21

(123 replies, posted in Algemeen)

Beetgenomen, 16 manieren om de "Bende van Nijvel" nooit te vinden.

De causerie begint om 19u.

Parochiaal centrum, Hofstade
donderdag 5 november

Ik vermoed dat Hilde Geens komt spreken.

22

(504 replies, posted in Algemeen)

Vreemd dat advocaat Callebaut zegt dat hij spreekt uit naam van de slachtoffers (of hun families) als het gaat over stopzetting onderzoek maar twee van z'n cliënten uit dossier Bende van Nijvel (Van Huffelen en Knockaert) weten van niets?

Heeft er iemand contact met mevr Marie-Jeanne Callebaut (Palsterman) om te verifiëren of zij wil dat onderzoek wordt stopgezet?

23

(61 replies, posted in Nieuws)

Woorden schieten tekort, ik wens je veel sterkte toe

24

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Inderdaad DLB, de keuze van hoedje zal eerder tactisch dan modieus van aard zijn. Desbetreffende artikel kwam uit La Dernière Heure en is geschreven door Gilbert Dupont.

25

(202 replies, posted in Andere Personen)

Hij is 1m70.

26

(220 replies, posted in Robotfoto's)

http://www.fotosop.nl/afbeeldingen/2908428312208img30110.jpg

Uit dit artikel is de volgende bedenking interessant: omdat de reus niet de meest brutale was van het bekende trio, kan z'n rol misschien als bliksemafleider gezien worden. Ook zou hij zot kunnen zijn van vissershoedjes want naast het dragen van soort gelijk hoofddeksel in Overijse en Eigenbrakel, zijn identieke hoedjes gevonden te Nijvel en Aalst. (Mijn bedenking: In Aalst zou het andere reus geweest zijn dan te Overijse en Eigenbrakel dus dan klopt die denkwijze niet.)

27

(166 replies, posted in Bende De Staerke)

Interessant, dit is de eerste post van Michel Leurquin op franstalig forum mbt robotfoto 19:

Individu surnommé le "géant" en raison de sa grande taille, environ 1m90. Cheveux blonds.

28

(175 replies, posted in Wagens)

kenza wrote:

Benzine kan het ook al niet zijn want de Golf GTI was voorzien van een injectiesysteem, wat wil zeggen dat dit een volledig luchtdicht circuit is en de benzine er niet uit kan en ook niet uit de benzinetank want bij een injectie op de Golf GTI zit de benzinepomp in de benzinetank en trekt bijna alles vacuüm.

Kleine technische correctie: Bij Golf GTI mk1 bevindt de benzinepomp zich onder de benzinetank onderaan de wagen en niet in de benzinetank.

29

(175 replies, posted in Wagens)

De getuigen van de aanslagen in 1985 zagen nieuwe en oude modellen van Golf (GTI). Aan de neus zijn ze moeilijk te herkennen, kijk zelf eens:

Golf GTI MK 1 modeljaar 1984

http://s10.postimg.org/d9aq8nwol/Golf_GTi_MK1_model_1984.jpg

Golf GTI MK2 modeljaar 1985

http://s14.postimg.org/nj6cmd3kd/Golf_Gti_MK2_model_1985.jpg

30

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

In interview over Eigenbrakel zegt getuige dokter Jacques D.:

De moordenaars, spraken zij enkel in het Frans? Hadden zij een bepaald accent? Spraken zij in het algemeen beschaafd Frans of was er een dialect? Op welke toon spraken zij tegen de aanwezigen, simpele orders of bevel in militaire stijl? Spraken de daders met elkaar, en zo ja wat zeiden zij?

"De Reus sprak heel rustig en in het Frans zonder accent, ook niet met een herkenbaar dialect als Waals-Frans, Frans, Amerikaans-Frans, Noord-Afrikaans en Afrikaans-Frans of Aziatisch-Frans. De Reus zei: 'Tout le monde à terre. Le premier qui bouge, je le coupe en deux'. ('Iedereen op de grond. De eerste die beweegt, schiet ik doormidden.') Dat is alles wat ik heb gehoord."

Lees hier het hele interview » Feiten

In Overijse spreken ze Frans.