat in betrokken was. Tenzij ze hem beschermen als Obama, en de beschermers zelf geen duivels zijn.

8

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er is iets dat volgens mij niet klopt, waarom met zoveel show een persconferentie over iets wat ongefundeerd is. Ofwel is het een politieke zet, of een rookgordijn, of  er is meer veel meer... Stel dat hij volgende week een fantast blijkt te zijn, wat heel goed mogelijk is. Alle heisa voor niks, ze zullen wel slimmer zijn zeker?

9

(106 replies, posted in Andere)

Voor wat het waard is, ik ben in de tijd van de overvallen of kort erna in de winkel geweest van Podevijn hij wou me toen een zo goed als nieuwe BMW motorfiets verkopen met lichte schade aan en dit voor de prijs van een MZ (het aanbod was zo lucratief dat ik het mij als de dag van gisteren herinner, ik vertrouwde het niet en heb het dan ook niet gedaan). MZ waar hij toen hoofdverdeler van was, een Oost Duits merk, en het verdelen hiervan leek voor mij toen al hoogst ongewoon (was nog volop koude oorlog).

Zijn er soms linken met de Stasi in het geheel?

10

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik dacht daar ook meteen aan filip en denk dat het wel eens in die richting zou kunnen zitten.