11

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Scherpe opmerking. Ik had er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. Ik vind ook nergens Belgische  postzakken met een posthoorn, ook niet op oudere zakken. Enkel de nieuwere hebben het gestileerde logo van Bpost, maar dat bestond toen nog niet.
Ik zal eens navraag doen bij een gepensioneerde postbode. Mss kan die zijn licht werpen hier op.

12

(57 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik neem aan dat ze ook voor de rest van hun dagen achterom mogen kijken uit schrik voor represailles van anderen binnen de "organisatie".

13

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Familie Bonkoffsky vraagt tekst en uitleg van federaal parket: ‘Hebben zij misschien een andere Reus?’

De familie van Christiaan Bonkoffsky reageert ontgoocheld op de mededeling van het federaal parket dat de ex-rijkswachter niet de Reus van de Bende van Nijvel was. Dat meldt advocaat Geert Lenssens.

‘Het klinkt misschien paradoxaal, maar het bericht dat Christiaan Bonkoffsky door de speurders niet langer beschouwd wordt als de Reus van de Bende wordt bij de familie van de man niet meteen op opluchting onthaald’, zegt Lenssens. ‘Zij hebben het gevoel dat hun getuigenis over Chris plots onbetrouwbaar wordt geacht en zij hierdoor in een slecht daglicht worden geplaatst.’

Lees hier het hele artikel » Nieuws

14

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

ctrix wrote:

Lees post 42 in dit topic.

Touché.

15

(57 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat en een nieuwe identiteit. Je kunt met je amnestie niet veel als je aangeschoten wild bent voor de rest van je leven.

16

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Dat is wat uiteindelijk zijn broer, Patrick en de media er van hebben gemaakt.

Zijn broer gaf toch duidelijk te kennen dat Bonkoffsky het hem letterlijk heeft verteld op zijn sterfbed? Of mis ik iets?

17

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Robert (“Bob”) Beijer is een Franstalige Brusselaar. Beijers moeder is afkomstig uit Duitstalig Oost-België en was secretaresse bij een Brusselse verzekeringsmaatschappij toen Robert geboren werd. Beijers biologische vader is niet bekend, zijn moeder huwde enkele jaren na de geboorte van haar zoon met een vishandelaar, die Robert adopteerde en aan wie hij zijn familienaam te danken heeft.

18

(136 replies, posted in Speurders)

filip van het kruis wrote:

Leeft Vernaillen nog?

Ik weet alleen dat hij in 2010 op pensioen is gegaan. Hij was toen 69.

19

(106 replies, posted in Speurders)

Hoe het kon dat dossiers over de Bende van Nijvel werden verbrand

Delen van het enorme onderzoek over de Bende van Nijvel -dat miljoenen pagina’s telt- werden door een nieuw onderzoeksteam verbrand. Dat blijkt uit een proces-verbaal uit 2012 van een oud-politiecommissaris die jarenlang het onderzoek naar de bende leidde.

Sp.a-fractieleider in de senaat Bert Anciaux kaartte op 20 juni 2013 een kwalijke kwestie aan in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. “Deze keer is het nieuwe feit dat dossiers uit het onderzoek naar de Bende van Nijvel worden verbrand”, klonk het. Anciaux wilde tekst en uitleg van toenmalig minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld).

De informatie kwam voort uit een proces-verbaal van voormalig Vlaams commissaris bij de federale politie Eddy Vos, die zestien jaar lang het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidde, waarover De Morgen berichtte. Vos beklaagde zich over een nieuw team van onderzoekers dat tal van documenten in het onderzoek naar de bende begon te verbranden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

20

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Robert ‘Bob’ Beijer woont al jaren in Thailand. Hij lijdt aan kanker en krijgt chemotherapie. Maar hij volgt de recente ontwikkelingen in de zaak van de Bende van Nijvel op de voet. Dat vertelde hij gisteren vanuit Thailand aan De Standaard.

‘Ik heb gelezen dat de broer van de overleden verdachte Chris Bonkoffsky zegt dat hij Madani Bouhouche en mezelf thuis bij Chris B. in Dendermonde heeft gezien. Wat Bouhouche betreft, kan ik dat uiteraard niet weten. Wat mezelf betreft, kan ik u met de hand op het hart zeggen dat ik Chris B. niet ken. Ik zou niet weten wie hij is. Ik ben nooit bij hem thuis geweest.’

Lees hier het hele artikel » Nieuws