2,961

(753 replies, posted in 1985)

In het boek van David, Niet schieten, is de volgorde van de gebeurtenissen iets anders: eerst de gijzeling van de man op de ladder dan het doodschieten van Finné en daarna het jongetje van de fiets schieten. Dit is zeker ook een mogelijkheid.

2,962

(35 replies, posted in Andere)

Boem, doet me hier aan denken:

In merito al viaggio in Belgio, chiariva che esso ebbe luogo probabilmente nel giugno del 1974, quando egli si trovava in Svizzera, a Lugano, in un appartamento sito in via dei Tigli. Era lì da circa venti giorni quando venne avvisato da un magistrato elvetico che era stato localizzato. Lo stesso magistrato gli aveva fornito un indirizzo di Bruxelles al quale rivolgersi per trovare ricovero. Non intendeva fare il nome del magistrato che, tra l’altro, conosceva già da un periodo antecedente alla sua latitanza.

L’indirizzo di Bruxelles corrispondeva all’avvocato Mario Spandre, definito uno dei maggiori terminali del mondo nel campo del traffico di armi, con ufficio sito in Avenue de Broqueville 92 [...]. Tale avvocato gli procurò un’abitazione e lo indirizzò, dopo circa altri venti giorni, presso un procuratore di corte di Madrid, il giudice Antonio José Hernandez Navarro [...]. Lo Spandre disse che gli avevano parlato molto bene di lui e gli propose di fare da intermediario in traffici di armi [che andavano] dall’aereo da caccia al carro armato alla mitragliatrice.

Lui rifiutò la proposta, ricordava che uno dei maggiori destinatari delle armi per il Sudafrica, e il giorno dopo, o quello successivo, fu invitato a un pranzo alla palazzo della Nato di Bruxelles. Ricordava con precisione la circostanza perché lo aveva indotto a pensare gli era si era voluto far capire che non vi era alcun pericolo nei traffici di armi in cui gli si era offerto di fare da intermediario in quanto erano sotto copertura Nato.

Al pranzo alla Nato, che si svolse con ufficiali statunitensi, era presente anche l’avvocato Spande. Gli ufficiali erano 4 o 5 ed erano sicuramente stati impiegati in Italia perché parlavano la lingua molto bene. Pur non volendo scendere per il momento nei particolari, l’Orlando precisava che l’argomento del “pranzo di lavoro” fu l’effettuazione del colpo di stato in Italia da realizzarsi nel 1974 con l’appoggio attivo degli americani. Il colpo di stato era ricomprensivo dell’effettuazione di attentati senza vittime.

Bron » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Mario Spandre is/was de advocaat van De Bonvoisin die een boek geschreven heeft "schurkenstaat" om Bonvoisin wit te wassen. Gaetano Orlando is samen met Massagrande naar Paraguay vevlucht! We mogen niet vergeten dat er materiele linken zijn naar Italiaanse fascisten( munitie), en er zijn nog meer linken.

2,963

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik twijfel of Bouhouche echte leiders kwaliteiten geeft, en of hij zijn team in de hand kan houden. Een hoofdrol met de wapens en alles bij de rijkswacht waarschijnlijk maar een leider ik weet het niet.

2,964

(65 replies, posted in Organisaties)

Wat wel help bij die mannen is een hoe café en veel bier dan komen er wel diengen los. smile

2,965

(65 replies, posted in Organisaties)

Om in die hoek te gaven zal je zwaar meterieel moeten hebben. Ze hebben dat namelijk niet al te graag. Maar ik zou ook graag meer willen weten, zijn vriend Weykamp denk moet wel meer weten misschien daar aan vragen. wink Die heeft daar vakantiehuisjes ofzo in de buurt.

2,966

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Waarschijnlijk is één van de redenen waarom dat het nog niet is opgelost is omdat bijna niemand wist wat de andere deed, geheimhouding en discretie staan voorop bij zo'n acties wie niet te vertrouwen is doet gewoon niet mee.

2,967

(65 replies, posted in Organisaties)

Aha, vond ik ook een interessant figuur bij het lezen van het boek, maar het is wel gissen met de info die we maar hebben.

2,968

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Hestur was vandaag ook over de rol van Bouhouche aan het nadenken. Bouhouche speelt zeker een hoofdrol in de "lodenjaren" maar de groep is groter volgens mij en onderverdeeld in afdelingen (zonder dat die groepen veel van elkaar afweten). Ik kan hem moeilijk in verband brengen met de 3 laatste aanslagen. En ook bij Waver, Vanden Eynde en Angelou heb ik mijn twijfels. Maar er zijn zeker linken tussen wat Bouhouche deed en de Bende van Nijvel.

Bultot speelt dan bij de laatste 3 aanslagen en andere wel een rol. Bultot houd vol dat hij Bouhouche tijdens de jaren van de aanslagen niet gezien heeft, wel ik kan dit moeilijke geloven. Ze draaiden mee in een groter geheel en Bouhouche werkte waarschijnlijk voor DEA-achtige organisatie, zie ook hand en span diensten voor Vanden Boeynants. In het geheel moet de rol van de verschillende staatsveiligheidsdiensten ook hun plaats krijgen. Ook het feit dat de Italianen hier ook in de buurt waren en overal waar ze komen laten ze een groot spoor van vernieling na en zijn allen beschermd op het hoogste niveau Er zijn materiële verbanden en meer men mag dit spoor niet verwaarlozen. Ik kan je volgen maar zie het iets groter.

2,969

(65 replies, posted in Organisaties)

Sebastiaan wrote:

Nummer 4: origine/nationalité Francaise = Jean-Paul Contat onder een andere (of zijn echte) naam?

In welke context plaats je die naam? Want bij het googelen vind ik niets en het doet bij mij ook geen belletje rinkelen ergens.

2,970

(753 replies, posted in 1985)

Leo, ik zie waar de krantenwinkel is maar snap nog niet wat en hoe het veranderd is op die parking/pleintje, als de sneeuw weg is zal ik eens gaan kijken. Over de observatie van de Bende van Nijvel voor dat ze de aanslag deden er zijn veel aanwijzingen dat de Bende van Nijvel hun aanslagen goed voorbereiden en de warenhuizen op voorhand gingen bekijken, als jij er 14 dagen weg was kan het zijn zonder dat je het wist dat je hun pad gekruist hebt, het is maar gissen.

Wat Overijse betreft het parcours dat de daders te voet afleggen op de parking plus de plaatsing van hun wagen ik stel me daar toch vragen bij. Waarom: zijn ze misschien iemand gevolgd? Naar ik zie, ik kan het niet zo goed inschatten maar ze wandelen langs de haag uit het zicht, vanaf het begin van het plein tot in de hoek van de kleine parking juist waar Finné zijn auto plaatst bij zijn vast kranten winkel ( misschien vaste plaats gewoonte)? Minimum 70m schat ik die afstand en de afstand langs de haag is misschien nog langer maar ik zak eens gaan kijken.